Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

wxzsfdacp

Szia

Van egy scm recordom a mi át lett építve mivel a régi vezérlés kuka lett próbáltam rá ajánlatot kérni a gép ára volt 2-3 millió. Szerencsére a szervóvezérlők step dir-t kezelik viszont számtalan biztonsági relén keresztül tudom csak működtetni. Ezeket a reléket kellen kapcsolgatnom bizonyos funkciókhoz, pl Z tengely fékének felodását engedélyező jellel próbáltam de nem megy a főorsó két relével működik egy egy 10 1/min ről indítja 18000 ig majd a fordultszám visszavétele után a szervóvezérlő egy fékje állítja meg ezek csak a legszükségesebb .... természetesen szerszámcserélő. stb.
A gépbe lévő makrókat nézegetteem, de nem értem ezek hogyan tudnak kimeneteket kapcsolni illetve bemeneteket érzékelni.
üdv Attila

xs55942m6

hali! az is megoldódott.
következő:
A szerszámbeméréssel kínlódok.
minden bevan állítva. tök jól csinálja a dolgát. de mikor elindítok egy programot, a Z tengely elkezd felfele menni mint a barom és fogalmam sincs, hogy hol akar megállni. már a szán is lefutott egyszer mikor elsőnek indítottam [#wilting] gondolom most a szerszámcserélő pozícióra akar menni. de én azt nem adtam meg neki sehol. most mókoljam az M6 makrót? Vagy mire fog megállni? (ref. szenzorok vannak)

dezsoe

Szia!

Igen, a telepítőben van egy minta M6 makró, ami a benne rögzített koordinátákra mozog. (Automata szerszámcserélőre van benne példa kód.) A General fülön beállítható SafeZ koordinátára mozog, gépi koordinátában.

dezsoe

Szia!

A makrók C# nyelven írandók, ill. van lehetőség Visual Basic használatára is. A bemeneteket az adott LED lekérdezésével tudod vizsgálni, szabad (a programban semmihez nem rendelt) kimeneteket az exec.Setoutpin és exec.Clroutpin függvényekkel lehet kapcsolni.

(Próbálok az emilekre is válaszolni.)

xs55942m6

[#csodalk] Dezsoe!
kérlek segíts! letudnád írni a pontos menetet, mit, mikor nyomjak, mérjek mert kezdem feladni.
a Z biztonságit átírtam, jó lett!
élesbe elindítottam egy G kódot
- nagyolás marás megvolt
-megállt a főorsó
-kicseréltem a simító maróra
- aláraktam a szondát (gondoltam végre megoldódott a több éves kínlódásom)

-majd mérés nélkül becsavarta a pics@ba a szondakábelét
-agyvérzés
- haza jön, sört nyit [#wilting]
- makróhoz nem értek, buta vagyok, kérlek segíts!

dezsoe

Próbállak követni. :) Tehát van egy M6 makród, ami mostmár jó helyre megy, ott kicseréled a szerszámot, majd azt be kéne mérni, hogy folytathasd a munkát?

xs55942m6

igen, igen! [#rolleyes]

dezsoe

Oké, akkor két file-ra lenne szükségem. Az M6.txt makróra és az aktuális profil file-ra. Ezeket küldd el a support kukac cncdrive pont com-ra és megnézem.

eduard

@dezsoe, ha adott egy XYZ portal maro, ahol Y-t ket parhuzamos motor hajtja (Y,B) ahol B a slave, hogy tudom bellaitani, hogy kulon-kulon homoljanak?

dezsoe

Külön home érzékelőt kell felszerelni és beállítani a mester és a szolga tengelyen.

eduard

ORCA17

Ha valakit érdekel, van egy VISUAL BASIC 6 programozási könyvem  CD-vel együtt. Magyar nyelvű, 723 oldal.
Szívesen odadom annak aki ilyesmivel foglalkozik.
Nem feltétlen eladni akarom, esetleg valamire elcserélem[#kacsint]
... egy olyan világban, ahol bármi lehetsz, légy kedves!

istvan58

Szia,

Sikerült ez ügyben valamit találnotok?

dezsoe

Szia!

Nem, még nincs kijavítva.

wxzsfdacp

Szia!
Ilyenkor az input triggert nem is hasznéljuk? Csak egyszerűen a makroba hivatkozunk rá? Ott hogy adom meg a portot és a pint. Néztem a plugint is, de ott sem találtam kezelhető felületet, csak amit te írtál, de abba nem találtam lehetőséget erre.
Kösz Attila