Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

frob

dezsoe, ez azért nem így van hogy a kernel32.dll majd csinál vele valamit...
a programozó megmondhatja hogy nyitja meg az adott fájlt, persze van pár olyan amit a win kezel, de ha nem a registry -be írkálsz akkor biza pontosan tudnod kell hogy milyen céllal nyitod meg

természetesen a legegyszerűbb ha teljes eléréssel teszem, mert akkor nem kell többet rosszolni, mert akkor minden mehet, cserébe egy rendszer összeomlásnál mehet a levesbe, mert még a win nem tudott valamivel végezni, stb

én ha ilyesmit csinálok ( már mint nem cnc vezérlőt, mert azt még nem írtam :)  ) akkor foglalkozom ezzel a kérdéssel, és csak olvasásra nyitom meg ha csak olvasni kell... stb

és nem kell mindent a vírusirtókra fogni, nem mondom hogy mind fasza, de a win sem az, meg hát az uccnc is folyamatos javítás fejlesztés alatt áll :)

hibák becsúszhatnak, csak sokszor nehéz elismerni őket :)
ettől függetlenül le nem cserélném egyenlőre másra, mert tök jó sw!

dezsoe

1. De, ez így van. Elmondom még egyszer. A profil file-t a kernel32.dll kezeli. Pont. Nem mondhatod meg neki, hogy hogyan csinálja, írásra vagy olvasásra nyissa stb. Azt tudod neki megmondani, hogy ebből a file-ból kérem ezt az értéket, vagy abba a file-ba írja be azt az értéket. Ennyi.

A programozó akkor döntheti el, hogy hogyan nyit meg egy file-t, ha ő nyitja meg. Lásd fentebb: ez most nem az az eset.

2. Semmit nem fogtam a vírusirtókra, csak a nem elhanyagolható mennyiségű tapasztalat az, hogy minél csicsásabb egy vírusirtó, annál kevésbé hatékony, viszont cserébe rohadt lassú, amivel fogja a gépet is. A vírusirtókra igenis szükség van, bárki bármit állít. (Most tekintsünk el egy soha netet és másik gépet nem látó szigettől.) Csak az nem mindegy, hogy melyik csodát teszed fel. Ja, meg hányat. Mert ilyen gépekkel is találkozom rendszeresen...

OFF, de kicsit mégsem: elmondom, hogy mire gondoltam. Valaki, aki tényleg ért is hozzá (tehát nem olyan, aki mindenhez is ért...), magyarázza meg nekem, hogy miért kell egy Win10-es gépre felrakni pl. egy Avast-ot (mindegy melyiket, de ez a leggyakoribb). Ugye, a Win10-ben ott a Defender. Persze, ezt illik szidni, elvégre Microsoft termék, csak egy szemét lehet, a tényekkel nem foglalkozunk. Igen ám, de egy-két óra (max. nap) eltéréssel lényegében mindegyik vírusirtó ugyanazt a kártevő-adatbázist használja. Akkor miért is kell egy olyan hulladékot feltenni, ami csak fogja a gépet? Na, ha már ilyen lassú lett a gép, akkor tegyünk fel egy valamilyen optimizer programot is, az majd jól rendbehozza. Persze. Bár rengeteg dolgot felsorol, hogy mivel lehet probléma, valahogy mindet csak akkor tudja javítani, ha megvesszük a fizetős változatot. Addig meg szépen beáll a gépet lassító programok közé, elvégre neki folyamatosan ultra HD felbontásban animálva kell jelezni, hogy mekkora bajok vannak a géppel. Biztos valamelyik illesztőprogram miatt ilyen nyomorult lassú a gép: tegyünk fel egy valamilyen driver booster szemetet is. Pont ugyanúgy működik, mint az optimizer-ek, de legalább már az is lassítja a gépet. Sokszor semmi mást nem kell tenni, mint az összes ilyen szemetet levakarni, a gép gazdája meg úgy érzi, hogy új gépe van...

dezsoe

Szia!

Igen, nagyon úgy tűnik, hogy nem történik semmi. Ez persze probléma, ha írsz UCCNC verziószámot és elküldöd e-mail-ben az xml-t, akkor utánanézek, hogy mi lehet a baj vele. Ugyanakkor kb. 3 perc alatt be lehet kézzel is állítani és akkor biztos, hogy jó lesz, nem jön semmi hibás beállítás a Mach-ból.

frob

tehát le kell szokni a kernel32.dll használatáról mert, ez is egy probléma forrása, de ezt ne én magyarázzam aki csak szegről végről ír pc-s programokat...

egyébként meg igazad van, hogy felesleges a virusírtó win 10 re, de hozzátenném hogy ez a felállás max 1 éve igaz, azelőtt azért ez nem volt evidens, persze ettől még a csicsa rosszok akkor is rosszak voltak, meg hát most is

és hogy miért rakjék fel az emberek, ehhez nem kell még csak számítógép kezeléshez sem érteni : megszokták, meg kell az...

dezsoe

Azért az egy év egy kicsit több: 2016 óta van Win10, de már a 8-ban is alapból benne volt. :)

000000000

Én már három éve mást nem használok. A PC-m sokkal jobb, gyorsabb lett amikor letöröltem róla vírusirtót. [#taps]

frob

nem mondtam hogy nem volt benne, inkább arra utaltam hogy rossz volt :D
de mostanában már tényleg nincs vele gond

s69skz0ve

Köszönöm a segítségedet élni fogok vele ámde én a manuális beállítás terén hiányosságokkal küzdök ezért is érdeklődnék hogy mi alapján lehet beállítani manuális módszerrel?

dezsoe

Klasszikus papír-ceruza módszerrel. :) Elindítod a Mach3-at és kijegyzeteled a beállításait: kimenetek, bemenetek, motor tuning, főorsó beállítások. Aztán ezeket az UCCNC-ben berögzíted. Sajnos nem ritka, hogy az xml sérült, különösen a tört Mach3-ak esetében.

istvan58

Helló,

UCCNC és UCR201 kérdés:

Hogy tudnám azt megcsinálni hogy amikor UCR201 en bekapcsolom az MPG-t ne legyen "MPG velocity" mód csak "step" mód.
Van amikor benézem és belemegyek az anyagba véletlenül amikor a null pontot akarom beállítani.

dezsoe

Szia!

Legfeljebb úgy, hogy macroloop-ból figyeled a kiválasztott módot. Ha nem kívánt módra vált, akkor tovább lépteted.

dtb

Csak egy ötlet. Arra nem gondoltatok, hogy az UCCNC honlapján csináltok egy online mach3<->Uccnc konfig konvertert? A juser egy lenyíló selectből kiválasztja a használt verziókat, feltölti az xml-t, és ahol konvertálásnál hiányos adat van, oda a Default érték kerül. Esetleg figyeli a Pin értékeket, hogy nincs e ütközés, vagy nem e hiányzik valami, ekkor kiírná, hogy sérült a file. Az így feltöltött configok statisztika szempontjából nektek is jól jönne (sose lehet tudni) másrészről meg a kiírt hibaüzenet alapján a helpdesk is könnyebb  lenne...

svejk

Minek, hülyíteni a népet még jobban?

Legyen már tisztában egy hobby felhasználó a saját gépének a tulajdonságaival.

dtb

Ezt mondjuk most nem értem... Alap, hogy az ÉN szoftverem tudja kezelni a konkurencia adatait... Minél több helyen, minél több formában, annál jobb vagyok TŐLE...
Azt meg, hogy a juser mit tud a saját konfigjáról..., inkább nem firtatnám... :-)

frob

bizony, nem hiába egyre több formátumot ismer a fusion 360 is, mert úgy sokkal használhatóbb