Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Van plazmás képernyőkészlet: benne van a telepítőben. Ikont is kapsz hozzá az asztalra.

A képrészlet a Neuronhoz való. A Neuron egy kicsit több, mint egyszerű THC, így a képernyőkészletnek nem sok értelme van a hardver nélkül.

Technikailag megoldható, hogy az S-sel vezéreld a plazmavágót, de nem hallottam még róla, hogy így használnák. Ez persze semmit nem jelent, mert plazmához lényegében egyáltalán nem értek, úgyhogy akár lehet ez általános is... :)

remrendes

Ez valoszinuleg az aramforrason mulik. Hyperthermbol van RS485-tel szerelt gep, azzal megoldhato.

j3cx5jtk6

Nagyon köszönöm a válaszod!

Akkor tehát van hozzá screen set- és gondolom profilt is létrehozok hozzá külön majd gyors inditóból.
Annyi még kérlek segíts.
.
THC- jól sejtem inkább olyan vezérlő kéne ami a mozgásvezérlőnek ad jelet, mert akkor az adott gyorsulásokkal- lassulásokkal fog menni a Z motor amit uccnc ad. Néztem ilyen olyan  thc vezérlőket- igazából azt vallom, hogy ha valaki azt mondja hogy ez a neuron jó de drágább nem érdekell, nem szívni akarok, működtetni kényelmesen.

Simán bemenetekre adom ezt az OK-up-down jelet- és az --

M205 - eng
M207 - delay
M209- dive
M211 - down

Ezen M kódókat bepötyögöm a header-be a G kód elé? postprocessorra gondolok és uccnc már tudja is mi tévő legyen.
[#rolleyes]
Köszi mégegyszer!

j3cx5jtk6

Szia!

Igen közben azért kialakult a kép valamennyire, hogy ez le is kéne kommunikálni a gépfelé ..
"Sajnos" csak egy 500,000 es gépre futotta- de értem mit akarsz mondani és köszönöm a válaszokat, hozzá szólásokat!
ez az iweld pilot cut80 nem tud ilyet.

Csak ezt a kis ív, nagy ív- fesz. osztó és a pisztoly kapcsoló.

dezsoe

Van az alap beépített plazmás profil, de csinálj újat, mert az alapértelmezett profilokat a telepítő fejbevágja. (Hacsak nem tiltod.) Jobb a békesség: mindig saját profilt használj.

THC választásban - mint már mondtam - nem én fogok segíteni. A Neuronról annyit tudok, hogy Andrej segítőkész, ha elakadsz vele.

Neked nem igazán kell semmit beleírkálni: egy rendes posztprocesszornak az a dolga, hogy megírja a kódot helyetted, neked csak futtatni kelljen.

2dbfy8y

Boldog Újévet mindenkinek!
Valaki már próbálkozott ucccnc-n
3színű jelző oszlopot beüzemelni?
Vagy hogyan lehet beállítani?
Program futás zöld. Program vég sárga.
Hibára mondjuk piros villogjon vagy világítson. Gondolom szilárdtest reléket kellene megtáplálni?

dezsoe

Tedd be macroloop-ba:

// Hiba -> reset
// Futás -> cycle start vagy szerszámcsere vagy bemérés fut a probe képernyőn
// Pihen -> nem Hiba és nem Futás

int State = 2;

if (exec.GetLED(25))
  State = 0;                                                                    // Hiba
else if (exec.GetLED(54) || exec.GetLED(28) || AS3.Getbuttonstate(821))
  State = 1;                                                                    // Futás

if (State != LastState)
{
  switch (State)
  {
    case 0:
      exec.Setoutpin(Port0, Pin0);
      exec.Clroutpin(Port1, Pin1);
      exec.Clroutpin(Port2, Pin2);
      exec.AddStatusmessage("Hiba");
      break;
    case 1:
      exec.Clroutpin(Port0, Pin0);
      exec.Setoutpin(Port1, Pin1);
      exec.Clroutpin(Port2, Pin2);
      exec.AddStatusmessage("Futas");
      break;
    case 2:
      exec.Clroutpin(Port0, Pin0);
      exec.Clroutpin(Port1, Pin1);
      exec.Setoutpin(Port2, Pin2);
      exec.AddStatusmessage("Pihen");
      break;
  }
  LastState = State;
}

#Events

static int LastState = -1;

const int Port0 = 1;                                                            // Hiba kimenet
const int Pin0 = 1;

const int Port1 = 1;                                                            // Futás kimenet
const int Pin1 = 8;

const int Port2 = 1;                                                            // Pihen kimenet
const int Pin2 = 9;

2dbfy8y

Okés.
Akkor ezt bemásolom addig ok.
1, 8, és 9 lábra meg rakom amit vezérlek vele, pl  egy szilárdtest relét?
Máshol valamit kell beállítani?
Ha jól értelmezem.

dezsoe

A három állapotnak megfelelően az egyik kimenetet bekapcsolja. Onnantól már rajtad múlik, hogy mit kapcsol, lehet az akár szilárdtest relé is. Lemented Mxxxx.txt néven, ahol xxxx egy szám. Ezt beállítod a Configure macroloops ablakban, bepipálod az automatikus futtatást és mented az ablak alján levő gombbal. Ennyi.

2dbfy8y

Nagyon király.
Tényleg működik faszán.
Ha másik kimenetre akarom rakni akkor meg csak a macroba átírom.
Köszi.[#worship]

dezsoe

Így van. Az exec.AddStatusmessage... sorokat akár ki is törölheted, ha nem kell üzenet a státuszba, csak benne felejtettem. :)

svejk

[#eljen][#worship]
Nagyon szeretem ezeket a mintapéldákat, ezekből mindig lehet picit tanulni.

2dbfy8y

És még egy olyan kérdés.
Ezzel a leddel az is kivitelezhető, hogy villogjon? Vagy akkor mondjuk egy index relé kellene, ami ezt csinálja?

dezsoe

Lehet villogtatni. Melyiket, mikor? :)

2dbfy8y

Pl hogy mindig villogjon, sárga zöld, de pirosnál se gond.