Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

lari

Ez a hiba mit jelent?
Legújabb próbaverzió -1.2112- telepítés, majd első indítás után jött elő. Az utolsó -1.2049- végleges verzió működik vele...
Win7 sp1 64 bit

lari

Azt hogyan lehet kideríteni, hogy egy grafikus kártya hányas opengl verziót használ?

dezsoe

Szia!

A hibaüzenetre nincs ötletem. Elvileg ha megy a 2049, akkor kéne a 2112-nek is menni.

OpenGL ellenőrzéshez itt egy program.

lari

Szia Csaba!

Köszi a programot.
Most nem vagyok ugyan a nevezett gép közelében, de kívácsiságból megpróbáltam egy másik gépen, amin a 2111-es elindult, viszont a 2112-es már nem, ill bejön a kezdő képernyő, de mindjárt a hibaüzenet is megjelenik...

Az opengl verzió a fotón...

dezsoe

Szia!

Az érdekes, ha 2111 megy, a 2112 meg nem. Mikor töltötted le a 2112-t? Csak azért, mert az elején volt kb. egy nap, amíg egy hibás verzió volt fent. Esetleg le kéne tölteni újra, hátha azzal már megy. Hirtelen nincs más ötletem. :)

lari

A 2111-es megy, de amikor kilépek belőle ott is előjön a hibaüzenet, hogy a program váratlanul leállt,a win. kereshet megoldást az interneten stb...Mondjuk a kilépésnél ez annyira nem zavaró :-)
A 2112-t tegnap ill. ma töltöttem le innen:
[#t255p24#]

dezsoe

Akkor valami ármány van a gépeddel. Driver hiba, valami csoda optimalizáló program, ami mindent szétver stb. Nem tudok róla, hogy bármi gondja lenne a 2112-nek a Win7-tel. Én is teszteltem vele, igaz 32 bitessel. Egy dolog lehet még, az Intel videó. Egy olyan gépem nekem is van, amire nem jelez hibát az UCCNC, de nem fut rajta. Igaz, hogy azon már az elmúlt rengeteg verzió sem fut, nem csak a legutolsó.

lari

No megpróbáltam az itthoni géppel.
A win7 új telepítés és jogtiszta. Nincs semmi más a gépen.
A grafikus kártya opengl verzió: 2.1
A drivert a gyártó honlapjáról szedtem le.
2111 megy, a 2112 meg nem.
2111-es megy, de amikor kilépek belőle, hibaüzenet...
2112 elindul, de a fő képernyő betöltődése után hibaüzenettel leáll.

svejk

"Nincs semmi más a gépen."

Netframework 4.xx azért kell, az még nincs benne a win 7 telepítőben.
(bár ezért szól is az UCCNC telepítő)

dezsoe

A 2111-ből kilépve milyen hibaüzenetet kapsz? Van benne valami értelmezhető? Milyen plugin-ok vannak engedélyezve?

lari

Természetesen a Netframework 4.xx fentvan mert nem települne az uc nélküle...

lari

Az alábbi fotón látható hibaüzenetet kapom kilépéskor:

dezsoe

No, ettől nem lettem okosabb. :( Plugin-okat nézted?

lari

Mivel ez egy "szűz" telepítés így az alap pluginok vannak...

dezsoe

A Win7-et teljesen lefrissítetted vagy csak a .Net4-et raktad fel rá?