Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

n6xdwssa

Összekötöttem, de semmi változás.

dezsoe

Anyám, borogass! Találtam rajzot a kártyához. Azt a JN4-et vedd le, az elvileg egy táp csatlakozó...

Ha levetted és még működik az 5V-os táp, akkor az eredeti rajz szerint rakd össze, csak az ENA lábakat hagyd ki.

n6xdwssa

Nagyo Ngyon Köszönöm mindenki hathatós segítségét! [#worship]
Megoldódott a probléma, kínaiak kicsik és viccesek.
Külön köszönöm Tóth József (TBS-TEAM) telefonos segítségét. [#worship]

dezsoe

[#taps]

Akkor mostmár áruld el a megfejtést, mert kilukad az oldalam! :)

n6xdwssa

Az 2-es pin-re kellett rakni a Step-pet, a 3-as pin-re kellett rakni a dir-t így jelent meg a P2 P3 portokon a jel. Ezen felül vissza kellett venni a frekvenciát 25 kHz-re.

dezsoe

Értem. Mondjuk eredetileg is a 2-es és 3-ason voltak. Milyen optocsatoló van azon a kártyán, hogy nem viszi el a 100 kHz-et, de még az 50-et sem?! [#guluszem1]

n6xdwssa

Próbáltam, még 50-et sem tolerálja, kicsi kínai nem drága :D

dezsoe

Persze, csak megfogja a sebességet. Érdemes lenne kicserélni rajta az optocsatolókat valami normálisra, aminek ugyanaz a lábkiosztása.

n6xdwssa

A végleges kommunikációt egy uc300 és ucbb fogja ellátni. Az uc100-at egy másik projekthez vettem, a kártya pedig volt itthon tökéletesek lesznek együtt ott. Most összeépítettem ezt a kombót, hogy tudjak tanulni.

gvox

Üdv. dezsoe! kérlek nézd meg v2.113 nál, hogy a 2 es analóg csatorna vezérli e a PWM-et.Nálam az S az analóg 2-re van téve, a PWM hozzá van rendelve, a képernyőn a kijelző rendben mutatja a potméter változtatását, de a PWM nem változik.A PWM inp. szélességet  beírással tudom változtatni. Előre is köszi!

dezsoe

Szia!

Egy kicsit menj bele a részletekbe, mert nem mindent tudok követni. Gondolom, hogy valamelyik UC300(ETH) alapú vezérlőről van szó, de ott elvesztem, hogy akkor most mi vezérel mit? (Potméter bemenetre köthető, fordulatszám vezérlés pedig kimenetre.) Mit értesz PWM alatt? Mi lenne a cél? Írj konkrét beállításokat, mert ha nem tudom, hogy mit állítottál be (pontosan), akkor nem tudok érdemben válaszolni.

gvox

Bocs. UC300ETH +V2.113 Beállítás Analóg 1 bemenetre F potméter rendben működik az előtolás szabályzás, analóg 2 bemenetre S potméter kötve a képernyőn a változtatást mutatja, a 2-es kimeneten dc jel nulla, ezért a 2-est hozzá rendeltem a pwm-hez ,pwm kimenet P4/14 ahol az inp szélesség a min és max érték változtatásával módosítható de a potméterrel nem

dezsoe

Így már értem, köszi! Este tudom megnézni, most nincs nálam sem 300-as, sem potméter és műszer. :) Majd jelentkezem.

dezsoe

Most akkor én kérek elnézést: nem sikerült zökkenőmentesen elindulni tegnap otthonról (220 km-re vagyok), az UC300-at nem is hoztam magammal. (Meg egy szerszámot sem, amivel dolgoznom kéne...) Vasárnap este vagy hétfő reggel tudom megnézni. [#zavart2]

gvox

Köszönöm hogy foglalkozol vele, a gép még épül (3200x2000-es játékszer) nappal mechanika, éjjel elektronika, és akkor belefutok ilyen hülyeségekbe....