Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Szia!

Ha új a felület, akkor az 1.2112-es teszt verziót töltötted le. Jelenleg nem tudok olyan hibáról, ami komolyabb problémát okozhat.

wv07scd6x

Igen, arra gondoltam, csak elfelejtettem leírni. [#kacsint]

eduard

Udv,

M6 makrót keresek, hátha van valakinek készen ami az alábbiakat tudja:
- Z0-ra állított állapotból (anyagon felvett magasság, ebben ez esetben)
- kézi szerszámcseréhez egy adott pontra megy,
- onnan csere után a fix pozíciójú bemérőre,
- majd visszaáll Z0-ba, ami már az új szerszám Z0-ja.

Kezeli a kivételeket (motor, hűtés, stb leállítás), safe jog, safe Z-ben megy vissza a kiindulási pontra.

Azt hiszem ez egy klasszikus probléma lesz, remélem más már megoldotta és megosztja a tapasztalatát.

dezsoe

Szia!

Így készen nem biztos, hogy van valakinek, de össze lehet rakni. Van viszont pár kérdésem:
- Miért érdekes, hogy Z0-ból indul?
- A beméréshez a probe képernyőt akarod használni vagy külön kódot?
- Biztos, hogy jó, ha Z0-ba megy vissza és éppen hozzáér a munkadarabhoz?
- A főorsó és/vagy hűtés kikapcsolását a g-kódnak illene elvégezni. Ha mégis a makró állítja le, akkor ugyanabba az állapotba kapcsolja vissza a végén vagy ezt már a g-kód fogja megtenni? És ha igen, akkor biztos, hogy jó ezt Z0-on csinálni?

Amúgy a hűtéses makrót tesztelted már?

eduard

Szia Dezsoe,

koszonom a valaszod, kozben megtalaltam amit kerestem, egy kis modositas utan ugy mukodik ahogy szerettem volna.
Viszont a kerdeseid tanulsagosak voltak. Atnezem ezzel a szemmel is.
A hutest kiprobaltam kulso aktuatorokkal, es perfekt. Gepre meg nem tudtam tenni, ido hianyaban. Amint felkerult visszajelzek.

kaqkk007

Szia Dezső . Frissítettem a programot a 12.112 próbaverziót telepítettem ,a régi profilokat átírta a frissítés de a képernyőt nem , ezt hogyan orvosolhatnám ?

dezsoe

Szia!

Ha a régi képernyő jön be, akkor a profiles fülön van egy select screenset gomb, ott tudod kiválasztani a Default2019-et (select gomb), majd újra kell indítanod az UCCNC-t.

kaqkk007

lari

Szia Csaba!

Ez a program, amit ajánlottál opengl ellenőrzéshez, miért nem indul el minden gépen?
Van olyan gépem, aminél a program indítása után azt írja, hogy a program működése leállt, keressen megoldást az interneten stb...
Mitől függ ennek a működése?

dezsoe

Szia!

Nem tudom. Megnéztem a sourceforge-on, 2016-os, nincs újabb verziója. Valamit írtak, hogy ha nincs hang, akkor nem indul el, lehet, hogy ilyenbe futottál bele.

lari

Igen, hang probléma tényleg volt... Köszi!

wv07scd6x

Sziasztok!
Ismételten használni kezdtem a gépem, és már az új "1.2112" -es verzióval. Nos megintcsak érdekes jelenségre lettem figyelmes. :) A tengelyek kissé rángatózva mozognak. Először azt hittem hogy szorul a tengely kicsit, és be is olajoztam. Pedig hát mikor legutóbb használtam semmi baja nem volt. Mivel szemmel annyira nem tűnt fel, először csak a szerszám hangján tűnt fel hogy nem egyenletes a tengely futása. Ez igazán nekem az y tengelyen feltűnőbb egyenes vonalú mozgás közben. Volt e valakinek ilyen tapasztalata?

dezsoe

Szia!

Nem jelzett még senki ilyen problémát, pedig két és fél hónapja kint van ez a verzió.

wv07scd6x

Annyit még hozzá kel tegyek, hogy az egész műveletet úgy kezdtem, hogy a munkaterület 4 sarkát bemérettem az "Autolevelet" -plugin -al.

wv07scd6x

Ara az esetre írom, ha esetleg köze lehet a jelenséghez.