Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

D.Laci

Gondoltam addig vár ameddig újragyújtás meg nem történik.
Az hogy újra gyújtogasson azt hardveresen oldanám meg.

Ha macróval könnyű lenne azt már rég megírtad volna... :)

000000000

Legelőször azt kell tisztázni, hogy van-e valamilyen szenzor kimeneti jeled a vágóív kialakulásának érzékelésére?

Mert ameddig ilyen jel nem áll rendelkezésre, addig semmilyen vezérlőprogram se tudja az óhajodat megvalósítani.

kaqkk007

Írta hogy a THC figyeli az ív kialakulását ,Akkor szeretné indítani a vágást ha az ARC OK jel megjön

000000000

Igen azt olvastam, de én egy igazi, valós szenzor jelre gondoltam, mert ezek szerint a mostani "becsapja" a vezérlőt (vagy a vezérlő nem is veszi figyelembe), hiszen másként hogyan indulhat el a vágási folyamat hiba visszajelzés alatt?

kaqkk007

A THC csak a z tengely magasságát szabályozza hogy állandó legyen a vágási feszültség (ezáltal a lemez feletti magasság) ha a lemez nem teljesen egyenes . A program futásába nem szól bele , 3 relé van benne az up-a dovn és az ok . És éppen ezt az ok jelet szeretné az ív kialakulásának figyelésére használni .

000000000

Nagyszerű, akkor most végre megértetted az első hozzászólásomat.

kaqkk007

Az első válaszodra írtam
IdézÍrta hogy a THC figyeli az ív kialakulását ,Akkor szeretné indítani a vágást ha az ARC OK jel megjön
Én "megfejtettem "rögtön hogy te mit írtál csak te nem hiszed el hogy más értheti amit írsz ...

kaqkk007

Nincs hiba jelzés aTHC-t arra találták ki hogy a Z tengely mozgását vezérelje amit tökéletesen meg is csinál a vezérlővel karöltve . Itt az a probléma hogy a plazmavágó indításkor egy egyszerű rövidzárat kap (a főorsó relé behúz)
És elindul a program . A plazmavágó pedig nem minden kapcsolásra gyújt sikeresen ,ha minden gyújtás sikerülne nem merült volna fel a kérdés . Ez nem a vezérlő hibája. És azért gondolt a THC ok jel figyelésére mert ez a legegyszerűbb és leg kézenfekvőbb visszajelzési lehetőség

zt2c4wh9

Egyrészt az ArcOK jelre várás a mozgás indítással opcionális az UCCNC-ben, egy checkbox pipálással ki/be lehet kapcsolni, hogy várjon-e a vezérlő vagy sem.
Másrészt az egyszerűbb THC vezérlők már a gyújtás pillanatában kiadják az ArcOK jelet, mert csak annyit érzékelnek, hogy áram folyik át a plazma kábelen. Emiatt megindulhat a vágás miközben a plazma lehet még át sem lőtt és emiatt ki is alszik azonnal.
UCCNC-ben egyébként be lehet állítani THC delay (késleltetés) paramétert is, hogy átlövés közben ha be is van kapcsolva a THC és meg van az ARC OK jel, akkor addig hagyja figyelmen kívül a THC fel/le jeleket, mert ilyenkor lefelé nyomná a vágófejet. Emiatt is kialudhat azt ív még mielőtt átlőné az anyagot, ha nincs beállítva egyáltalán THC késleltetés és ha a THC vezérlő sem késleltet.

kaqkk007

Köszönjük a választ , értékes segítséget kaptunk , ez megoldja a probléma 95% át .

svejk

Egy kérés, vagy csak inkább ötlet.

A "softlimit area" bekeretezésének lehetősége nagyon hasznos  funkció, de nem lehetni inkább az alap fekete toolpath képernyő mellett a teljes területet mondjuk kiszürkíteni kissé?

Vannak olyan esetek amikor az alapból zöld színű szoftlimit keretből csak egy vonalat látok és hirtelen nem tudom eldönteni, hogy melyik oldalán is kellene lenni a munkadarab ábrájának.

A teljes terület kiszínezése egyértelműsítené a dolgot.

frob

uccnc felületét szeretném átszabni, úgy rendesen kikönnyítve, hozzáigazítva az adott feladathoz...
Van erről valami jó kis leírás hogy is kellene nekiesni?

s69skz0ve

Sziasztok! Az XP változathoz az UCCNC setup 1.0030-s  verziót még fel lehet valahonnan kutatni?? Gyors és hatékony válaszotokat előre is köszönöm! :)

s69skz0ve

A problémánk a mi esetünkben az hogy az UCCNC szoftver leírásában a Windows XP-re való telepítésnél az szerepel hogy elötte telepítsük fel a NET 2.0 frame keretrendszert és mi ezt megtettük ámde az oldalon csak az UCCNC setup 1.2111-es verzió érhető el amit szintén kipróbáltunk Windows XP-re telepíteni de ott már a NET frame 4.0-át kérte hogy telepítsük amikor a telepítőt elindítottuk! Akkor most ebben az esetben mi a teendőnk? Hol találjuk meg a videó tutorial szerint amit az illető telepít ami az ő esetében az UCCNC setup 1.0030-s verzió????  
Videó tutoriálban szereplő verzó:
https://youtu.be/xq1cHkZizFI?list=UUNL4czzJlxz2WATQ8bg558w
Úgygondolom ez a verzió lenne jó Windows XP-re!

gaben

Szia,

az UCCNC kiadott progik között kell keresni: ]UCCNC 1.0030