Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

zt2c4wh9

Szia Gábor,

A limit a bemeneteken lévő RC tag, ami zajszűrőként funkcionál és egyúttal levágja a frekit kb. 50kHz-nél.
Emiatt a mintavételezés se történik gyorsabban, mert felesleges lenne.

Mindegyik encoder, AUX encoderek, spindle encoder önállóan tudja a kb.50kHz-et. Ha többet használsz akkor nem kell leosztani a frekit.

ANTAL GÁBOR

Szia Balázs ! Ez a beszéd !   holnap feltelepítem a 2111 est és ráteszek egy mérőlécet .  Mint említettem az interpolációs faktorral tudom szabályozni a frekit   Szerintem menni fog

istvan58

Szia,

Ugye most van 3 mód:
- Mpg off
- Mpg velocity mode
- Mpg step mode.

A velocity módot szeretném kihagyni.
Csak off es step mode legyen.

dezsoe

Szia!

Oké, később meg fogom csinálni. Majd jelentkezem itt.

istvan58

Olyan történt hogy jogolas közben x tengely felénél megállt mert elérte a soft limitett ami 0 volt.
És tényleg machine coordinate nula volt de nem értem mitől lett, mert volt előte homingolas, és reset nem volt közben.
Újabb homming aztán most OK. [#fejvakaras]

svejk

Ez bizony bosszantó dolog, de szerintem nem szoftverhiba volt.

Gondolom ezt abból, hogy épp most két éve megy egy UCCNC-UC300ETH páros ipari környezetben -hegesztőgép- 7 tengelyt vezérelve és még sosem hibázott.
Csak bekapcsoláskor van referenciavétel.

v33um54ki

Sziasztok!

UCCNC-t használunk mi is. Volt is egy kérdéscsokrunk amit elküldtünk az oldalukon található email címre, 10napra rá küldtünk egy reminder emailt is... de nem igazán kaptunk választ azóta sem... mások is jártak így?

dezsoe

v33um54ki

Köszönöm a segítésget!

dezsoe

Amíg összeszedem a válaszokat, addig is egy kis olvasnivaló: [#t218p3928#]. Ebből megtudod, hogy hogyan kell frissíteni és adott profilra mutató parancsikont létrehozni.

istvan58

Köszi,

de szerintem jobb lenne az UCR201 firmware-ét ugy átirni hogy konfigurálható legyen.

bknwvypfx

Tisztelt Dezsoe!

A Segítségét szeretném kérni!
A plazmavágó asztalom pílót gyujtása 20 ból egyszer nem alakul ki, de a programom üresen lefut. Azt szeretném elérni egy makróval, hogy a fő orsó kimenet ki be kapcsolgasson amíg a thc oké jele meg nem jön, és csak ez után engedje tovább menni  a programot!

Azaz ha kialakult az ívem akkor indulhasson a program!

Ebben kérném a segítségét!

dezsoe

Bátran kijelenthetem, hogy egyáltalán nem értek a plazmához, úgyhogy kérek egy kis időt gyorstalpalásra. Aztán kiderül, hogy mit lehet tenni.

D.Laci

Én sem értek sem a plazmához sem az UCCNC, ha a program ismeri az M1 kódot akkor azzal megoldható.

dezsoe

Az M1 az a feltételes megállás. Az miért oldja meg az automatikus újragyújtást? [#nemtudom]