Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Ott van az UCCNC\Documentation mappában az UCCAM_hasznalati_utasitas.pdf.

yy2yggmv7

Üdv!

Igen megtaláltam, hasznos infók vannak benne, köszi!

istvan3

Sziasztok!

Lenne egy problémám az UCCNC-vel kapcsolatban.

AXBB-E mozgásvezérlővel használom a szoftvert, Win10 alatt.

Olyan érdekességet csinál, hogyha be van kapcsolva az alap beállításoknál az M6 szerszámcsere makró, akkor a gépvezérlés mintha átváltana relatív mozgásra. Szépen kimászik a gép a munkaterületről...

(Ha beleírom az M06 makró végére, hogy váltson g90-re akkor se működik a rendszer.)

Az UCCNC-t újraindítva előfordul, hogy működik rendesen.
Aztán gondol egyet és kezdi újra.

Még egy észrevétel:
Ha a maró fájlokat szerszámonként külön generálom, és "ignore M6" beállítással megyek, majd a program végén, visszakapcsolom az M6-ot, és pl. M6T3-al kicserélem a követekező szerszámot, majd istmét "ignore M06"-ra állítom a szoftvert, hibátlanul működik. De ha M6 használatra pipálva felejtem megint kezdi a hibát.

A program amúgy minden kikapcsolásnál, "Windows hibát észlelet üzenettel" áll le.

Valami ötlet?
Köszönöm!

dtb

Csak ötletelés szintjén nekem két dolog jutott eszembe. Egyrészt, mi generálja a G kódot, nem esetleg abban van a hiba forrása? A másik meg, hogy milyen Op. rendszeren futtatod az UCCNC-t? Win7/Win tiz esetében rendszergazdai jogosultsággal futtatod? Nem biztos, hogy az UCCNC-nek vannak írás-jogosultságai a mappákban, ha sima "juserként" futtatod. Az se lenne egy hátrány, ha lenne mihez köthető, hogy mikortól jött elő ez a probléma. Win frissítés? Uccnc verzió frissítés, vagy bármi?

istvan3

A kódot Aspire illetve Fusion360-al is generáltam.

Ha valami a kóddal lenne, akkor nem hiszem, hogy annyi változtatás, hogy az UCCNC ne vegye figyelbe az M06 sort megoldja a gondot.

Ez egy új cnc gép, friss Windowssal. Már a kezdetektől rosszalkodik.

Az UCCNC verzót ami telepítve van, sajnos elfelejtettem megnézni, a héten valamelyik nap ha műhely közelben leszek megnézem.

De több verziót is telepítettem, mert vagy lefagyott indításnál, vagy nem ismerte fel a licenszel vásárolt AXBB-E-t. Csak demoban volt hajlandó futni.

Jelenleg is 2-3x-i indításra hajlandó csak felismerni az eszközt.

dezsoe

Szia!

Gyanús, hogy a gép a minimum követelmény határán mozog. Feltehetőleg videó probléma lesz, de jövő héten meg tudom nézni.

Az sem kizárt, amit dtb írt, próbáld meg rendszergazdaként futtatni. Ha úgy jó, akkor be kell állítani az UCCNC mappára, hogy a felhasználók is írhassák.

Az AXBB-t nem meglepő, hogy egy csomó verzió nem ismeri: aránylag új a kártya, a régi verziók pedig nem látnak a jövőbe. :) A 2105 volt az első, ami felismerte.

Ha többször kell elindítani, hogy lássa az eszközt, akkor hálózati hiba van. Ugye, nem wifin keresztül akarsz vele kommunikálni?

2dbfy8y

Sziasztok.
Uc100 vezérlő, uccn progi, laser üzemmódban, olyan hibába ütközök kb 1 hete, hogy gépbleáll  Ext.e-stop triggered hibával. Mi okozhatja ezt, eddig nem volt ilyen gondom.? E-stop gombom nincs aktiválva se progiban. Van valakinek ötlete?

dezsoe

istvan58

Szia,

sikerült erre ránézned?

dezsoe

Szia!

Igen. Valóban hibás, keressük az okát. Szólok, ha sikerült megtalálni.

istvan58

Köszi,

akkor legalább tudom hogy nem az én készülékembe van a hiba. [#nevetes1]

istvan3

Helló!

A gép egy lenovo laptop.
(T6670 Core2 Duo, 4GB rammal)
A rendszert elírtam. 64 bites Win7 van rajta.

Az UCCNC verzió 1.2111
Firmware: 1.030
Hardware: 1.0000

Természetesen nem wifiről megy, hanem közvetlen UTP kábellel.

Újratelepítettem a szoftvert de nem javult a dolog.
Az 1.2112 verzió pedig el sem indul, azonnal lefagy.

Rendszergazdaként sem javult meg a dolog.

Amit még észrevettem:
Ugye a gép átvált "relatív" szerű mozgásba, és sokszor indokolatlanul is kiáll szoftveres munkaterület limit hibára, de úgy, hogy a munkaterület széle még igen messze van.
Ezen kívül előfordult olyan is, hogy kimenet magasra állítás esetén (munkahenger vezérlés) nagyon gyorsan ki be kapcsoltra a rendszer a kimenetet.

UCCNC újraindítás után ez megszűnt.

dezsoe

Szia!

Az 1.2113-ban van egy javítás, ami bizonyos videókártyák hibáját kikerüli. Esetleg próbáld ki.

4GB memóriához én biztos, hogy 32 bites rendszert telepítenék. Esetleg egy próbát megér, ha van pl. egy tartalék merevlemezed. (Hogy ne kelljen elölről kezdeni, ha nem válik be.)

Hálózat hogy van beállítva?

istvan3

Köszi az infót!

Tervben van lecserélni ezt a műhely gépet egy jóval komolyabbra amin a Fusiron 360 és az Inventor is jól fut.

Ezt a héten meg is teszem, kipróbálom majd az új géppel, és jelzek, hogy mi újság.

Az "Épül és készül a..." topikba tettem fel egy videót a szerszámcsere működéséről.
A megmunkálás közben ki volt kapcsolva az M6 figyelés, majd a szerszámcserére manuálisan bekapcsoltam, majd újra ki.
Így megy a dolog.

frob

és ha véletlen memóriát akar bővíteni akkor meg csak pislog hogy rossz van a palacsintában, és a 32bites rendszer még a 4GB sem tudja rendesen kihasználni
szóval nem ajánlom senkinek sem hogy azt tegyen fel, ha csak nem valami program különlegesen azt igényli!