Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

remrendes

Az a THC tipusatol fugg.

dosalaszlo

Köszönöm szépen a gyors segítséged!
László

frob

netán futni fog linuxon is?
esetleg rpi4? :D
na jó tudom belelóg a kezem a bilibe .... [#vigyor]

svejk

Az alábbi hiba mit takarhat?
Naponta 8-10 órákat megy a marás és ma egyszer csak leállt az alábbi hibával.

dezsoe

Na, ebből aztán semmit nem tudsz meg. :(

svejk

No jó, de legalább annyit jó lenne tudni, hogy az UCCNC-nek van a WIN-el baja vagy fordítva?

svejk

A hiba riport segített volna?

dezsoe

Semmit. Pont annyi információt tartalmaz, amennyit látsz. Az XP-ből ítélve a gép sem lehet túl fiatal, bármi is lehet: a legvalószínűbb a memória hiba vagy videó hiba. Azért az általában elmondható, hogy ha az UCCNC fut valamilyen hibára, akkor .Net-es hibaüzenetet kapsz. Ez, hogy csak simán összerogyott, inkább géphibára utal.

svejk

Értem köszi!

3 egyforma HPxxxx vas van 3 különböző marógépen.
Ez utóbbi 1 hete lett beüzemelve.
Mivel a másik két gép stabil évek óta, így erre is ez került.

Újraindítás után végigdolgozta a mai délutánt.

dezsoe

Lehetett az bármi környezeti zaj is. [#nemtudom]

eduard

Uccnc-vel lehet olyat, hogy a dro-val felmappelem az xyz mozgást, elmentem egy fileba és a munka során használja az orsók kompenzálására? Kvázi mint egy enkódert.
Mintha z mapping lenne... csak x-y-on is.

Miki2

Szervusztok!
Szeretném megkérdezni, hogy mekkora az a minimális fordulatszám, amivel még biztonságosan lehet menetet fúrni.
Van-e a főorsó szinkronnak alsó fordulatszám határa?
A Mach3-ban emlékeim szerint 96 ford/perc alatt a kijelzés sem működik, szinkron pedig nincs.

dezsoe

Szia!

Amíg az enkódered értelmezhető adatot ad, addig megy. A Mach-nál kellett egy alsó határ, mert csak az indexet figyeli, az UCCNC-nek viszont kell az A és B is, pont ezért. Ha kézzel tekered szép darabosan, akkor is menni fog.

dezsoe

j3cx5jtk6

Sziasztok!
Kérdezném, hogy a képen látható screenset az megvásárolós vagy van kulon plazmás screen uccnc-hez?

Külön eszköz kell a THC hez? ez a neuron THC képes csak erre? Vagy ne gondoljam ezt annyira túl, jo nekem ez a proma?

Igazaból az tetszene, hogy ha beállítom úgy mint a fóorsót- S1750 az valamilyen analog érték és azzal megy a plazmavágó?

Ebben ki tudna segíteni?![#zavart2]
Köszöntem előre is szépen!