Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

Autotec1

wxzsfdacp

Egy ismerősöm csinált ilyet ők ékszereket martak marnak vele, akkor kell ha a bázisfelvétele messze van a géptől. Ha kész lesz a vezérlésem nekem is kell ilyet csinálnom ha valakivel csináltatod nem hiszem hogy olcsóbb lesz, de ha elromlik meg tudod javítani.

frob

ennek az elődjét használom, kifogástalanul megy
ahogy elnézem csak a külcsíny változott, a belbecs ugyan az lehet...

svejk

dezsoe

Az input trigger arra való, hogy egy bemenet jelszint változásakor megnyomjon egy gombot. Lényeges a változás, a gomb pedig akármiben végződhet, tehát lehet már meglévő gomb a képernyőn (vagy nem megjelenített, de beépített), lehet egy saját makrót indító gomb és lehet egy plugin-ból kezelt gomb is. Amikor egy bemenet pillanatnyi állapotát akarod tudni, akkor azt LED-ek lekérdezésével tudod megtenni.

dezsoe

Amit linkeltél az valószínűleg valami hamisítvány, mert igazából csak a képeken látszik valami XHC felirat, a termék nevébe nem merték odaírni. Nekem ez gyanús.

Az UCCNC-ben van XHC-HB04-hez plugin, ez a régi, vezetékes verzió. A WHB04B-hez írt Andrej egy plugin-t, azt ebben a topikban találod meg, keresd a legfrissebbet a vége felé.

Autotec1

Köszönöm a tanácsokat

dtb

Egyébként van valami központilag karbantartott lista az összes elérhető plugin-ről? Főleg olyanokat hiányolok, amik a Mach3-ban is voltak. Nem eszközkezelők, hanem ilyen-olyan segéd programok, egy-egy gyakori művelettel.

dezsoe

Nem igazán. Bárki bármit írhat. Ha alapos a szerző, akkor az angol fórumon a Plugins témába felteszi. Az a baj a plugin-okkal, hogy a készítőnek illene foglalkozni a támogatásával, ami ott a fórumon meg is történik jobb esetben.

Ha elkezdenénk összegyűjteni, netán betenni a telepítőbe, akkor úgy járnánk, mint az Autoloveler plugin-nal: semmi közünk hozzá, nincs is meg a forrása, de minket csesztetnek vele. [#zavart2]

wxzsfdacp

Szia

Ezt értem, de az a bajom hogy csak a Funkciok számát adhtom csak meg (100-tól 782-ig), vagy a belső gombokat nem a bemeneti portokat és pineket amire nekem szükségem volna ahhoz feltételeket tudjak létrehozni a makróban. Biztos vagyo hogy meg lehet oldani.
Köszi
Attila

dezsoe

Szia!

Ez nem egészen így van. 100-782-ig a beépített gombok vannak (illetve voltak az 1.2049-ben, rég 800 felett vagyunk), de beírni akármennyit lehet. Ha van egy makród, ami 20000-21999-ig kapott sorszámot, akkor azt el tudod indítani egy input triggerrel, plugin-ban pedig akárhányas gombot tudsz figyelni. Ezt azért írtam le, mert azt kérdezted, hogy "Ilyenkor az input triggert nem is hasznéljuk?"

Bemenetek figyelését - ahogy már írtam - közvetlenül az állapotjelző LED-ek lekérdezésével lehet megoldani, exec.GetLED függvénnyel. Pl:

if (exec.GetLED(6))
  exec.AddStatusmessage("6-os be");
else
  exec.AddStatusmessage("6-os ki");

Ezt futtathatod önálló makróként is, de beállíthatod macroloop-nak is. Utóbbi esetben másodpercenként 20-szor fogja kiírni a 6-os bemenet állapotát.

wxzsfdacp

Tehát a GetLed az nem a kimenet állapotát kérdezi le? A 20000-21999i az a makrók száma vagy a szerszámé? Ez a Funkció listában meg fog jelenni vagy nem? Bocsánat csak már nagyon rágják a fülemet a munkákkal.
Köszönöm
Attila

dezsoe

A GetLED függvénnyel LED-ek állapotát lehet lekérdezni. Minden kimenethez és bemenethez tartozik egy LED. (Meg még sok máshoz, de most nem ez volt a kérdés.) Szerszám 1-96-ig lehet, makró nagyon sok (M0-M2^31-1-ig). Ebből a nagyon sok makróból speciális a 20000-21999-ig terjedő rész, mert ugyanilyen számú nyomógombbal meghívhatóak. Tehát, ha van egy M20000.txt-ben található M20000 makród, akkor azt meghívhatod M20000 szóval, a 20000-es nyomógombbal a képernyőről, exec.Callbutton(20000) hívással makróból, plugin-ból UC.Callbutton(20000)-nal, input triggerrel 20000-es funkcióval. Remélem, nem hagytam ki semmit. Ha a triggereknél a Set gombra feljövő listára gondolsz, akkor ott nem fog feljönni, mert a program nem tudhatja, hogy milyen makrót írtál, csak a beépített funkciókat listázza.

wxzsfdacp

Hogyan tudom a ki és a bemeneti LEDeket megkülönböztetni vagy az a parancsból fog adódni getled input, setoutput pin output?
A plugin programozása visual sudioból kell programozni vagy van valami amatőröknek való felület.

Köszi
Attila