Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

svejk

A hűtés bekapcsolása utáni késleltetett indulás idejét egyébként a Configuration/axis setup/spindle fül jobb alsó sarkában tudod megváltoztatni.

eduard

Fusion360-al generálom, majd kézzel javítom ha szükésges. Ezt a feladatot automatizálnám, ha más használja a gépet, akkor is tudja.

eduard

Köszönöm, ezt nem tudtam. Később hasznos lesz. A jelenlegi feladatra azonban nem alkalmas a funkció.

dezsoe

Az idén már valakinek csináltam 4 szelepeset, de ott nem számított a magasság, csak az irány. Hogyan szeretnéd a magasságot megadni és hogyan definiálod a két szelep lefedettségét?

eduard

Az elkepzelesem az, hogy a postban lenne definialva, ahogy a maromotor logikaja is, hogy mely retegnel hogy viselkedjen. A feed height retegre kotnem a mistet, ha elerheto a postbol.
Az iranynak mi a logikaja?

eduard

Pillanatnyilag ez egy teszt, hatha eleg a ketto, es jobban tavolitja el a forgacsot min negy. X-hez kepest 45 fokban elforgatva kerulnek a gepre. Ez definialja az aktiv iranyukat.

dezsoe

Oké, a 45° rendben. El kéne viszont döntened, hogy mit és hol szeretnél megoldani. Előzőleg makrót emlegettél, most meg a post-ban oldanád meg. Akkor most melyik? Mindkettőnek van létjogosultsága. Ha a post-ot módosítod, akkor azt az új verziókon is át kell majd vezetned. A makrók nem tudhatják, hogy következetesen állítasz-e elő g-kódot. Mivel két rendszert akarsz illeszteni, előre érdemes kitalálnod, hogy melyik részfeladatot hol végzed el és utána ehhez tartanod is kell magad, mert egyébként káosz lesz. :)

eduard

Elég új vagyok az UCCNC felhasználói között, ezért ezt a döntést a tanácsod alalpján tudom meghozni. Számomra a fontos, az automatizált folyamatkezelés és lehetőség szerint, ne legyen verziókövetési gond a későbbiekben.

dezsoe

Rendben, kitalálok valamit. :)

dezsoe

Mit gyártasz? (Mik a jellemző mozgások?) Z irányú mozgásnál melyik kapcsoljon? Esetleg mindkettő?

eduard

Remek kerdes. Z-nel mindketto mehetne. Fokent 3d-s alakzatokat (sok a Z) és néha táblás munkák.
Mi a megoldás az anyag közeli bekapcsolásra?

Thowra

Üdv!
Egy termék megérkezésére kell várnom maximum 30s ig. Ha megérkezik mehet tovább a program azonnal, ha nem akkor leáll a gép. A for ciklus működik de a fciklus nevű változót nem tudom kiírni. Miként tudom kiíratni?
A segítséget előre is köszönöm.

fciklus=1;

for (fciklus = 1; fciklus <=30; fciklus++)
{
Thread.Sleep(1000);

//Itt szeretném kiírni a Statusmessage boxba a for ciklus állapotát, a fciklus változót

if(!exec.GetLED(91))
{
exec.AddStatusmessage("A termék megérkezett");
break;
}

}

// =============================================================================  -- Events --

#Events

// ================================================================================================

int fciklus;

dezsoe

Szia!

Nekem kiírja:

fciklus=1;

for (fciklus = 1; fciklus <=30; fciklus++)
{
  Thread.Sleep(1000);

exec.AddStatusmessage(fciklus.ToString());
  //Itt szeretném kiírni a Statusmessage boxba a for ciklus állapotát, a fciklus változót

if(!exec.GetLED(91))
  {
    exec.AddStatusmessage("A termék megérkezett");
    break;
  }
}

// =============================================================================  -- Events --

#Events

// ================================================================================================

int fciklus;

Thowra

Köszönöm a gyors segítséget. Így már működik.

Scythian

Üdv Urak!

Az alábbiakban kérném a segítségetek.
Keresek egyszerűbb szerkesztő programot ( 2D ), ami képes CAM kimeneti file-t generálni. Hasonlóra gondoltam mint pl. a Coreldraw, de nem szeretnék most hónapokat tölteni egy olyan progi megtanulására, mint az Autocad
Toni