Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

svejk

Nézd meg a kernelfreki mekkora értéken van.

dezsoe

Aha, most esik le, hogy van hozzá köze. Az Autoleveler feldarabolja a mozgásokat és gondolom, hogy Y irányban mért valamennyi eltérést, ezért korrigálja a Z-t. Ezért darabos.

wv07scd6x

Sziasztok!
Épp az imént teszteltem megint a gépemet, és most szándékosan nagyobb magassági szintkülönbséget tanítottam be az autoleveler pluginnal. Az eredmény igen látványos. A gép jelentősen rángatózva mozog.
Az autoleveler használata nélkül látszólag simán halad.

ium8w94xp

Már korábban is írták, hogy az autoleveler pluginnel kapcsolatban kérdést és észrevételt az írójának kell feltenni, mert nem az uccnc fejlesztői írták. Az egy külsős dolog. Az író elérhetősége ott van a pluginben. Mindenben segítőkész amúgy.

wv07scd6x

exup!
Én nem tudhatom, de egészen biztos, hogy magával a plugin -al van a baj? Nem lehet hogy maga az UCCNC program nem megfelelően kezeli a tőle kapott adatokat?

dezsoe

Ahogy már írtam: szakaszokat kap a program. Nézd meg a generált g-kódot. Ahol irányváltás van (tehát lényegében minden szakasz kapcsolódásnál), ott muszáj neki egy kicsit lelassítani, hogy a tengelyeknek legyen idejük lassulni vagy gyorsulni. Valószínűleg elég alacsony gyorsulás van beállítva a tengelyeiden, ezért feltűnő.

wv07scd6x

Én minden paramétert alapállapotban hagytam ami nem volt feltétlenül szükséges ahhoz hogy a gépet használni tudjam. Csupán csak a tengelyek felbontását állítottam át.

wv07scd6x

Mellékesen meg aztán én hiába nézem a G -kódot. Nem értek G-kódul. C++ és Valamennyire Python nyelvül tudok csak meg egykét PLC specifikus nyelven. De sosem foglalkoztam G-kóddal, mivel nem volt feltétlenül szükséges számomra.
Viszont visszatérve az alap problémára az lenne a kérdésem, hogy ez az előző verzióknál miért nem jelentett problémát?

wv07scd6x

Nem kötözködni akarok, hanem csak megérteni a helyzetet. :)

fzk52dfme

Sziasztok.

UCCNC programban hol van a gyorsjárati sebesség állítási lehetősége? Van egyáltalán?

dezsoe

Szia!

A tengelyek beállításainál a Velocity adja meg a maximális sebességet. A gyorsjárat a maximális sebességgel megy.

fzk52dfme

Köszi az infót. Nagyon elszomorítottál... komolyan nincs rá lehetőség, hogy lehessen állítani, mint a mach3-ban?
A másik kérdés: Főorsó fordulat analóg potméteres állításánál miért nem lehet 100% fölé menni? Előtolást lehet, fordulatot nem...

dezsoe

Miért lehetne? A gyorsjárat attól gyorsjárat, hogy teljes sebességen megy.

Ha az SRO-hoz kötöd a potmétert,akkor 300%-ig tudod tekerni, csak be kell állítani az I/O setup-ban.

fzk52dfme

Igen, csak ha megnézel bármilyen gyári gépet, van állítási lehetőség a gyorsjárat sebességét illetően. Munkahelyemen 54000mm/perc gyorsjáratot tudó gépek vannak, de nem merném megnyomni a zöld gombot "majd lesz ami lesz" alapon...
Szóval nekem ez igen fontos funkció lenne, tekintve hogy 5 tengelyem is van, és nem vicces mikor megindul minden tengelyen gyorsjáratban. Igaz itthon csak 4000mm/perc-et tud, de az is elég a törés zúzáshoz.

Áh, ez a % állítós ablakocska elkerülte a figyelmemet, köszi!

svejk

Gondolom az FRO-t keresed, ott van a csúszkája a Cycle Start mellet.