Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

istvan58

Sziasztok,

Nyákot furtam és 3 méretű fúrót használtam.
Altium drill file exellon formátum-bol konvertaltam G- kodra.

Eddig Ok de:

Bepipalva a setting-be a M6 ra: "stop spindle and wait for cycle start." Ekkor elmentem P2 parkolóra, fúró csere majd szerszám magasság bemérés és beállítás. De amikor a kezikereket állítottam azonnal a G kód elejére ugrott.
Hogy lehet ezt kivédeni?

dezsoe

Szia!

Milyen kézikereked van? Mit jelent, hogy a kód elejére ugrott? Rewind gombnak megfelelően? El is indult?

istvan58

istvan58

Nem indult el, azután megkeresem hol tartottam és "run from here"

dezsoe

Aha. Akkor csinál visszatekerést, ha álló helyzetben megnyomod a stopot. Rajta van a listán, hogy ez tiltható legyen (vagy valahogy konfigurálható).

istvan58

istvan58

Na szóval,

G kód futása közben bármikor megállítom, elmegyek P2 re, szerszamcsere, de csak billentyűzetet használom semmi gond, folytatja ahol megállt, de ha MPG re kapcsolok, bermelyik tengelyre, ahogy a kezikereket megtekerem azonnal a kód elejére ugrk.

istvan58

Nem is kell M6, csak bármikor stop, majd MPG mód be, kerék megteker és máris a kód elején vagyok.

ium8w94xp

Nekem úgy van beállítva, hogy csak akkor él a tekerő, ha a bal oldali gombot is nyomva tartom. Pont azért, hátha véletlenül megtekerem.

istvan58

az OK, de szerszám cserénél használni akarom.

ium8w94xp

Akkor nem szóltam...azt is csak halkan :D

dezsoe

Hoppácska. Ez baj. Írj nekem, légy szíves, UCCNC és UCR201 plugin verziószámot. (A plugin-ét a Configure plugins gomb alatt találod.) Az adatlapom legutolsó sorában levő emilre pedig küldd el a profil (.pro) file-odat. Valami nagyon nem kerek, megnézném. Köszi!

istvan58

elküldve,

és mint írtam csak MPG step módban csinálja.

dezsoe

Megjött, köszi, majd átnézem. Szólok, ha találtam valamit.

sastas

Sziasztok!

Kb 1-1,5 órája kezdtem neki egy UC300 ETH maggal rendelkező 5441M panellel valamint az UCCNC-vel való megbarátkozásnak. Jópár agyérgörcsöt és sok-sok olvasást/topikban keresést elvégezve a legtöbb dolgot megoldottam, bár egyik-másiktól a hajamat téptem(például sehol sem találtam leirva a doksikban, hogy esetemben a portkonfig-nál a 2-est kell beadni, ha kimenett akarok megadni a step/dir részen, na meg hogy a beirás után entert kell nyomni hogy az adatot befogadja. Ez a kettő itt a topikban megvan, de a weboldalon fentlévő doksikban nincs benne!) Ez előtt meg mégegy kb fél órát szívtam mire beleheltem a hálózati kapcsolatot a telekomos routeren keresztül. A a cncdrive-on fentlévő win7-es utasítás "kicsit" elavult

De ami miatt tényleg megakadtam: X tengelyt konfigolom:
Step  Pin 1, port 2,
Dir   Pin 2, port 2,
Apply, save.
Semmi életjel a motorvezérlőtől. A diagnostics-nál ha active low-ra teszem, akkor szépen pirosan világit az O1-nél a "LED", de nincs kint feszültség az adott tüskén a panelen. Ennek értelmében természetesen nincs is mozgás. Mit rontok el?