Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Az Autoleveler és a Probe képernyő tud együtt is működni. Ha sima kontaktos módszerrel mérsz és a kezdő koordinátát is lefaragod, akkor a következőket tedd:

1. Gondolom, kézzel cserélsz szerszámot. A general beállításoknál pipáld be a "Stop spindle and wait for cycle start" opciót a szerszámcseréhez. Ez azt jelenti, hogy a g-kód meg fog állni, amikor szerszámcsere van és csak a Start-tal fog tovább menni. Mindenképpen nézd meg, hogy a g-kódban van-e az M6 után M3! Ha nincs, akkor majd neked kell bekapcsolni a főorsót, mielőtt újra elindítod a futást!

2. Probe képernyőn Probe tool, majd Mobile probe. P1-be -30 (max. ennyit fog mozogni a méréskor), Fine distance 1, Fast feed 100-150, Fine feed 25, összes kapcsoló ki, kivéve a Zero probed axes-t.

3. Keress egy olyan helyet a munkadarabon, ahol tud érintkezni, de nem fogod lemarni. Állj fölé olyan magasra, hogy a leghosszabb szerszámod is elférjen, de a legrövidebb se legyen messzebb, mint a beállított P1. Ha nem megoldható, akkor írj nagyobb negatív értéket P1-be. Nyomd meg a Set as mobile probe pos. gombot. Rákérdez, hogy jó-e, nyomd meg a Start probing-ot, ha igen. (Stop, ha mégsem.) Ezzel elmented a mobil probe pozíciót, majd itt fogja a szerszámokat mérni.

4. Állj be a 0,0 pontra (vagy ahol az Autoleveler elkezd mérni). Csipeszeld fel a szerszámot és nyomd meg a Reference probe as workpiece gombot. Ekkor ott helyben fog egyet mérni, majd rákérdezés után (Start probing) elmegy az elmentett pozícióba és ott is mér egyet. A különbséget eltárolja a későbbi szerszámmérésekhez. Visszamegy oda, ahol voltál.

5. Elindítod az Autoleveler által generált kódot. Az végigméri a felületet, majd elkezdi megmunkálni.

6. Szerszámcserénél kicseréled a szerszámot, felcsipeszeled, majd megnyomod a Start probing gombot. Ekkor elmegy az elmentett pozícióba, megméri a szerszámot, a kapott eredményt módosítja az elmentett különbséggel, tehát az eredeti kezdőpontban pont nulla lesz. Leveszed a csipeszt. Ha kell, elindítod a főorsót. Ezután a ciklus starttal tovább engeded a g-kódot. További szerszámcsere ugyanígy a 6. pont alapján.

wv07scd6x

dezsole! Így első olvasásra ez is komplikáltnak tűnik :), de azt hiszem valami ilyesmire van szükségem amit leírtál. Lehet érdemes lenne beszereznem majd egy tapintót is.

dezsoe

Első olvasásra. Aztán a beállításokkal már nem kell vesződni, mert megjegyzi. Ha valahova fel tudsz rakni egy fix érintkezőt, akkor a 3. pontot is csak egyszer kell elvégezni, mert beállítható, hogy mentse a probe pozíciót. :) Innentől már csak kezdéskor felveszed a nullapontot és cserélgeted a szerszámot.

s5f8tmfv3

Sziasztok! Új oprendszer és UCCNC telepítés után hiába másolom be és írom felül a régi license-t, mindig demo módban akar indulni. Mit csinálok rosszul?

s5f8tmfv3

OK, megoldódott. Telepíteni kellett az USB-t.

wv07scd6x

Aknai Gábor!
Nézelődtem a Fusion360 oldalán, és nem találtam ingyenesen használatra vonatkozó lehetőséget. Ingyenesen csak időkorlátos formában találtam meg.

TBS-TEAM

Letöltöd.
Telepíted és regisztrálsz ott majd feltesz pár kérdést.
És már használhatod is nincs időkorlát.
[#nyes]
József

gaben

Pedig van és nem is egy féle. ;)
Alapból autodesk account-al kell rendelkezned, illetve csinálnod kell egy regisztrációt magadnak az Autodesk-nél, ha ez nincs, el sem tudod indítani.

Az alábbi linken található magyarázattal talán jobban boldogulsz, mint a többivel.

Fusion360 előfizetések

ANTAL GÁBOR

Nézegetem az UCCNC 2111 es verzióját  Gondolom már más is kérdezte de  nem találom a választ .  Mekkora  határfrekivel lehet 3 db encodert ( mérőlécet ) lekezelni UC400ETH val ?

Olyan léceim vannak amelyeket egyébként is interpolátorral használnék , tehát a felbontást tudom változtatni az interpolációs faktorral .A gyorsjáratot is kordában tudom tartani

dezsoe

Kb. 50kHz megy át. A bemeneteken szűrő van, ez erősen korlátozza a maximális sebességet. Részletes leírás Balázstól angolul itt.

istvan58

Szia,

Erről egy kicsit bővebben lehetne?
Ma is sikeresen eltörtem egy marót amikor fel akartam venni a nulpontott!
Legjobb az lenne ha az UCR 201 firmware-re ugy lenne megírva hogy lehessen szerkeszteni milyen funkciót léptesen.

ANTAL GÁBOR

Balázs Spindle encoderről beszél oda 100CPR t javasol

Én azt szeretném tudni hogy az aux encoderek ( mérőlécek )  ( egyszerre 3 db !!) milyen jelfeldolgozásra képesek .   Pl  40 mikronos léc 4 éllel kiértékelve  100db impulzus / mm
 Ha a sebesség  pl 20 mm /s akkor 2  kHz a jel frekije   Gondolom ennek a többszöröse is mehetne .

Hogyan kell figyelembe venni azt hogy egyszerre 3 léc ad ?

dezsoe

Tudom, hogy arról beszél, de a bemenetek maximális sebességéről van szó. Az, hogy azt a program mire használja, nem befolyásolja a sebességet.

dezsoe

Milyen módokat szeretnél engedélyezni? A többit akkor át kell lépni. Most nem vállalom, mert csak néha nézek a gépre, de pár napon belül meg tudom csinálni, csak válaszolj a kérdésre.

ANTAL GÁBOR

És egyszerre  mehetnek a lécek ? Vagy a darabszámmal osztani kell a frekit?