Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

svejk

Épp akartam írni, hogy a legújabb felületnél már kevesebbet kell kattintgatni.
De ha minden igaz akkor még az is fog módosulni jobbra.

Színes?... Hátha láttad volna még a legelső verziót! :)
De azt gyorsan leszavaztuk anno.

b7gwr90m6

Hiába nyomom meg az O.limits gombot, majd a restartot! Ugyan az a hibaüzenet jelenik meg mindha , csak simán a resetet nyomnám meg limits gomb nélkül!

TBS-TEAM

Az O.limit alján világítani kell a piros csíknak akkor van bekapcsolva. [#nyes]
Demo módban nem működik!
József

b7gwr90m6

Hát nekem ha a kattintások száma meghaladja a 1000/sec akkor felvillanik 0.1sec -re a puros csik de semmi többet!
Megvettem az axbbe-t ahhoz volt uccnc kulcs is, nem demóba megy!

fzk52dfme

Rendben, köszi a tippet! Szerencsére eddig nem volt még ilyen jellegű problémám.

dezsoe

Azért ezt nem mondanám. Amivel többet tud az ethernetes:
- tudja a 200 és 400 kHz-es kernel frekvenciát,
- fogad 6 enkódert,
- van 10 szinkron kimenete,
- állítható az Enable jel késleltetése,
- tengelyenként lehet megadni a Current Hi/Low kimenetet,
- a bemeneteken van debounce beállítás.

mazso1988

Sziasztok
Enkóderes léptetőmotort ha használok,akkor az enkóder paramétereit az AUX Encoder setting menüpontnál kell megadni?

Illetve így pozíció visszacsatolásra lehet használni?

dezsoe

Szia!

Nem, az UCCNC nem zárthurkú vezérlő. Lehet rá enkódereket kötni, de nem fog a vezérlésbe beleszólni, neked kell mögé valamit programozni.

svejk

Ha Te mondod... [#worship]
Én ebből még max. csak a 400 kHz-et használom, de azt olyan természetességgel mintha mindig is tudta volna. :)

b7gwr90m6

dezsoe

Nem hiszem, hogy bárki tudna mást, mert a megoldást már többen megírták.

1. Override limits bekapcsolása
2. Reset oldása
3. lejössz az érzékelőről

Ha ez így nem megy, akkor nem csak a limit aktív, hanem az e-stop is. Csinálj képet a diagnosztika ablakról.

remrendes

Sokáig nem is volt UCCNC-hez posztprocesszor egyik CAM programban sem, a Mach3-ast lehetett használni, csak tudni kellett, hogy mit kell kiszedni vagy módosítani benne.

Erre van valami leírás hozzá nem értőknek?

dezsoe

Nem tudok róla. Az igazság az, hogy ismerni kell hozzá a g-kód nyelvezetét, meg a géped felépítését, beállításait. Ki kell tudni szúrni, hogy mi nem odavaló. Ahogy az idézett hozzászólásban is írtam, általában a kód eleje és/vagy vége szorul kozmetikázásra, úgyhogy legalább nem kell egy szép hosszú kódot végigolvasni.

Egyébként akkor sem fenékig tejfel, ha már megírták a megfelelő postprocessort. Jó példa erre a Fusion360: volt mit bütykölni rajta, hogy használható legyen nekem is. Nem azért, mert az eredeti nem jó, hanem azért, mert nem illeszkedik az én gépemhez és a szokásaimhoz.

remrendes

Amikor a Mach 1300 soros posztprociját megnyitottam, sejtettem, hogy ez lesz a vége :)

istvan58

Sziasztok,

Ma reggel szerettem volna marni valamit és ezt látom: