Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Majd lássunk ám videót a működésről! :)

fvmbs7r7e

Sziasztok!

Ehhez mit szóltok? nem egyszeri eset mindig ez van.

fvmbs7r7e

Sajnos most jöttem rá hogy videót nem lehet ide csatolni vagy nem tudom hogy kell..a legujabb uccnc felraktam es azóta ha toolpathban rá kattintok a reloadra akkor az uccnc működése leáll...:((

svejk

Ez nekem valami PC problémának tűnik főleg annak tükrében, hogy a minap a profil file-od is megsérült.

Ha teheted próbáld ki másik PC-n.

fvmbs7r7e

Köszi !!A kkor más nem tapasztalt ilyet,, sajnos mióta win 10 van fenn azon kis gagyi pc-n ami van a cnchez azóta elég siralmassan is indul egy öröké valóság pedig ssd van hozzá.

dezsoe

Ahogy svejk is mondta, PC nyűg lesz. A beállításokat akkor szokta kiütni, ha nagyon gyenge a gép vagy szabálytalanul lett leállítva. (A beállítások töltését/mentését a Windows végzi.) Én sűrűn használom az újratöltést, ha baja lenne, már előjött volna.

Barna Tamás

Sziasztok !
Segítsèget szeretnèk kèrni , mûködnek a tengelyek az esztergàn amit èpítek , de az AMT102 encodert nem tudom illeszteni az UC400-hoz . A 2-es port 10 11 12-es bemenetet hasznàlom direktbe meg az 5v-os tàpjàt .
Nem csinàl semmit .
Akinek esetleg van mûködô uccnc-je fôorsó encoderrel , irjon hogy mi a megoldàs . Elôre is köszi .

dezsoe

Szia!

Ha a legkisebb felbontásra állítod az enkódert és finoman forgatod kézzel, akkor milyen feszültségszinteket tudsz mérni az A vagy B jeleken, miközben az UC400-ra is rá van kötve?

Barna Tamás

Működik én ..sztam el, a groun egyel arréb volt.
Csinálja köszi [#nevetes1]

dezsoe

Oké, előfordul. Vannak tapasztalataim... :D

Bocs

Sziasztok!

Van egy kis problémám. Teszteltem a frekiváltó működését programból. Újra telepített UCCNC 1.2113, kézzel beállítgatva. Az MDI alatti ablakban az előtolás sorban van egy villogó R. Nem találtam az okát.
Beírtam az MDI-be:
M3 S42 G1 X800 F200
Enter
A forgás elindult, de a mozgás nem.
Írtam egy rövid progit, csak mozogjon valamit:
O300
G0 Z-100
M3 S4200
G1 X800 F200
M5
G1 Y600
M30

Az M3-ig mozgott, az M3 elindult, de abban a sorban meg is torpant. Csak forog a főorsó amig ciklus stoppal le nem állítom. Amúgy a frekiváltó programból indul,leáll, szabályozható kóddal és csúszkával is.
Van valami ötletetek, hogy mi a hiba oka?

Bocs

Ja és ha az MDI-be írom, hogy
G1 X800 F200, azt szépen végrehajtja.

dezsoe

Szia!

A piros R azt jelenti, hogy gyors (rapid), azaz G0 módban van a program. Csak egy figyelmeztetés, hogy ha csak koordinátát írsz, akkor sietni fog.

Ha M3-ra csak áll és néz ki a fejéből, akkor az M3 delay after on valami komolyabb értékre van állítva és közben be van kapcsolva, hogy a késleltetéseket másodpercben mérje (measure dwell in seconds instead of msec). Például 1500 másodpercig akar várni 1,5 másodperc helyett.

Bocs

Köszi szépen!

Tetszik a figyelmeztetés[#eljen].
Megnézem, ez könnyen előfordulhat.

Bocs

Csak türelmetlen voltam.

1000 másodperc alig több, mint negyed óra[#nyes]. Kivárhattam volna.
De jó, hogy így csípőből vágod! Remekül működik. 1000 sec helyett 1000 köszönet!