Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Nincs különbség a LED-ek között, neked kell tudni, hogy melyik melyik. Az sem segít, hogy 4 kupacban vannak, történelmi okokból. (Kezdetben vala az UC100, aztán UC300-5LPT (+ 4x17 láb), majd UC300-M44 (+ 8 láb) és végül az UC300-5441 (+ 2 láb), ami neked is van.)

Igen, plugin-t Visual Studio-val lehet programozni. Lényegében bármelyik .Net nyelven, C#-hoz és Visual Basic-hez van template. Lehet, hogy elsőre bonyolult, de - szerintem - semmivel nem bonyolultabb, mint egy makrót megírni. Érdemes minél régebbi Visual Studio-t használni: gyorsabbak és használhatóbbak, mint a mostani csicsavilágosak. Én pl. 2010-es verziót használok. Próbáltam újabbat, azóta sincs sok hajam... [#zavart2]

wxzsfdacp

Most már tényleg csak egy kérdés a Ledekt amikor bekérem honnan tudja, hogy az I6  O6-ot kérem be amikor azt írtad, hogy GetLed(6)? Sajnos belefutottam letöltöttem a 19-es verziót 3óra ja és nem tudtam megnyitni vele a megnyitni semmit a 2010-es verzió kb 20 perc és minden működött.
Köszönöm
Attila

svejk

Az UCCNC gyökérben van egy Dokumentation könyvtár abban egy LEDs_ by_nuber.HTM file, ott olvashatod mihez mi tartozik.

dezsoe

Az 5441-nél azért nem olyan egyszerű kitalálni. :) Közben telefonon megoldottuk. A legegyszerűbb képernyőszerkesztővel megnézni a diagnosztika ablakban a LED sorszámát.

wxzsfdacp

Íme két próbálokozás
Az első a z tengely feloldása 10es Leden ha jel van a kkor a tengelek aktívík tehát a fék felodhetó

//M310 macro

bool GetLED ( int10)

ifbool GetLED (10) ==  false //tengely áram alatt van ez lehet hogy fordítva van de a program szempontjából mindegy
{
  MessageBox.Show("a fék rögzíti a tengelyt");
  exec.StopWithDeccel (x y z s);

while(GetLED (10) == true);
exec.Wait (1000);
exec.Setoutpin (2, 20);
exec.IsMoving ()
}

wxzsfdacp

A másik egy kézi késcsere led 90 váltás a kézi funkcióra, a led 9 egy biztonsági ajtó végül a led 91 egy gomb a gépen ami a szerszámot nyitja és zárja természetesen ezt a gombot nem akarom működtetni mozgás közben, ezért és nyilván a kezembe se pördüljön meg a szerszám mert 7,5 paripát nekem nem biztos hogy sikerül megfognom ez a másik ok amiért tiltattam ezt le.
2. port 22 pin nyitja pnematikusan a zárszerkezetet 21. pin pedig zárja.

//M311 macro

bool GetLED ( int90)
bool GetLED ( int9)
bool GetLED ( int91)

if GetLED (90)&&GetLED (9)&& ==  true //Szerszámcserélő funkcio kézi90 , kinyitom a biztonsági kaput
{
  MessageBox.Show("cserszámcsere funkció");
  exec.StopWithDeccel (x y z s);
if GetLed (91)== true
exec.Setoutpin (2, 22);
wheil getled(91)== falce
exec.Wait (2000);
if GetLed (91)== true
exec.Setoutpin (2, 21);// ez szerintem így nem lesz jó mert ha nem találom el mikor nyomom meg újr a gombot akkor megint kinyitja a kinyitott
//állapotában át kellen ugraia az előző feltételeket
wheil getled(91)== falce
while(GetLED (90)&& GetLed (9) == false);
exec.IsMoving ()

}

Kérdésként merült fel bennünk, a makrókat lehet esemény irányításba kapcsolni hiszen csak akkor kell ezt a makrót működtetni, ha a 90es  led aktív egyébként feleslegez ezeken a sorokon a gépnek legelészni marás közben. nyilván a autómata szerszámcsere esetén kell, de az a következő [#wilting][#wilting]

Köszönöm a segítséget Svejknek is

dezsoe

Szia!

Az M310 helyesen:

//M310 macroloop

bool state = exec.GetLED(10);

if (firstRun)
{
  // Ha első futás, akkor mindenképpen kapcsolni kell
  lastState = !state;
  firstRun = false;
}

if (state != lastState)
{
  // Csak akkor foglalkozunk vele, ha változott az állapota
  if (state)
  {
    // Tengely áram alatt -> fék kioldása
    exec.Setoutpin(2, 20);
    exec.AddStatusmessage("Fék kioldva");
  }
  else
  {
    // Tengely nincs áram alatt -> fékezés
    exec.Clroutpin(2, 20);
    exec.AddStatusmessage("A fék rögzíti a tengelyt");
  }
  lastState = state;
}

#Events

bool firstRun = true;
bool lastState = false;

Ne feledd, hogy macroloop-nak kell beállítanod!

wxzsfdacp

Köszönöm KEDVES URAM!!

wxzsfdacp

Bocsánat egy észrevétel a tengelyek mozgása a fék rögzítésekor most le van tiltva vagy nincs, mert az a gondom megszűnne,  az a poblémám, hogy a számló mozog miközben valós mozgás nincs. Mondtad hogy az amit írtam az nem jó mert az a mozgást állítja le nem a mozásokat tiltja le, ezt nem látom, de ha benne van melyik parancsok azok mert késöbb is szükségem lesz rá.

istvan58

Egy ideje használom a "quickview" plugint ami nekem főleg hasznos mert 2 Z tengelyem lévén az egyiket "B" nek neveztem el, és mint tudjuk az UCCNC csak az X, X,Z mozgás tartományt jelzi. Ez neha nem jó.

Nos a QuickView al az lett a gondom hogy ha eddig kivalasztottam egy g kódot egy adott mappaból aztán ha újra kellett valami alapból ez a mappa nyílt meg. De tegnap óta ahányszor megnyitom a QuickView-t mindég alap az UCCNC mappa. Ez nem igazán jó mert mindég meg kell keresni az adott mappát.

Mi lehet an gond?

svejk

Mire is való pontosan és hol található ez a "quickview" plugin?

istvan58

Dezsoe honlapján van erre bővebb leírás, de röviden:
Megjeleníti minden tengely mozgás határait. Ha csak x,y,z van akkor nem igazán fontos, de nekem ugye van az X,Y,Z és B.
Nem is értem hogy ha az UCCNC 6 tengelyre képes miért nem jeleníti meg a "job properties" ben minden tengely min-max ját. Erre már többször rákérdeztem és akkor ajánlotta dezsoe a QuickView plugint.

Amugy az előbbi hiba megoldva, valami Windows hülyeség lehetett mert ha a mappa nevében nincs ékezetes karakter akkor Ok.

svejk

dezsoe

Igen, a probléma az, hogy az ékezetes adatokat codepage beállítások miatt nem jól tárolja a profilban. Nem foglalkoztam még a kérdéssel, egyelőre inkább ne használj ékezetet a nevekben. (Amúgy is jobb nem használni, mert sok program hibásan kezeli, nem csak az enyém...)

istvan58

Ja, ez nem gond csak nem tudtam hirtelen mi a baj.