Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

frob

az enyém asszem 100kHz en mehet, mert a régi szervó vezérlő nem képes fogadni ennél gyorsabb jelet, és így is bőven elég
El nem tudom képzelni milyen vezérlő az ami 10MHz es jelet kér?!
Az már inkább kvarc frekvencia :D
Szerintem az arra vonatkozik hogy a kártya milyen sebességgel tud kommunikálni a pc-vel, vagy is a csatoló felület milyen sebességen megy, de kétlem hogy pár 100khz-nél nagyobb jel jönne ki belőle, de van itt is egy két linuxcnc-s ember ( van ilyen topik is) ott többet megtudhatsz

Mondjuk a szervóimat még az arduino-s grbl is ki tudta szolgálni :D
tehát ( bár semmiképp nem lebeszélni akarlak) UCCNC helyett akár a grbl el is foglalkozhatsz, bár ott találni normális programot... ami normális ott is fizetős, de legalább a hw "ingyenes"

Jordan Gabor

4h4344ty

Ez volt a legolcsóbb megoldás.

4h4344ty

Elvileg egy FPGA-nak ez nem probléma. Az más kérdés, hogy van-e értelme. Gondolom szervóhoz kell a nagy sebesség.

4h4344ty

Milyen használható CNC vezérlő szoftverek vannak GRBL-re?

4h4344ty

A UCCNC stabilan működik? Kipróbáltam a demót (64 bites Win10 alatt), és a CAM résznél, a toolpath számításánál visszalépett a windowsba. Újraindítva már végigcsinálta.
Az UC400ETH bírja, ha egy switchen keresztül kötöm a gépre?

dezsoe

A switch-et bírja, akár többet is, csak végig kábelen menjen, mert a wifi már lassú hozzá. A CAM nem az erőssége a programnak, inkább g-kóddal kell etetni.

zt2c4wh9

Az "olcsóság" relatív kérdés.
Ha hobbi, akkor persze ez lehet a legolcsóbb, de ha a munkadarabjaid mondjuk 100 ezer Forintot érnek és az "olcsó" megoldás az olcsósága miatt elront azokból sokat, akkor az olcsóból lehet a legdrágább megoldás lesz, mintha az amúgy drágább nagyipari megoldást választanád.
Szóval az, hogy "olcsó" az egy elég fura fogalom CNC-s témában, nézőpont kérdése. :)

zt2c4wh9

Szerintem GRBL és LinuxCNC témában menj át másik fórum topikba, ez az UCCNC topik, kérlek ne romboljuk szét. Köszönöm.

frob

Igen stabilan működik, ha valamiért kilépett az más miatt jöhetett létre, eddig több órás futtatott programok közben sem állt meg!!

switchen? most viccelsz? ez egy hálózati eszköz, a világ másik végéről is kapcsolatot teremthetsz vele ha összehozod pl vpn el, szóval igen, ha tudja a megfelelő sebességet simán... de nem valami ősrégi 10mbit es legyen!

grbl-> arduino topic
linuxcnc -> 3 topic is van!

4h4344ty

Elnézést, egyszerűbbnek véltem itt feltenni a kérdést.

4h4344ty

Ezt én is így tapasztaltam. Sajnos az anyagi erőforrások időnként korlátozottak, el kellett valamivel indulni. Szerencsére viaszból készítek öntőformákat, így az ipari megoldások nem annyira lényegesek.
Elsőre kicsit bonyolultnak tűnik nekem a LinuxCNC-hez képest a szoftver, de alapból sokat tud, az látszik. Ami nekem a legfontosabb a stabil működés, mind hardver, mind szoftver szinten.

2vkx6unz

Azért ez nagyban függ a terheléstől mivel Ethernetről beszélünk. Itt gondolom időzítésben kirtikusabb a dolog mint böngészésnél vagyis ha eldob néhány csomagot akkor az fájhat. Elég egy hurkot adni valamelyik két port között és már kis is feküdt az eszköz, vagy nagy forgalmat generáló vagy hibás porttal rendelkező számítógép is tud csúnya dolgoka tművelni. A kábelek szerelésének minőségéről nem is beszélve.
Érdemes menedzselhető eszközt venni, QOS képességekkel, lehetőleg GE portokkal.

zt2c4wh9

Igen, stabilan működik. Ha nem így lenne, akkor a felhasználók panaszkodnának, de nem teszik.
20000 feletti kiadott license-nél járunk. :)

Jordan Gabor

Mégis visszatérnék ide két kérdéssel.

Ahogy nyomozom, azt látom többen úgy oldják meg a lézer ki/be kapcsolást, hogy pl. c tengely irányával operálnak.
Az UCCNC-ben van dedikált kimenet, ami nagyon jó hír, értem, de kérdésem miért pont M10 / M11 ? Ha ez mondjuk industry standard, akkor kell legyen valami program vagy post processor ami tudja ezt. Vagy, ha ez újdonság, akkor is biztos van amihez illeszkedik. Nem így van? Szóval a lényeg, lézer program létrehozásához tudok ajánlani mégis alkalmazást?

Másik dolog, tudok valahogy gombot kitenni ki/be kapcsolásra, pwm kijelzésre és állításra?

Köszönöm,
ÜDV JG