Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

gvox

dezsoe

Oké, tehát plazma, új képernyőkészlettel. Már csak az a kérdésem, hogy hova szeretted volna beállítani, ahol nem fogadja el? (Az új plazmás képernyőben vannak hibák, lehet, hogy ez még nincs kijavítva.)

gvox

Csináltam egy vezérlő pultot ahol a P3 kivételével minden pin kellene (nem akartam a P3-at kifejteni) ha megnézed az új képernyőt a P1-P4-P5 diag nézeten nem I 15 hanem Q15 van ezért bizonytalanodtam el, majd kiderült ,hogy kimenetként nem is enged beírni semmit (piros),bemenetkén elfogadja a beirtakat csak nem hajtja végre, piros marad semmi változás

gvox

dezsoe

Aha, igen, ott vannak gondok. A LED-ek helyesen világítanak, csak nem jó színnel és nem jó a felirat. Ráadásul a normál képernyőn is hibás, nem csak a plazmán. Jegyeztem, köszi!

Viszont a 15-ös láb az mindegyik porton bemenet, és működik is. Mit jelent nálad a "nem hajtja végre"? Ha nem változik a LED, akkor a bemenet sem.

dezsoe

gvox

nem változik a led, a bemenet nem vezérelhető

dezsoe

Akkor elektronikai problémád lesz, mert most próbáltam ki és működik mind az 5 porton a 15-ös láb bemenetként. Igaz, hogy rossz színű LED-del, de jelzi a diagnosztika oldalon.

gvox

Köszi a segítséget,felteszek 4/3 as képernyőt,és megnézem, hogy szűzen mit produkál az eth Üdv Attila

n6xdwssa

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Nemrég kezdtem el az uccnc-vel foglalkozni és most, -már az elején- felakadtam.
Összeállítottam a képeken látható próba egységet és szeretnék a motort forgatni, de nem megy ki a step-dir jel, -úgy gondolom- mert a motor semmit nem tesz.
Nagyon örülnék egy kis lökésnek, magyarázatnak, hogy mit és hogyan kell tennem, mit, hogyan b...tam el.
Előre is köszönöm a segítségeteket.

n6xdwssa

Még annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy a mikrókapcsolókat "Home pin"-nek állítottam be és azt érzékeli a program.

dezsoe

Szia!

A fényképből nem sok látszik, valami skiccet csinálj, légy szíves, hogy hogy kötötted be. Milyen kártyát használsz, esetleg egy linket írhatnál, hogy le lehessen tölteni a leírását (a bekötése miatt). Gondolom, hogy a UCCNC-ben beállítottad a kimeneteket és nyomtál Apply-t vagy Save-et. Esetleg azt is írd le, hogy mit állítottál be, mert így azért nehéz okosat mondani. :)

n6xdwssa

Még nagyon kezdő vagyok az uccnc-ben.

dezsoe

Köszi! Ezt a fekete kártyát nem ismerem, így nem tudom, hogy a kimeneten milyen jelet ad. Próbáld meg úgy, hogy a kimeneteknél levő GND-t viszed a DIR- és PUL- lábakra, és a P2-P3-at a DIR+ és PUL+ lábakra. Valószínűleg ez lesz a megoldás, de többet tudnék, ha tudnám a kártya adatait.