Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

Bocs

Köszönöm a válaszod!
Még nem írtam, szerkesztettem makrot. Ezt hol kezdjem? Hol férek hozzá az UCCNC-ben?
Nem ijedek meg a tanulástól és a kihívásoktól.

dezsoe

Az UCCNC\Profiles\Macro_profilodneve könyvtárban találod, jegyzettömbbel is szerkeszthető. (A "profilodneve" a program főképernyőjén látható.)

Bocs

Nagyon köszönöm! Sokadszorra segítettél. Így már azt hiszem menni fog.

eduard

Segitseget szeretnek kerni a fusion post modositasahoz. Arra van szuksegem, hogy coolantnak beallithassak levegot es elszivast is. Ezekre nincs kesz makro ahogy latom, ezekben is kernek segitseget.

eduard

Sikerült módosítanom a postot, működik is. Eljutottam oda, hogy hozzáadtam egy levegő és elszívás makrót, M70 és M71 néven. Az M70 exec.Airon() és az M71 exec.Suctionon() lett. A következő akadály, hogy ezeket a futtatható állományokat vagy hivatkozásokat hogy rendelem hozzá portokhoz? Gombokhoz is szeretném, de az menni fog.

dezsoe

Így sehogy. Az exec osztály nem tartalmazza ezeket a függvényeket.

Tudsz kimenetet kapcsolgatni exec.Setoutpin(<port>, <pin>) és exec.Clroutpin(<port>, <pin>) hívásokkal, de ez még így kevés, mert tudnod kell a kimenet aktuális állapotát is, resetre vagy stopre ki is kéne kapcsolnod stb. Az M7-M8 miért nem jó? Már elhasználtad másra?

eduard

Koszonom a valaszt. Az M7, M8 a mist es a flood. A misthez kell levego is es kulon-kulon szeretnem kapcsolni, hogy a levego opcio kulon is elerheto legyen es meghivhato a CAM-bol. Az elszivas meg mehet M8-ra, az nem gond, de jo lenne ha sajat neven futna. Szoval nem is tudom boviteni a CAM-bol elerheto makrokat?

dezsoe

Hogy az F360-ban mit lehet beállítani, azt nem tudom, nagyon nem is izgat. Nálam elásta magát a beetetős, majd minden fontosat kivevős üzletpolitikájával. Szerencsére nem öltem bele sok időt, azt a pár napot sem kellett volna. :)

UCCNC-ben viszont megfelelő makrókkal meg lehet csinálni, hogy legyenek további kimeneteid. Vagy ha túl sok a makró, akkor össze lehet hozni egy plugin-ba az egészet. Meg kell néznem, mert ugyan írtam már ilyen plugin-t, csak abban volt valami spéci dolog, mert egy bizonyos géphez készült. (És, persze, nem is nagyon emlékszem a részletekre így kb. 2 év után.)

frob

Kicsit mellék ág de mit használsz helyette, már mint fusion helyett?

dezsoe

A FreeCAD-et és az OpenSCAD-et tanulgatom, amikor épp van időm foglalkozni vele. Leginkább 3D nyomtatáshoz kell. UCCNC-vel leginkább NyÁK-ot marok, ahhoz Eagle-lel tervezek és pcb-gcode-dal generálok.

jnsx74344

Segítséget kérek tőletek. Egy makro parancsra volna szükségem, amivel X és Y-ban lehessen elmozdítani a maró motrot, szeretném egy gombbal ezt megoldani, hogy ne legyen szükség minden alkalommal MDI-ben megírni.

dezsoe

Park1, park2-t nézted már? Pont erre valók.

jnsx74344

jnsx74344

A park 1 és park kettő az asztal abszolut Koordinátára áll be, én a beállított null ponthoz képest akarom elmozditani X Y-ba.

dezsoe

Akkor egy ilyen makróra van szükséged:

List<string> codelist = new List<string>();
codelist.Add("G91");
codelist.Add("G0 X10 Y10");
codelist.Add("G90");
exec.Codelist(codelist);
while (exec.IsMoving()) ;