Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

svejk

Márpedig a kompatibilitás a fejlődés egyik gátja szokott lenni.

dtb

Én inkább azt mondanám, hogy plusz költség... semmiképp nem nevezném gátnak azt, hogy a juser a megszokott, vagy ismert dolgait tudja használni modernebb környezetben.

frob

Ott a pont, azért gát mert jól kell megcsinálni, ami pedig idő és pénz, de szükséges plusz
Erre a közbenső megoldás az szok lenni, hogy van egy konvertaló, ami külön fejĺődhet a fő progiól...

Na de mindegy is, partszelrol barmit benyoghetunk :)

TomDog

Szia

Mostpróbálom átalakítani az elektronikát a tőled vásárolt gépen(ami nagyon jól működik egyébként)hogyUccnc progival tudjam hajtani.Ha esetleg felmerűl kérdés zavarhatlak?

Üdv

frob

szia
persze, de megánba sztem ne ide, bár ha közvetlen uccnc vel van kérdés akkor inkább ide, mert én is felhasználója vagyok, de nagyon sok mindent tud és ügye keveset használok belőle

R.

wv07scd6x

Sziasztok!
Az "autoleveler" használatakor nem csak a korábban jelzett rángatózó mozgással van gondom, hanem van még egy olyan problémám is emellett, hogy a letapogatott íves felület kimarását nem tudom, hogy tudom elvégezni két szerszámmal, két lépcsőben, egy ugyanazon magassági szintkorrekció alkalmazása mellett. Ugyanis azt szeretném, hogy első körben megmunkálnám egy olyan szerszámmal a munkadarabot ami sok anyagot távolít el, majd azokon a sarkos területeken ahol az elsző szerszám nagyobb méretéből adódóan nem tud több anyagot eltávolítani, ott egy kiesebb szerszámmal befejező marást végeznék.

ium8w94xp

Azért az autoleveler alapjában nyák maráshoz lett kitalálva. Tized, század eltérések miatt. Nem tudom te mire szeretnéd használni. Amúgy elvileg m6 makrók vannak szerszám csere és újra bemérés kapcsán. Biztos van, aki itt okosabbat is tud mondani "írni".

svejk

Ehhez nem "autoleveler" kell hanem CAM progi.

Vagy qrva jó térlátás és profi/gyors G-kód írás :)

gaben

Pontosan, ahogy svejk mondja. [#eljen]

Fusion360-ban megrajzolod és már mehet is a marógép alá. [#awink]

Itt tudsz beállítani nagyolást, illetve, hogy mennyit hagyjon rá az adott szerszámnál, amit aztán a következővel lemunkálsz kész méretre.

wv07scd6x

Sziasztok!

A lényeg, hogy van egy motor dekni fedelem ami egy íves felület, és erre kéne a felület görbületéhez képes egyenletes mélységben egy szöveges belemarni, és mindezt csupán csak egy gravírtűvel a szöveg mérete és mélysége miatt ez elég hosszadalmas folyamat. Ezért szerettem volna két lépcsőben elvégezni a műveletet.

gaben

Szia,

értjük a problémát, de csak ugyanazt tudom írni amit előtte.
A dekniről tudsz olyan modellt készíteni a Fusion360-ban, ami garantáltan megegyezik a valósággal?

Amennyiben ez nem megoldható, akkor én azt csinálnám, hogy a lehető legpontosabban lemodellezném az ívet/deknit és ezután picit ledolgoznám egy rádiusz maróval és utána lenne egy referenciafelületed, amire ráengedhetnéd bátran a gravírmarót.
Íves felületre még nem gravíroztam, de biztos vagyok benne, hogy ezzel a módszerrel sikerülne.

Üdv, Gábor

ui: de ez már nem a topikhoz tartozik

wv07scd6x

Ezek a műveletek így eléggé komplikáltan hangzanak. Ráadásul úgy tűnik nekem, hogy nem igazán tudnák vele időt spórolni, ami pont az elsődleges célom lenne, mivel, hogy nem is egy ilyet kellene készíteni, és az öntési pontatlanság miatt egyik sem egyforma, hogy egy digitalizált model alapján ez a művelet többször megismételhető legyen.
Rendkívül kényelmes lenne viszont számomra az, amikor egy munkadarab be van fogva, első körben megtörténik a felület letapogatása, majd végbemegy az első szerszám, aztán kicserélem a szerszámot, bemérem a szerszám hosszát, és a következő műveletsort már egy másik szerszámmal végzem ugyanazzal a magassági korrekciós térképpel. Ez így nagyban megsegítené a dolgom, mert már nem az első eset, hogy ilyen problémába ütközök.
Fusion360 -at valamikor sikerült törve feltennem, de valahogy, gondolom az interneten keresztül észrevette magát, és így nem sokáig tudtam használni. :) Hozzáteszem tetszett a program.

wv07scd6x

Az autoleveler -t már legalább ismerem, és gyakran használtam, és nekem nagyon jó szolgálatot tett eddig is, és ezért szeretném ha jól működne ebben a programban. Számomra ez az általa nyújtott lehetőség volt az ami miatt arra jutottam, hogy nekem ez az uccnc program az amire szükségem van. Ezért vettem egy ETH400 -at, és nem valami egyéb ingyenes verzióval próbálkozok. Kényelmessé teszi nekem a dolgokat ezzel a plugin -al.

wv07scd6x

Természetesen ha van még ennél is gyorsabb, jobb módszer, akkor hajlandó lennék átszokni valami másra. :)

gaben

Egyáltalán nem bonyolult, viszont amit mondasz, hogy nincs 2 egyforma késztermék, hááát, erre nem tudok jó megoldást.
Illetve ha belefér a tűrésbe, akkor mindegyiket egyformára tudja marni a gépezet.

Nincs olyan, hogy tört Fusion360. ;)
Letöltheted az autodesk honlapjáról és választhatsz, hogy megveszed a teljes verziót, vagy ha kevesebb bevételed van, mint 100.000$ akkor ingyenes a szoftver.