Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

svejk

meg a hálókártya drivere

dezsoe

dtb

Talán kicsit kapcsolódik ide... Más rendszerekbe (nem cnc) láttam olyat,  (meg írtam is hozzá számtalan modult) hogy a rendszer kezelte a "hook"-okat (hülye fordítással, kampó, horog) ami abból állt, hogy ha van egy X modulom (makro, vagy nevezd aminek akarod) akkor ha van egy PRE_X nevű modul, akkor az mindig az X indítása előtt lefut. Ugyanígy, ha van egy AFTER_X nevű modul, az meg az X modul után fut le automatikusan. mivel itt a makrók számozással kapják a keresztségüket, lehetne például  M3_PRE, M3_AFTER, stb... Esetleg még lehet bővíteni a sorrend kezelésére is -00, -01, stb filenév formátummal
Mi lenne ennek az előnye? A gyári modulokat nem kell macerálni, előtte/utána le tudod futtani ami neked kell, nem kell újabb és újabb felesleges buttont generálni, és ha új verzió jön, csak pakolod át a saját makróidat.
Csak egy fejlesztési ötlet...

dezsoe

[#wow1] Ezt nem gondoltad komolyan, ugye? [#falbav]

Most pontosan ugyanúgy átpakolom a saját makróimat, csak közben nem bonyolítottam túl százszorosan és teljesen értelmetlenül egy egyszerű és áttekinthető rendszert. [#nemtudom]

dtb

Ez csak egy ötlet, ami más rendszerekben tökéletesen működik. ...tehát "komolyan" gondoltam. Az, hogy a makrókat átpakolod, egy dolog, itt sem kell mást tenned, csak itt nem kellenek plusz gombok. ...de addig, amíg a jelenlegi rendszerben szinte mindent a "buttonok" vezérelnek, addig bármikor előfordulhat, hogy megváltozik a képernyő, lekerül/bekerül más gomb, esetleg a programozó megvilágosul, és másképp programoz le egy folyamatot. Ezzel szemben a M kódok jelentése azért kicsit stabilabb. Konkrét, és együgyü példánál maradva, ha levegő hűtést használok, és nyomok egy M3-at, akkor a PRE megoldásnál ellenőrizhetem a nyomás meglétét, vagy bekapcsolhatok vele egy mágnes-szelepet, AFTER után indulhat a hűtés, vagy bármi, ami kell.
...de ez csak egy ötlet volt, nem kell rajta rágódni, ettől még működik a rendszer :-)

b7gwr90m6

Sziasztok
Ebből nincs valakinek egy magyar változat?:)

Szerszám 0pont beállítás!

gaben

Biztos van olyan funkció, ahol ez megállná a helyét. Én szeretek mindent automatizálni ha lehet.
A szerszámcserélős gépemen pl. eléggé kritikus dolog ha nincs meg a kellő sűrített levegő nyomás.
Ezért aztán vettem egy nyomáskapcsolót, beállítottam a kívánt minimum értékre, így ha ez alatt van a rendszer, akkor reset-be rakja a komplett UCCNC-t.
Ezzel a megoldással nem kell nekem foglalkoznom vele.
Ja és Dezsoe kollégától kaptam ajándékba egy szerszám magasságmérő, szennylefúvató gombot is. ;)

dezsoe

Tudtommal nincs, de kérdezz bátran, megpróbálok válaszolni.

dtb

Esetedben a Reset helyett nem lenne elég a FeedHold?
522, 523, 524 buttonok. Nálam ez van beállítva.

b7gwr90m6

Köszi
Igazából csak annyit szeretnék beállítani hogy tudjam használni a 0pont felvevőmet!
Ami semmi extra "negatívot" kapcsol!

dezsoe

Mérd meg a mérőkéd magasságát és ezt állítsd be a Gage height mezőbe. Bármelyik mérésnél (szerszámhosszt a tool probe-on belül a touch és a mobile, valamint a simple probe üzemmódokkal tudsz mérni) be kell kapcsolnod az Axis 1 count gage kapcsolót, hogy ezt a magasságot hozzászámolja a méréshez.

b7gwr90m6

mazso1988

Sziasztok.
Gondolom már volt kérdés,de szeretnék tisztán látni.Ha UCCNC program frissebb verzióját szeretném telepíteni,akkor a már meglévő gépbeállítások felülíródnak?Csináltam egy külön user-t.Nem a default van használva.  
Köszönöm.

dezsoe

Szia!

Ha "külön user" alatt a Default-tól (és/vagy a Plasma-tól) eltérő profilt értesz, akkor az nem íródik felül. Részletek itt: [#t218p3928#].

mazso1988