Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

ium8w94xp

Tényleg nem értem miért kéne plc integráció egy cnc programba. Eleve cél hardverek vannak erre a célra. Szoktam programozni Carel és Johnson Controls plc-ket. Azok eleve arra vannak és még sok társuk. Ahogy korábban írták makróban is meglehet csinálni szinte mindent, ráadásul az uc-nek nagyon jó itt a supportja. Nem feltétlen kell majmolni a konkurenciát. Én is sok mindent eltudnék képzelni az uc-vel, de nem arra való és nem is arra tervezték. Azért kiváncsi lennék mit szeretnél kihozni a dologból, mire használnád?

kaqkk007

IdézMach Brain editor-hoz értő szakit keresnék, kisebb projektek végrehajtása céljából.

https://www.cncpart.hu/brain

email: drasidesign@gmail.com

Én meg ezt nem értem , ha nem ismered miért hasonlítod össze egy másik programmal amit valószínűleg szintén nem ismersz ?

dezsoe

Tanuld már meg a szavak jelentését, mert félrevezető hülyeségeket írsz!

A sérülékenység, amit nyilvánosságra szoktak hozni, az egy programhiba, ami miatt például egy védelmet fel lehet törni. No, ilyen nincs a programban.

Az, hogy valami hiányzik, az nem sérülékenység, hanem esetleges hiány. Nem túl nagy durranás nyilvánosságra hozni, pláne ezen a fórumon, hiszen akik itt olvasnak, szinte mindannyian használják is a programot, így nem fognak (mai divatos szóval élve) megdöbbenni azon, amit írsz. Pontosan tudják, tudjuk. Jónéhány éve létezik az UCCNC, de valószínűleg elég a két kezem, hogy megszámoljuk, kinek hiányzik.

frob

Ahogy írsz tisztára olyan mintha google fordítaná valamelyik más nyelvről, ordít a magyar nyelv ismeretlensége róla...

egyébként az uccnc nem a mach3 koppintása, ha csak nem annak veszünk pl egy audit és egy mercit, végül is mind a kettő autó baszki...

az uccnc és a mach3 is egy cnc vezérlő szoftver, és mint ilyen szoftver szerszámgépen fut(na) amin nem kellene hogy bármi más is menjen, mert a szerszám és a gép is drága!

és egyébként is, mach3 lefutott téma, évek óta nem frissítik, van helyette mach4 mindenféle jósággal, ha meg hiányzik belőle ami neked kell használd ami tetszik...

zt2c4wh9

Nem gondolom, hogy valami attól "sérülékeny", hogy nem grafikus.
Egyébként az UCCNC-nek semmi köze a mach3-hoz, nem annak a másolata.

Én biztatlak, hogy hozz létre egy konkurenciát az UCCNC-nek. Gyorsan megvan, persze néhány kávét biztosan elfogsz fogyasztani mire elkészül, de hajrá. :)

Egyébként van hazai konkurenciája az UCCNC-nek, lásd NCT, Robsy. Javaslom őket is keresd meg és légy velük is olyan kedves mint ahogy velünk vagy, biztosan értékelni fogják.

Ja és van Opensource CNC szoftver is, LinuxCNC-nek hívják, ingyen letölthető és használható. Csak javasolni tudom neked a használatát.

ANTAL GÁBOR

Tuti hogy nem magyar .  Olvassátok el figyelmesen az első levelét . Lehet  egy multinál dolgozik és már elfelejtett magyarul .

wxzsfdacp

Köszönöm, de milyen paracsal tudom ezt kikapcsolni. mert nem a home pozicióban hanem attól 40mm re pozitív irányba. melléklet
köszi a választ  Attila[#csodalk]

dezsoe

A Buttons_by_number.htm a barátod:
 - 204-es gomb: soft limit ki/be
 - 518-as: soft limit be
 - 519-es: soft limit ki

Makróból pl. exec.Callbutton(204); sorral tudsz gombot nyomni, azaz funkciót kapcsolni. Nem minden gombot nyomogathatsz program futás közben, de a soft limit pont olyan, amit lehet.

őrülT-Tudós

Üdv mindenkinek, egy kis segítségre lenne szükségem. [#help] 4. tengely beállításánál ütköztem a következő problémába. Az UCCNC szoftver az impulzususok számára kíváncsi 1 egység elmozduláshoz.
A problémám, hogy végtelen tizedestört ez az eredmény. (Bármilyen microsteppel számolva)

Motor: 200 step per rot.
Teszt vezérlő: 16 microstepen (3200imp/ford)
Áttétel: 6x (19200imp/ford)
végül egy fokhoz szükséges 53,333....

Órával, ellenőriztem és nem pontos a 360fokos fordulás.

Mit lehet tenni ilyenkor? Előre is köszönöm a segítséget.
Mindenkinek kellemes hétvégét!

dezsoe

Hogyan ellenőrizted? Mennyit léptél? Elvileg max. 1 lépésnyi eltérés lehet, ami nagyjából 0,02°, azt elég megmérni.

ANTAL GÁBOR

Változtasd meg az áttételt   Pl 27/4 re  akkor 60 step lesz egy fok .Ha  szíjas az áttétel akkor természetesen ennek az egész számú többszörösével is lehet operálni . 54/16 os kerekek kaphatók .  Ehhez 6400 as mikrolépést kellene beállítani a 60 step / fokhoz

őrülT-Tudós

Indikátor órával mértem, 10cm-es átmérőn, 0,2mm volt egy fordulat alatt, ha jól számolom az kicsivel több mint 0,2°.

őrülT-Tudós

A gond az, hogy már teljesen kész az egység, festve felület kezelve van, illetve kimondottan ehhez az áttételhez lett kialakítva. Kicsit bosszantó, hogy egy arduinoval pontosan körbe tudtam forgatni, így szoftverből pedig nincs lehetőségem. Pedig, Ebay-Ali, stb helyeken is találtam 4. tengelyt pont ilyen áttétellel..

dosalaszlo

Tiszteletem

Nálam az encoder és az áttétel szorzata 204800 imp/fordulatra jön ki.
Na ez se adott ki még egész számot az életbe se.
Próbáld meg beírni annyi tizedes jegyig amennyit csak enged.
Ha jól láttam neked csak 3 tizedesig van beírva!
Kb 10 számjegyig megy és az már olyan kis tévedést eredményez ami szerintem elhenyagolható,
hacsak nem milliókat fordul egy programba egy irányba.

Nekem bejött gondoltam hátha!
Üdv
László

őrülT-Tudós

Üdv! Nem próbáltam mennyi tizedesig enged beírni, de ha lehet is sokat közel sem biztos, hogy azzal is számol majd.. Holnap letesztelem majd többel.. [#vigyor2]
Nyilván ilyen kicsi eltérés nem okoz nagy gondot, de azért a lehetőségekhez képest szeretném kihozni a maximumot a dologból... [#wink]