Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

000000000

"Jól jön félbehagyott munkánál."

Ebbe azért ne bízzál nagyon.

A léptetőmotoros hajtások többsége ugyanis olyan, hogy bekapcsoláskor a transzlátor logika mindig felvesz egy kezdő null fázisszög állapotot, az úgynevezett home pozíciót. Azaz a tipikus kétfázisú motorok bemozdulhatnak, akár 3.6 fokot is ugorhatnak ilyenkor az utolsó pozíciójukhoz képest. Erről a hobby CNC vezérlőnek fogalma sincs, nem is lehet.

Így aztán sajnos kicsi az esélye, hogy a valóságos koordináta éppen azonos az utolsó lementettel, azaz nem sok értelme van mentegetni sem, hiszen nem lehet rá biztosan alapozni semmit.
Persze mint tudjuk, a virtualitás, a műszaki hazugságok, elvi hibák sokakat nem zavarnak, és ezektől függetlenül boldogan élnek.[#csodalk]

zt2c4wh9

Köszönjük az oktatást mester. :)

TBS-TEAM

A lényege a mondamdómnak, hogy a felhasználói profilba beállított kezelői felszin be-kimenetek, Motor paraméterek....
Egy könyvtárba mert ezek nem változnak ez a géphez van rögzítve. Ezeket soha ne írja win.. magától.
A gép gyártója (akár a hobbista főleg ő )megküzdött vele.

1 könyvtárral több elfér
A többi ha irja ha nem megsérül mi baj lehet.
Max újra ref. pontra küldöd a gépet stb...pár másodperc.

De újraállítgatni paraméterezni akár több nap. Fejvakarás stb..

Mint a PLC programnál, megírom tesztelem (szopoklész )végén OK.
Lehet menet közben áramszünet akármi az alap adatok mindig megvannak az újraindításnál működik tudja a bemeneteit kimeneteit minek vannak és mit kell végrehalytani.
HMI felület nem változik.
A benne lévő mért adatok elvesznek nagyügy.
Kezdésnél ugyis ref pontra megy és már biztos, hogy minden rendbe.
József

TBS-TEAM

Minden tiszteletem az UCCNC csapatnak a munkájáért.
Óriási munka van a Program háta mögött.
+ a korrekt ár érték arány.
Ami legkissebbek számára is elérhető.
József

wv07scd6x

Sziasztok!
Mikorra várható az autoleveler -es probléma javítása? Izgatottan várom. :)

frob

sajna win nél ez nem midig evidens, amit írsz az egy szép dolog, talán úgy tudná kivédani a csapat, hogy azokat a fájlokat, csak olvasására nyitja meg, mindaddig míg a beállító oldalon a save gombra nem kattintasz, akkor plusz 2-3 utasításból bezárja majd ujranyitja írásra, stb...

persze lehet hogy pontosan ezt csinálják, és még ennek ellenére is szórakozik a win

pl pár hónapja, egyszer csak nem indult az addig minden nap induló rendszerem, nem kevés tökölés után indult, de teljesen más beállítások jelentek meg, és ez csak a win kezelőfelület volt, amiröl őmagácska már csak tudja( ezek szerint nem) hogy is kellene állnia , hiszen csak egy sima ki be kapcsolás történt, még csak firssítés sem futott le....

szóval igen, nem egyszerű, onnantól hogy win, bármi megtörténhet, nézd csak meg milyen bughalmaz frissítéséket dobálnak ki, rendszegazda ismerősöm, 2-3-4 hónapnyi késéssel tesz fel mindent, mert ha egy pár 100 gépes rendszernél a hibajavítás hoz ezer más hibát, az igen csak gond lenne :D

szóval , marad a mentés mentés mentés
robocopy ami a win része pl nagyon jó szolgálatot tud tenni, bat file ből indítod a programot, akkor csinálhat egy mentést az előtte és az utáni állapotról is, más más könyvtárba, akár dátum szerint is, akár inkrementálisan is... jól paraméterezhető

remrendes

Mondjuk ez egy jogos felvetés. Néhány gyári gépen is van jó pár config fájl.

dezsoe

[#t218p7424#]. Nem küldtél semmit. [#nemtudom]

dezsoe

Az a jó ezekben a felvetésekben, hogy ha úgy működne, akkor egy másik csapat felhasználó azért panaszkodna, hogy miért nem egy file-ban van az egész. Így is sokaknak bonyolult egy verzió frissítés vagy egy át- vagy újratelepítés.

dezsoe

Nincs külön írásra vagy olvasásra nyitás. A profil file (ami technikailag egy ini file) kezelését a kernel32.dll végzi. Úgy, ahogy sikerül neki.

Hozzá kell tennem, hogy normális gépen, ami nincs tele hulladék Avast/AVG/Symantec/NOD/Kaspersky és társai "vírusirtó"-val, valamint csoda Ubit és egyebek optimalizáló/driver-ező, a gépet az agyhalálig lassító szeméttel, továbbá a gép ebben az évezredben készült, akkor nem szokott ilyen probléma előfordulni. Nálam pl. még egyik gépemen sem volt ilyen, pedig azt hiszem, kijelenthetem, hogy aránylag sokszor indítom és állítom le az UCCNC-t az átlag felhasználóhoz képest.

TBS-TEAM

Az biztos, hogy nagyon enhéz megtalálni az arany közép utat.

Fejlődni a hibák felismeréséből és megismeréséből lehet.
A felhasználó mindig másképp látja a helyzetet mint egy program fejlesztő.
Ami a fejlesztőnek természetes az a felhasználónak kínai.
József

TBS-TEAM

Ezzel teljesen egyetértek.

A CNC gép számítógépe csak arra szolgáljon és semmi másra.
Mindentől szeméttől mentesen.
József

ebalint

Elfogadva amit írsz, nekem eddig szerencsém volt.

/ nem túl gyakran hagyom félbe a munkát

Mivel egy darabig félkezű vagyok, lehet kipróbálom, hogy mekkora eltérések vannak.

s69skz0ve

Sziasztok! Még tavaly rendeletem meg az UCCNC szofvtert amit ma fel istelepítettem egy TOSHIBA Satellite c660 1ME tipusú laptopra amin windows 10 operációs rendszer található! A következő akadályba ütköztem amikor is a mach3 xml fájlt szerettem volna iportálni mégpedig hogy nem történik semmi a load profil ablakban tehát nem tölti be nálam az xml fájlokat! :( Segítségeteket előre is köszönöm! Az esetről egy videót is feltöltöttem!

svejk

5-ös orsó direkthajtással legrosszabb esetben 0,05 mm.

No de ezért is kell MINDIG homolni induláskor.