Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

őrülT-Tudós

Gondoltam összedobok egy videot a mérésekről. Az arduionos, és a UCCNC-s teszt is 0,01 körüli hibával zárult (80mm átmérőn). Tegnap valószínűleg a lépésmegadás után nem fogadtam el és használtam a beállításokat. (elég rohanós vasárnapom volt..[#vigyor2])  Tehát a 10 tizedes értékmegadással úgy néz ki tökéletesen teszi a dolgát! Köszönöm mindenkinek a hozzászólást! További szép napot! [#wink]

dezsoe

[#eljen]

Csodálkoztam volna, ha nem ez jön ki a végén. :) Már elég régen panaszkodtak volna.

sanyi84

Gyakorlati példa az összekrehányolt screen meg a totálisan ismeretlen makró és egyéb nyalnkság környezet a mach3 alatt. Rádugtam egy axbbe t a barátom plazmájára. Szépen megy pár szívás után amit a totálisan dokumentálatlan gép okoz...
De még ugye az én axbbe m volt tehát nem hagytam ott. Rendelt is pár dolgot a haverom.
Mach3 ra visszadugva "pisztolytávnál" 2 probe mérés van. Az első bekapcsoláskor megbolondult és második mérésnél elkezdi rángatni az összes tengelyt az oly nagyra dícsért mach3. Újraindítva jó.
Nem kell grafikus biszbasz inkább. Főleg hogy olyat produkál ami khmmm vicc kategória. A tengelybeállitási lap is ésszerűbb uc alatt. Uc alatt 1 óra volt a nyers konfig. Mach3 alatt eddig eljutni... Pfff hát nem is tudom.

Ám hogy kell Z hez bemérés után automatikus értéket beírni uccnc ben?
Ez a topichoz szól. Külön postba nem teszem fel.

dezsoe

"Ám hogy kell Z hez bemérés után automatikus értéket beírni uccnc ben?"

Ezt egy kicsit bővebben is kifejthetnéd. Program verzió, mihez használod (az előbb plazmát emlegettél, de nem derül ki, hogy a kérdés is arra vonatkozik-e), hogyan mérsz (G28.1 vagy G31) stb.

sanyi84

Program verzió legújabb lesz - beszerzés alatt az axbbe-urc201-sheetcam , illetve szűz win7 et kap a gép. A plasma screen bemérési gombját használják majd a géphez. Megy,csak be kell írni az értéket, nos ezt szeretném automatizálni. Később probe2 is felkerül. Ez az anyag beméréshez kell, valószínű "csak" egy pálca lesz. Ez a fogósabb kérdés mert a pisztolytól ahogy esik helyre lesz helyezve XY beméréshez.
Cél a minél egyszerűbb használat felhasználói oldalról.  

Olyan az uc nagyvonalakban mint a régebbi fagor vezérlő, egyszerű. Az újabba van plc. Hát 3 hét és sok kávé után jött össze a használható plc program. Nem fikázás csak mach3 al ellentétben ez legalább nem csinál értetlenségeket - bemérés közben rázkódás. És persze dicséret a több ki és bemenet meg persze a sebesség és a fejlesztés. Illetve a support...

dezsoe

Nincs baj az "ahogy esik"-kel, mert le lehet azt mérni, aztán beméréskor oda lehet mozogni, utána meg vissza. Ha már tiszta, hogy mit kell csinálni, mi a mérőpont offszetje, akkor segítek a makró megírásában, ha szólsz.

Autotec1

Lassan kész mechanikailag a gépem.
Keresek Miskolcon uccnc-hez értő szakembert a kezdő beállításokhoz, vezetékeléshez.
Tcfm 100 minihorizont
Panasonic Ac szervó.

wxzsfdacp

Szia
Kicsit elvesztem mert újra kellet építenem a nyákot, mert ez első verzióban nem volt átgondolva így a végén belezavarodtam a illetve volt egy két forrasztási hiba amit nem találtam, azután úgy döntöttem újra.... megérte. A kérddés: a fékem még így sem akar működni illetve a késlaltetése. A 3. if után szúrtam be a késleltetést így jó vagy ez fordított ezért máshvá kellen tennem?

Köszönöm: Attila

A program:

//M310 macroloop

bool state = exec.GetLED(10);

if (firstRun)
{
  // Ha első futás, akkor mindenképpen kapcsolni kell
  lastState = !state;
  firstRun = false;
}

if (state != lastState)
{
  // Csak akkor foglalkozunk vele, ha változott az állapota
  if (state)
  {
    // Tengely áram alatt -> fék kioldása
exec.Wait(10000);
    exec.Setoutpin(2, 20);
    exec.AddStatusmessage("Fék kioldva");
  }
  else
  {
    // Tengely nincs áram alatt -> fékezés
    exec.Clroutpin(2, 20);
    exec.AddStatusmessage("A fék rögzíti a tengelyt");
  }
  lastState = state;
}

#Events

bool firstRun = true;
bool lastState = false;

dtb

A korábbi home-olási problémából nem egészen értem, hogy keverdtél a fékhez, de az én logikám az lenne, hogy először megváltoztatom a Setoutputpin-nel az értéket, (ennek hatására  fog oldani/fogni a fék) és utána várok, hogy legyen ideje a mechanikának dolgozni.

wxzsfdacp

Szia!

valóban igazad van egy koábbi levélről kellet volna írnom.

A problémámeg röviden servo nem tudom miért, de bekapcsoláskor nem tudja a nyomatékot felvenni, mint ahogy azt a fék miatt szükségs volna így végállásra megy és dicsérem az olaszok felmenőit, mert a fék levegőjét ki kell oldanom és kézzel kell  leemelnem a végállásról (egy 7,5 kw-os motor és a fúróaparát),  majd kitámasztom és talán működik. A késleltetés azért kell, hogy a servo álljon fel és utánna emelje le róla a féket.
ha így érthető a logikáját szeretném megérteni.
Kösz Attila

wxzsfdacp

Azért nem értem, mert a GetLed beolvassa, ha igaz vár addigra feláll a servo, majd exec.Setoutpin(2, 20); a 20as pin leemeli a féket....[#conf][#conf][#conf][#conf]

dtb

Így már értem, te nem a fékre vársz (én azt hittem) hanem a  szervóra... Ezek szerint lemaradtunk egy levélről:-)

dtb

Azt gondolom, csak tudod, hogy mit vezérel a 2-es port 20-as pinje? Nem az a fék?
Egyébbként  az exec.Wait(10000); utasíást szerintem nyugodtan kipróbálhatod úgy is, hogy előtte is vársz, és utána is. Próbálgatni kell...

dezsoe

Szia!

Technikailag jó, amit beírtál, próbáld ki. Annyi mellékhatása van, hogy mindenképpen vár, tehát ha újra fékezni kell, akkor az is késni fog, mert megfogod vele az egész vizsgálatot. (Viszont gondolom, hogy nem kapcsolgatod ki-be a tengelyt, úgyhogy elvileg nem probléma.)

wxzsfdacp

A pinek (20) helye biztos ki próbáltam de azért írtam hátha kiszúrtok valami hibát, akkor marad a próbálgatás. Köszönöm majd beszámolok
üdv Attila