Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Akkor bele kell tenni most. Ilyen egyszerű. :)

istvan3

Sajnos egyenlőre nem tudtam kipróbálni, és egy ideig nem is fogom tudni.

Egy egyetemen bérlem a műhelyem, amit a helyzetre való tekintettel komplett bezártak, úgyhogy visszatérünk majd a dologhoz ha újra tudok dolgozni.

c2hx7aev8

Üdvözlök Mindenkit!
Előszőr a mach 3 topikba írtam,de ketten jelezték,hogy inkább ide,szóval teszek egy próbát itt is:
(UCCNC guruk figyelmét kérném elsősorban)
Van egy fémipari cnc megmunkáló központom.Mivel van faipari végzetségem és a családban van egy nagyon jó asztalos vállalkozás,ezért vettem egy faipari cnc portálmarót.
SCM Pratix N12 a tipusa.Minden komponense külön-külön is eléggé minőségi,de egyben ez egy nagyon erős csomag.
Viszont a vezérlőjével nem vagyok kibékülve(xilog plus).Az a bajom vele,hogy beépített null pontok vannak benne-8 db,amit a plc-ben kell kiválasztani,hogy melyiket szeretnéd használni.(az asztal 4 sarka,illetve lentről felfele vagy fentről lefele számoljon).Az a bajom vele,hogy ha pl Z0-nál síkol,akkor a kijelzőn nem Z0-t mutat,hanem tök mást.Következetesen mutatja a helytelen adatokat mindhárom tengelyen,miközben mérethelyesen legyártja az alkatrészt.
Szeretném lecserélni UCCNC-ra ,ehhez keresek szakembert.A gép a Törökbálinti Mechanikai Művekben van.Egy eléggé képzett fémipari szervízessel beszéltem erről a dologról(Ő sajnos nem vállalt,mert a UCCNC -hez nem ért),és szerinte -mivel jó komponensekből áll  a gép,szerinte csak illeszteni kell és egy hajtáskártyára lenne szükség,de valószínűsitjük,hogy ennél kicsit összetetteb lesz a dolog
CSatolok pár képet,privátban tudok küldeni többet is.
Ha valaki úgy érzi,hogy képes a gépet UCCNC-al működésre bírni,az kérem írjon rám vagy hívjon.
Szép napot Mindenkinek!

svejk

Ha most működőképes a gép ne nyúlj hozzá!!

Ha végképp makacskodsz, akkor pedig szépen válaszd le a vezérlést a mechanikáról és tedd félre , hogy bármikor vissza lehessen alakítani.

Az UCCNC úgy sem tud mit kezdeni azokkal a hajtásokkal, csak a mechanika és a motorok maradhatnának illetve a frekiváltó.

Tehát kellene egy új:
- vezérlőszekrény benne sok aprósággal
- sigma II-es szervohajtások
- PC+UCCNC+UCxxx mozgásvezérlő
- a szerszámcserélőhőz makro írás
- qrva sok munkaóra munkaóra

Ha nem magadnak csinálod, aligha lesz rentábilis, vagy esetleg valaki összekókányolja és ha szerencséd van még működni is fog.

Tapasztalataim szerint egyetlen érv van az átalakítás mellett, miszerint az SCM terméktámogatása kb. nulla a szerviz megfizethetetlen.

frob

ne beszéld le róla, gondolom a költségekkel ha vett egy ilyen gépet tisztában van, és sajnos amit írtál igen erőteljesen igaz

" Tapasztalataim szerint egyetlen érv van az átalakítás mellett, miszerint az SCM terméktámogatása kb. nulla a szerviz megfizethetetlen. "

nekem is ez a tapasztalatom... ezért is próbálok minden megoldani a közelembe lévő gépen, mert simán a bekerülési költség( eredeti) 2-3x rá lehet költeni a gépre ha a MO-i szervizt kéred meg..
és többnyire nem mechanikusan, hanem elektronikusan döglik

c2hx7aev8

Hát igen,az Anest a Mo-i szervizes,de igyekeznek csak kereskedni(értsd:lerossznak).
Egyre inkább esélyes,hogy marad így.
Köszönöm a segítséget!

svejk

Egyébként ha leginkább a valós koordináta értékek hiánya zavar akkor megoldás lehet esetleg egy külső DRO egység.

A motorokról közvetlen nem, de a szervoerősítőkből valószínűleg ki lehet csatolni a tengelyek inkrementális jelét.

Aztán ezt a külső DRO-t bárhol nullázhatod.

svejk

A lényeg, hogy így nem kellene külső mérőléceket felszerelni.

c2hx7aev8

Igen,ez is felmerült.
Köszönöm

wxzsfdacp

Szia Zotya!

Hasonló cipőben járok, mint te azzal a külömbséggel, hogy nekem a plc tápja a vezérlés egy részét hazavágta. Egyenlőre ott tartok, hogy a tengelyek mozognak a főorsóban kicsit bizonytalan vagyok ugyanis, ha a feltételek teljesülnek a főorsó negatív irányban elindul 10 f/s. Az analóg bemeneten nincs feszültség, ha a restart relét bekapcsolom a főorsó megáll. Kérdésem az volna, ha van dokumentációd meg tudnád nézni, ha bekapcsolod a főorsót ez a relé kikapcsol vagy sem.
Nekem scm record 120 am van amit keb f4 főorsó vezérlő hajt.

Köszi Attila

Autotec1

Sziasztok
Vezérlő vásárlása előtt állok.
Valaki tudja az okosságot, hogy ebben mi az engedmény?
Ha darabonként megveszem akkor 94615.-
A leírás szerint a csatit és a kábelt külön kell megvenni

TBS-TEAM

Nem kell külön külön a kosárba raknod [#mf1]
József

dezsoe

Az UCCNC licencet írja ajándéknak. Azt is beleszámoltad?

Autotec1

Uc300 47625
Ucbb 26670
Uccnc 20320

dezsoe

Akkor passz. Hívd fel az oldalon levő számot és kérdezd meg. :)