Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

lari

Csak a net4, de próbáltam frissített verzióval is, bár azon már egyéb programok is voltak vírusirtó kivételével.

dezsoe

Hümm. Ez laptop vagy asztali gép? Ha asztali, akkor ki kéne próbálni egy beleszúrt videókártyával, hogy mit csinál. Nem tudok mást elképzelni, csak videó problémát.

Még valami. A 2111-ben már ki lehet kapcsolni a szerszámpálya megjelenítést. Ha kikapcsolod, akkor is dob hibát kilépéskor?

lari

Hol keressem a szerszámpálya megjelenítés kikapcsolását?

dezsoe

Megcsináltam, amit írtál: friss Win7x64, csak videó driver, .Net4. Az új programok kiakadnak, de csak akkor, ha csak másolod, nem telepíted. Ha egyszer végigment a telepítő, akkor elindulnak. (A telepítő felrak egy OpenAL csomagot is, ha ez nincs fent, akkor 64 biten elakad a program.)

dezsoe

Settings/Appearance/Disable toolpath view.

lari

Megpróbáltam.
Mindegy, hogy a szerszámpálya megjelenítés ki van kapcsolva vagy sem. Hibaüzenet mindenképpen jön a leállítás után...

svejk

Emlékszel? Én ezt már régebben is jeleztem.

dezsoe

Nem erősségem az emlékezés... :) Mire is gondolsz? A natúr Win7x64-en nem futásra?

frob

Néha megkérdezem, hátha van ez irányú fejlesztés is végre, mert hogy rpi 3 és 4 elég izmos ahhoz hogy akár ilyesmi is fusson rajta
szóval mikor lesz uccnc raspberry-re? :)

win10 térhódításával előjönnek a macerák,pl: az állandó frissítési kényszer...
egy linuxos verzióval ez jó letudható, ráadásul es saját image ( már mint az általatok készített) stabil lenne...

dezsoe

Nem valószínű, hogy lesz linux verzió, de majd Balázs megmondja, ha erre jár. Nemrég itt is téma volt.

remrendes

Linuxos verziot tavaly kerdeztem, nincs tervben.

frob

mono-val nem lenne az igazi...
.net behatárolja a dolgokat elég rendesen annyi biztos...

pedig reménykedtem...

svejk

A linuxnak van saját vezérlője, azt kár lenne piszkálni

svejk

Pali79-nek az alábbira:

"Nem jött be az AXBB?"

Az AXBB-E-t tavasszal vettem Debrecenben, sokat teszteltem, tökéletes választás, könnyű beüzemelni, nem kell szalagkábelekkel, illesztőkkel vacakolni.

De azóta már a 3. olyan bonyolultabb gépet építjük amihez kell az UCC300 ETH sok-sok bemenete.
(speciális célgépek, nem hobby marógép)

S mivel így nekem csak áll a polcon, miért ne cselekedhetnék valakivel egy jót?

Csupán ennyi a történet, aki nem hiszi járjon utána.

wv07scd6x

Sziasztok!
Már régen olvastam bele ebbe a fórumba, de azért gyakorta ránéztem, hogy került e fel frissebb programverzió. És mivel volt, én kíváncsiságból fel is telepítettem, és láttam, hogy meglehetősen át lett dolgozva az eddigiekhez képest a felülete. Mivel már jó ideje nem követtem a fórumot, az lenne a kérdésem, hogy időközben merült e fel a használatával kapcsolatban bármiféle probléma, vagy a jelenlegi tapasztalatok szerint akár élesben is használható?