Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

istvan58

hello,

közeljövőben várható e ennek a hibának a javítása?

frob

sziasztok
félig meddig ucccnc...
Lassan eljutnék odáig hogy fusionnal és uccnc-s gépemmel marnék valami szépet...
no de hogy is mint is kellene beállítgatni a fusiont ehhez a művelethez.
berántottam egy alap gépet, megmutattam neki az uccnc post fájlt, beírtam a gép méreteket és munkaterületet...
még egy csomó minden kellene, van rá szükség, vagy ha nullán hagyok mindent akkor csak figyelek hogy milyen előtolásokat állítok és annyi?
És jó lesz a g kód?

gaben

Szia,

én amikor először csináltam, egy Hungarocell darabba martam az első "munkadarabomat".
Amúgy semmi extra nincs a Fusion-ben, könnyen be lehet állítani rajta mindent, aztán mehet az UCCNC-be. ;)

Tehát, csinálsz egy egyszerű testet, mondjuk egy négyzetet és annak szeretnéd a négy oldalát és a tetejét méretre marni.
Oldalakra a Contour való, a tetejére pedig a Face, de ha van zseb, akkor a Pocket.
Kiválasztod a megfelelő szerszámot amivel dolgozni szeretnél, megadod a tárban a paramétereit (átmérő, hosszúság, élhossz, élek száma, carbid vagy HSS, stb., valamint a szükséges fordulatszám és az előtolás értékek, levegő, ködpermet), de ha egyszerűsíteni szeretnéd az életedet, akkor először jó választás lehet bepipálni a Feed optimization-t, és alapbeállításokon hagyni. Ezzel elkerülhető (elvileg) a szerszámtörés ill. ezen értékektől aztán el lehet térni a későbbiekben lefelé-fölfelé, ahogy tetszik.
Még mielőtt UCCNC-be töltöm én mindig ellenőrzöm a teljes marási folyamatot a Simulate-el, és bekapcsolom a "stop on collision" gombot is, hátha ütközés van a rendszerben.
Aztán ha már UCCNC-t használsz én a posztprocesszornak is őt választanám, mert nekem eddig bevált.
Az Autodesk post library-ről letölthető és bemásolható a posztprocis mappába.
Na most jöhet a G-kód generálás, amennyiben sikerült hibátlanul marópályát készíteni a Fusion-ben.

Az elkészült G-kódot az UCCNC-be töltöd, a tengelyeket nullázod a Fusion-ben készült és beállított Stock szerint és mehet a Start gomb. ;)

Élőben vagy videón ez mondjuk sokkal érthetőbb és egyszerűbb, mint itt minden apró lépést leírni.

üdv, Gábor

frob

Hálásan köszönöm ezt a leírást is!!
a post proc letöltve, az első szerszámot befaragtam alá, sőt találtam olyan olyan helyet ahonnan le tudtam szedni
ER11 befogót is :)
(hátha valakinek jól jön)
most épp a Datron katalógust bújom, milyen beállításokat bír a maró, ha valakit érdekel, a 106. oldalon van a képlet hozzá..

én is gondoltam hogy fába marok először, de lehet jobb ötlet habba, az talán nem töri el a szerszámot :D
még 1x köszi!

dezsoe

Szia!

Egyelőre nem tudok róla, de jelezni fogom, ahogy ígértem.

istvan58

Ok,
Érdekes hogy más UCR201 tulajdonos nem jelezte ezt a hibát.

TyuTyu68

Amator problemam....

Allapot:
Probe macronal beall a probe fole 10mm tavolsagra.
A "merolap" amit a munkadarabra rakok 20mm vastag.
(-> ergo a munkafelulet felett 30mm a Z aktualis erteke)

Kerdes:
Hogyan tudom ezt automatikusan beirni az aktualis pozicioba ?
(eddig kezzel a makro futasa utan beirtam, de van/volt mikor elmaradt...)

Koszi elore...

dezsoe

Milyen program verziót használsz? Az 1.2108-tól van benne mérő képernyő, ott egyszerűen csak be kell állítani, hogy mit akarsz mérni. Ha a régi makrós módszert használod (M31), akkor látni kéne a makró tartalmát ahhoz, hogy ki lehessen találni, hogy mit kell benne módosítani.

TyuTyu68

Szia,
1.2113 amit hasznalok (ill. ismerkedunk)

A probe screen nem megy, meg a tengelyeket sem mozgatja (szamomra kicsit nehezen ertelmezheto, bar cel lenne megerteni a jovoben).

A regi M31 makro pedig "gyari" ami a telepiteskor ment fel.
(ez mukodik)

Koszi,
TyuTyu

dezsoe

Szia!

Az mit jelent, hogy nem megy a probe képernyő? Ha a mellékelt képet látod, akkor engedélyezni kell a probing plugin-t a Settings / Gen. setup / Configure plugins alatt, majd újraindítani az UCCNC-t. (Elég az Enabled, nem kell a Call startup.)

TyuTyu68

Szia,

Az engedelyt beraktam, de mas is volt..

A problema megoldodni latszik: a fast es fine feed valamiert az install utan 0.001 volt. Ezt felvettem 150/20 ra es elindultak.

Megprobalom egy masik gepre felrakni (szuz install), mert ha a default ertek alacsony, akkor mas zoldfulu is szivhat, nem csak en.

Koszi, problemaim (jelenleg) megoldodtak, de nem tudom garantalni hogy nem lesznek a tovabbiakban. :-)
Hiaba a tanulasi folyamat hossszuuuu

TyuTyu

dezsoe

Akkor rendben van. Írjál nyugodtan, ha van kérdés. Pár dolog még van itt is: [#t218p7768#], az előzményeit is olvasd el.

Jordan Gabor

Hello,
Nos, megjött a lézer, nem kapkodta el, de egy kis segítség még kellene nekem, hogy képzeljem ez UCCNC-vel a vezérlését.

Plazma módban menjen az UCCNC? Vagy normál módban?

Azt tudom, hogy raszteres képhez van modul, de vektoros rajzot milyen programmal tudok lézer programmá forgatni?

Köszönöm,
ÜDV JG

4h4344ty

Sziasztok!

Van egy CNC gépem, amit egy J1900-as gépről vezérlek LPT porton keresztül LinuxCNC-vel. Sajnos a latencia elég nagy,
így valami más megoldásban gondolkodok. A UC100 a UCCNC-vel beleférne a keretbe, de nem tudom, hogy az USB összekötésnek milyen hátrányai vannak. Ezért a pénzért megkapom a legkisebb
MESA kártyát, és akkor nem kellene szoftvert váltanom. Az UC400 már drágább lenne.
A UCCNC-nek milyen előnyei vannak a LinuxCNC-hez képest?
Köszönök minden segítséget!

zt2c4wh9

A kérdésedre nem hiszem, hogy túl sokan tudnának választ adni. Szerintem nagyon kevés olyan ember van aki mindkét szoftvert használja/használta.
Biztosan mindkettőnek megvan az előnye/hátránya a másikhoz képest.
Igazából a kérdés az, hogy megfelel-e arra a szoftver amire te szeretnéd használni. Ezt demo módban vásárlás nélkül is meg tudod nézni. Szoftver adatlap is rendelkezésre áll, lehet azt is tanulmányozni.

És ha üzemszerűen szeretnél termelni a géppel, nem csak hobbizás, akkor én az ethernetes vezérlőket javaslom, az USB inkább hobbi kategória.