Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

istvan58

Ez miért van, minden screen file a helyén van.

Nincs kedvem újra telepíteni, konfigolni....

dezsoe

Szia!

Nem nagyon vagyok gép körül, de küldd át emilben a profilod. Lehet, hogy sérült, belenézek.

istvan58

Szia,

Default profil file látszólag mérete  ok,38k, de ha megnyitom üresnek látom.
Nem tudom mi történt, úgy hogy újra telepítés... és legközelebb biztonsági mentes a profilrol. :)

dezsoe

Aha, ilyet láttam már, Windows ajándék... :( Ha újra megcsinálod, akkor ajánlom figyelmedbe az AutoBackupProfile nevű plugin-t, az minden induláskor készít egy másolatot az aktuális profilról. Az 1.2111-es verziótól érhető el.

zt2c4wh9

Ez a probléma akkor történhet meg, ha a profil fájl írása megszakad, nem fejeződik be és emiatt a profil fájl sérült lesz. Mondjuk ha a számítógépet a fájl írása közben kikapcsolod/áramtalanítod stb.
Ahogy Dezsoe írta, az Autobackupprofile plugin másolatokat készít a profilról, ami visszamásolható ha ilyen probléma előfordul.
Illetve érdemes előbb bezárni az UCCNC-t és utána kikapcsolni a számítógépet, de semmi esetre se kapcsold ki a számítógépet miközben az UCCNC éppen adatokat ment a profilba.

dtb

"Windows ajándék..." Biztos vagy te ebben? [#nemtudom] ...vagy csak egyszerűbb ráfogni az op.rendszerre? [#nyes]

dezsoe

Egészen biztos vagyok benne. Az ini file kezelését a Windows API végzi.

TBS-TEAM

Én a következőket nem értem:
Adott a CNC program.
Beállítjuk a paramétereket.
Mindig ezeket a beállított értékekel szeretnénk működtetni a CNC rendszert.
Akkor miért kell minden bekapcsolásnál és menet közben majd kikapcsolásnál ezeket a paramétereket csesztetni.
Akkor kellene csak hozzányúlni ha változtat a felhasználó.
József

dezsoe

Pedig egyszerű. Kilépéskor van jó pár adat, ami bekerül a profilba: aktuális koordináták, fixture ofszetek, statisztika, szerszámtábla stb.

TBS-TEAM

A kordináta minek?
Nincs zárt hurok és abszult encoder.
Fogalma sincs mi hol áll?

Statisztika?
Miért ide kerül?
Minek?

Szerszámtábla.
Ha változik írja átt rögtön utánna ne baz...sa.

Persze ez csak az én véleményem.
József

zt2c4wh9

A paramétereket csesztetni nem kell, viszont a koordinátákat, offset-eket stb. el kell menteni szoftver bezáráskor. Ezek is a profil fájlba kerülnek a mentéskor hogy minden egy fájlban legyen tárolva.

zt2c4wh9

Részben OP rendszer probléma, mert működhetne úgy is a Windows  fájl írása, hogy a háttérben megír egy külön fájlt és aztán azt átmásolja felülírva az eredetit, akkor csak egy nagyon rövid idő lenne amíg a fájl megsérülhet (a másolás ideje). Viszont a Windows fájl írása nem így működik, a fájlt folyamatában írja, ami viszonylag hosszabb idő is lehet, így nagyobb az esélye a fájl megsérülésének, mivel több ideig nem szabad megszakadnia a folyamatnak.

zt2c4wh9

Nem, nincs zárt hurok, nincs abszolút encoder. Fogalma sincs hogy hol áll. Ne felejtsd el, hogy egy pár tíz ezer forintos rendszerről beszélgetünk, nem egy 10 Milliós Fanuc-ról aminél egy encoder vezeték vagy egy motor csatlakozó többe kerül mint az egész UCCNC mozgásvezérlő plusz szoftver. :)
Azért kerül minden egy fájlba, hogy egy helyen kelljen csak keresgélni, illetve könnyen átmozgatható legyen.

ebalint

" A kordináta minek?
Nincs zárt hurok és abszult encoder.
Fogalma sincs mi hol áll? "

A kordinátákat még a turbocnc is elmenti.

Jól jön félbehagyott munkánál.

dezsoe

Ha zárt hurok és főleg abszolút enkóder lenne: na, akkor nem kéne elmenteni a koordinátákat, hiszen úgyis tudná.

A többi adatra is szükség van. Lehet, hogy neked nem, de attól még másoknak igen.