Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

PSoft

Idéz...az UC300-at nem is hoztam magammal. (Meg egy szerszámot sem, amivel dolgoznom kéne...)

Hát...igen!
Az ötödik x-hez közel...
Az én kedves fiatal kollégáim [#puszis] szerint..."ez már a korral jár". [#kacsint]

dezsoe

Ugye? Csak kicsit bosszantó, mert megígértem. No, mindegy mostmár, majd pótolom.

gvox

Semmi gond, legalább témát váltottam, és már régóta esedékes járdaépítésnek térkövezésnek neki álltam, így lehet, hogy kapok vacsorát....

istvan3

No sikerült újra a gép közelbe kerülni, és rájöttem a hibára.

Kiderült, hogy természetesen én szúrtam el a dolgot.

Az M06 makró az elején g91 (relatív) módban fut. Ha a g kódot elindítva és az orsóban az aktuális szerszám van már betöltve, a makró,

if(Newtool == Currenttool)          
return;

feltétellel megáll, és kilép.
Viszont a makró ekkora már g91-be tette a rendszert, ami így is marad, ezért kezdett el relatívban dolgozni...

Utólag már egyértelmű, de elég sok idő volt rájönni.

Köszi dezsoe azért a segítséget! :)

Most már hibátlanul működik a szerszám bemérés, és automatikus csere.

j3cx5jtk6

Sziasztok!
Nem kèrdès vagy kèrès de ez annyira made my day

j3cx5jtk6

Telórol irtam sok minden lemaradt...

Szóval hálás köszönet a segítségért és a gesztusért is[#taps]

Többek között a kép is lemaradt-- de rég ettem PEZ-t :D[#taps][#taps][#taps]

rbf8ifs8m

Üdvözlök mindenkit a fórumon! Segítséget kérnék UC300ETH-val kapcsolatos problémám megoldásában. Az UC300-at pár napja vásároltam szoftverrel együtt, és tegnap sikerült is beüzemelnem. Egész nap rendben működött, de amikor ma délután újra bekopcsoltam a gépet, pár másodperc után csatlakozási hiba üzenet fogadott. Az UCCNC nem látta az UC300-at, és utána már csak demo módban indult el. A számítógépet újraindítottam, de így sem működött, végül reseteltem az UC300-at, és utána már látta a program, de most viszont nem mozognak a tengelyek a gépen. Az e-stop és a probe bemenetek működnek, viszont a kimenetek közül látszólag egy sem. Tudja valaki esetleg, hogy mi lehet a probléma megoldása? Előre is köszönöm, ha valaki segít!

Thowra

Üdv!
A charge pump jumper hogy van beállítva?

rbf8ifs8m

Nincs ilyen relé a gépemen, és nem is változtattam meg semmit, csak egy UC300 resetet csináltam. Illetve utána megpróbáltama a 3-as portot használni az UC300-on a 2-es helyett, de azzal sem működnek a tengelyek.

rbf8ifs8m

A probléma megoldódott! Köszönöm szépen annak, aki segíteni próbált!

szf

dezsoe

Szia!

Mi volt a megfejtés? (Nem voltam online akkor: a szombati vihar cirka 26 óra áramszünettel végződött, a beázásokról nem is beszélve...)

rbf8ifs8m

Szia! Elnézést, hogy kicsit késve válaszolok, de ritkán olvasom a fórumot. A hibát az UC300 után lévő csatolókártya (breakout board) elhalálozása okozta. Kicseréltem egy újra, és most minden tökéletesen működik. Nem tudom, hogy mi okozta a régi halálát,(évek óta hibátlanul működött) de gyanítom, hogy az UC300-nak köze van hozzá.  Remélem ezután már nem lesz vele hasonló gondom.

TZoli

Sziasztok!

Tudja valaki a megoldást, hogy UCCNC-Vectric a kört ne lapocskákból rakja össze?
Fontos lenne a kimart "furat" tömithetőségének szemponjából.

Köszönöm!

dezsoe

Szia!

Nem tudom, milyen posztprocesszort használsz. A Mach3-asokból pl. van olyan, aminek a nevében benne van az "arcs" szó is: ez az íveket G2/G3-mal csinálja, ha lehet. (Nem értek hozzá, de szerintem illene lennie valamilyen beállításnak a szakaszok hosszára is.)