Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

wxzsfdacp

Szia végre oda jutottam hogy kipróbáljam induláskor szépen kiemel megcsiál egy változást azután szépen letekeredik (a fék nem zár vissza resetre sem)....miért[#nemtudom] ha valakinek ötlete van köszönöm

frob

Sziasztok
Van egy kis gondom hátha valaki(Dezsoe?) rogton tudja...
Képen látazik hogy mit ir ki, ha rendesen osszenyomom közli hogy ne erintsem ossze, vviszont ha már egyszer mértem csak ezt dobja fel
Nemertem miert nemlehetne tobbszor ramerni?

ium8w94xp

Nekem akkor írja ki, ha mérés előtt összeér és úgy nyomok rá a mérésre.

frob

sikerült letudni a problémát, de nem úgy ahogy szerettem volna, a megoldás hirtelen az lett hogy a legfrissebb hivatalos uccnc-t telepítettem amiben a bemérés már nem hozta ezt a hibát, hanem tökéletesen lefutott, ez a 1.2111 verzió lett végül

úgy hogy köszi, letudva

dezsoe

Szia!

Te voltál a gyorsabb. :) Valamelyik teszt verzióban volt valami probe hiba, lehet, hogy az volt fent nálad, de ez már aránylag régebbi volt. Én a 2113-at használom, azzal nem tapasztaltam ilyen hibát.

frob

Az az akkori hivatalos verzió volt, csak azokat rakom fel, de akkor jó tudni hogy nem én voltam a hülye :D
Köszi a megerősítést!
R.

wxzsfdacp

Szia Dezsoe!
Sajna kiderült, hogy én vagyok a gyenge láncszem, ugyanis nem a programba van a hiba, hanem a gép a bekapcsolás után kb 4 s alatt áll fel ez idő alatt, azonban letekededik a Z tengely végállásra ezért nem derült ki mi volt a hiba. A kérdés csak az volna a késleltetést mivel tegyem "exec.Wait(5000);" ezt probáltam kis betűvel hibát írt nagy betűvel Setoutpin elé de ott nem várt hanem rögtön nyitott.[#zavart2][#conf]
köszi Attila

frob

Leszedtem az új verziót....
pár kérdés fogalmazódott bennem meg :)
- lehet e valami egyszerű módival a 1.2113 verzió alá tenni a régebbi verziók profiljában beállítottakat, úgy hogy az ebben (1.2113) verzióban használt képernyőt használhassam?
főleg az io és a tengelyek beállításának átvitele érdekelne

- van e esetleg valakinek kifejezetten 3 tengelyes ( esetleg +forgató)  tapi képernyőhöz rajzolt felülete, amit megosztana

-  a touch probe oldal, elegánsan el van intézve 2 képpel a manualban... lehet erről valamicskét többet megtudni?
lehet állítani pl bemérő vastagságot, vagy azt még mindig makró írásával csak?

Előre is köszi!

dezsoe

Szia!

A profiles beállítás oldalon ott a select screenset gomb, azzal át tudsz az új képernyőre váltani, a beállításaid megtartásával.

Nem értem, mire gondolsz a tapi képernyővel.

A probe oldallal kapcsolatban kérdezz bátran, segítek. A bemérő képernyő nem használ semmilyen makrót, mindent a felületen kell állítani.

frob

A profiles beállítások képernyő választást köszönöm!

Tapi képernyővel kapcsolatban arra gondolok, hogy egy olyan előre szekresztett screenset érdekelne, amit kifejezetten tapi képernyőhöz optimális, nagyobb gombok, stb...
Mint pl ez a képernyő
persze ez eléggé lebutított, ennél azért több infóval...

probe oldallal kapcsolatban a legfontosabb kérdés, hol lehet beállítani a mérő lemez vastagságát, , egyenlőre sima mezei nyákos csíptetős bemérés megy nálam, itt meg kell adni a nyák vastagságát, gombnyomi, lemegy 2x, másodjára lassabban, majd kinullázza a bemért adatok alapján a dro-t és így megvan a nulla felület
na most látom hogy oldalsó mérést is tud, akkor ugyan ez jó lenne oldal irányban is, mondjuk úgy hogy megadom a szerszám átmérőt és azzal számol...

előre is köszi!

560f5bvpd

Udv Mindenkinek!
Epitettem egy forgo tengelyt a cncm-hez,segitene valaki nekem kiszamolni a step per unit erteket az UCCNC-hez? A motoron levo bordaskerek fogszama 20,a masik bordaskerek fogszama 72,a fogak kozti tavolsag 5mm,a vezerlo fel lepesre van allitva.
A segitseget elore is koszonom!

dtb

Forgó tengelynél fokot számolsz, nem millimétert, mert a sugár akármennyi lehet. Ha fél lépésre van állítva a motorod, akkor nem 200, hanem 400 lépés egy teljes kör, vagyis 360° Tehát alap esetben 360/400 lenne egy lépésed. Mivel neked van egy 3,6-os áttétel, nem 400 lépés kell hozzá, hanem? Ezt már csak ki tudod számolni! :-)

560f5bvpd

1440?,tehat 360/1440=0.25 Ezzel az A tengelyel bajba vagyok,meg mar tul faradt is,ma ez egesz napom ra ment.Azt jol gondolom,hogy ha beirom a G0A360 parancsot,akkor a tengely egy teljes kort kell forduljon? Esetleg kell meg mast is beallitani a forgo(A)tengelyhez?

dtb

A tengely beállításoknál tudatni kell az UC-vel, hogy ez egy forgató, ezt az "Axis is rotary" tudod megtenni az A tengely beállításainál. Van még egy lehetőség, de ez a generált g-kódtól is függ, hogy ha bejelölöd a "Roll over on 360°, akkor a fordulatokat 360°-onként kezeli, Nézd meg a forgatást bekapcsolt, és kikapcsolt állapotban, forgasd a tengelyt bármilyen, 360°-tól nagyobb lépéssel, mert akkor rögtön látod, mi a különbség.

dezsoe

Bocs, tegnap offline voltam.

Ilyen nagyított képernyő nincs, de elkészíthető, mert a képernyők szabadon szerkeszthetők. (Ajánlott nem az eredetit módosítani, hanem előbb egy másolatot készíteni róla és azt zaklatni, mert a frissítés fejbe nyomja.)

A lemez vastagságát a Gage height mezőben tudod állítani, alatta vannak az Axis 1/2 count gage kapcsolók, amivel be lehet kapcsolni, hogy az adott tengelyen számoljon-e vele. Az átmérővel is számol a képernyő. Az átmérőt vagy az aktív szerszám szerszámtárbeli átmérőjéből veszi, vagy a Setup oldalon ezt felülbírálhatod az Override probe dia bepipálásával a mellé írt átmérővel. Itt is be kell kapcsolnod az Axis 1/2 count dia kapcsolókat az igényeknek megfelelően.