Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

dezsoe

No, ezt már két különböző verzióban is megírtam. Csak arra nem emlékszem, hogy hol vannak. 50% az esélye, hogy ezen a fórumon, másik 50%, hogy az angol nyelvűn. Kicsit később megkeresem.

eduard

Ez sajnos nem lenne a legjobb. A softlimiten kívül más lehetőség nincs limit beállításra?

eduard

Hello Istvan, dezsoe elkuldte nekem ezt a makrot, de azota sem tudtam ido hijan kiprobalni. Ha futsz vele egy kort, szuper lenne, erdekel engem is a tapasztalatod. Megkeresem es kuldom.

dezsoe

No, kérem, itt van az egyik: [#t218p7319#], a másik pedig nem ezt csinálja, hanem csak a Z alapján egy kimenetet kapcsol. (Ha a Z anyagban van, akkor megy a kimenet, egyébként nem.)

istvan3

Köszönöm szépen! Holnap átnézem.

Kipróbálni már csak jövőre fogom tudni.

j3cx5jtk6

Sziasztok!
Kérdezni szeretném--
épülne egy gép ahol is az Y tengely 2 motoros lenne és lenne egy forgó tengely is tehát 5 motor.

AXBB kártya jo lesz nekem? illetve uccnc megbirkózik a dologgal? Azt néztem hogy valami slave axist kikell pipálnom és kész is az Y nak a 2 kimenet a 2 hajtásnak.

Másik kérdés, hogy plazma is lenne a gépen, ez a THC controll ez a plazmának ad jelet, csak ki be kapcsolgatja, vagy a magassággal is játszadozik? Vagy mit, kell itt belekötögetni a gépbe?!

Meg marni is fog :D  
Lehet, hogy inkább az uc300 al álljak neki?![#conf]

Köszönöm előre is a válaszokat!

dezsoe

Szia!

Az UCCNC 6 tengelyt tud vezérelni, X, Y, Z-nek lehet egy-egy szolgája, tehát ez megy.

Az AXBB fogja bírni és elég kompakt. Ha elfogynak a lábaid (ami nem valószínű, de lehet), akkor hozzá tudsz kötni a 3. portra egy UCSB kártyát: még 12 kimenet és 5 bemenet.

Plazmát tud vezérelni, THC-t is kezel, de ennél többet majd valamelyik plazmás fórumtárs tud mondani, én nem értek hozzá.

Összegezve: 6, vagy bővítővel 11 bemenetnek elégnek kéne lenni a felsoroltakhoz. Ha UC300-ban gondolkozol, akkor add hozzá még a leválasztó kártyákat is, mert pláne plazmához elengedhetetlen. Ha előbb tervezel és csak utána vásárolsz, akkor sok pénzt meg tudsz spórolni. :)

remrendes

A plazma es a maro egyutt eleg fura parositas.
Ird ossze a ki- es a bemeneteid szamat, aztan meglatod eleg e.

frob

Ha jól értem ugyan az a vas fogja vinni a marót és a plazma fejet is
csak az egyik tengelyt két motor viszi, és lesz forgató is

azt a tengelyt amelyiket 2 motor visz egy kimenetre is lehet rakni, mert ha jól van méretezve akkor nem lesz gond, ha nincs, akkor úgy is gond lesz ha szoftveresen összekötött tengely van...

a maró motor frekiváltója általában rs485 buszon modbus-al kommunikál, szóval az soros port, az nem visz lábat, az általad választott kártyán meg annyi ki be menet van ( 5LPT) hogy egy komplett megfogós vákuumasztalos szerszámcserélős soktengelyes gépet is röhögve elvisz

mert a thc-nak is 1 láb kell

és ha minden tengelyre is raksz mindkét oldali végállást is marad még, ha netán külön home pozíciókat is, akkor is :)

de persze el lehet lőni azért, mert ha tényleg mindent az uccncre akarsz bízni, pl motor hűtés, hűtővíz, bemérés, stb.... azért gyorsan fogynak a lábak

ahogy írták, tervezd meg!  papíron egy skicc a tengelyekről, és írd fel miket szeretnél... lábszámok, pl szervó engedélyezés 1 láb, mindent egyszerre engedsz vagy tiltasz

azért majd ha kész, jöhetnek a képek! :)

svejk

Az UCCNC szoftver jövőjéről lehetne valamit megtudni?

Ha jól látom épp 10 hónapja nem jött ki újabb verzió.
Ami persze nem feltétlen baj!
Gondolom azt jelenti, hogy a mostani elég stabil, hibáktól mentes.
De azért néha szívesen olvasnék az akár távolabbi tervekről is...

(az eszterga részt vagy a parametrikus programozás szűkös utasításait nem is merem említeni, hiszen sokszor megkaptuk már rájuk a negatív választ [#kuss])

dezsoe

Készül már az újabb verzió, de nem vagyok biztos benne, hogy idén meg is jelenik. :)

svejk

[#finom]
Nincs valami jó kis pletykád az újdonságokról? :)

dezsoe

Annyit elárulhatok, hogy ez még nem a parametrikusan programozott eszterga lesz. :) [#kuss]

dosalaszlo

Tiszteletem

Az UCCNC felületén az aktuálisan megynyitott fájl nevét kerestem, hogy hol tudnám megnézni de nem sikerült rálelnem.
Lehet csak az én figyelmem kerülte el vagy valami beállítást kell eszközölnöm?
A profil nevét megtaláltam de az nem segít :-(

Üdv
László

svejk

"Diagnostics" fül/felület legalsó sora.

Vagy az "Edit G-code" ra kattintasz ott is láthatod az útvonalat