Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Igen, közben már Balázs is felfedezte, hogy csak az UC100-nál jó. Következő kiadásban ki lesz javítva.

istvan58

Addig is ezt javaslom:

Default2019.ssf ben:

(772, 974, 24, 24, false, 279, 36, 1) replace with (772, 974, 24, 24, false, 279, 268, 1)

remélem más nem romlott el miatta.

dezsoe

Teljesen jó megoldás. :)

istvan58

Ami meg nekem továbbra is furcsa hogy senki más aki valóban használja is gépet (nem mint én szökőéveként!) nem jelezte a softlimit beakadást step jogging módban. Ez pedig szerintem jelen van az idők kezdete óta. Legalábbis bármilyen hozzáférhető régebbi verziót próbáltam a hiba megvolt. Vagy lehet én csinálok valamit rosszul?

dezsoe

Szerintem eleve sokan vagyunk, akik soha nem használunk softlimit-et. Aki mégis, az nem biztos hogy használ step jog módot. De, ha mégis mindkettőt használja, még akkor sem biztos, hogy itt van a fórumon.

Ettől függetlenül rajta van a listán, ez is meg lesz vizsgálva.

dezsoe

Az 1.2112-höz a javítás elkészült, megy már 32 biten és a softlimit LED sorszámok is ki lettek javítva. Aki már letöltötte, töltse le újra.

Köszi a türelmet!

svejk

Ma tüzetesebben megnéztem az én softlimites problémámat.

MPG-vel mozogva a softlimit elérése után ha az egérrel "okézom" le a figyelmeztetést akkor minden rendben, vissza tudok mozogni az MPG-vel.

De ha a triggerbemeneten keresztül a 782-es számú  "CloseResetandQuestionForms" gombbal okézom le az üzenetet akkor nem mozdul meg a tengely addig amíg a tengelyválasztóval nem váltok át másik tengelyre, majd vissza.
Inentől kezdve minden rendben mozog a tengely.

1.2111 verziót használom azon a gépen.

istvan58

Szia,

Én a gépen UCR201-et használok. De nyilakal is ugyanaz a hiba.
Ha elérem a softlimitet simán megy visszafele de csak "continuous" módban, step módban nem mozdul egyik tengely sem miután a soft limitet elértem. De continuous-ban működik továbbra is.

Ugyanez laptopon, demo módban egérrel kattintva a nyilakra.

Ezt a helyzetet feloldani két féle módon tudom :
1. Reset gomb.

2. Az MDI mezőbe belekatintva 2x, vagy 2x enter gomb a billentyűn.

Tehát próbáld ki a következőt:

Step módban lépeges a soft limit irányába. Amint eléred nem fogsz tudni többé lépni egy tengelyel sem step módban.

svejk

Kipróbáltam a Te "hibádat", valóban úgy van ahogy leírod.
(de ez valószínűleg nem függ össze az én #7163-ban leírt esetemmel)

Kérdésedre, hogy miért nem jött elő eddig másnál, csak azt tudom mondani, hogy én több nagyobbacska gépet is üzemeltetek és a softlimiteket is használom -hiszen tökjó dolog- de eszembe sem jutna egyik gépen sem a step módot használni.

Vagy Continous, vagy MPG.
A látókörömben levő ipari gépeken sem találkoztam a step móddal még egy gépen sem.

remrendes

Az uj veriozban a plazma kepernyo gondolom meg nincs befejezve. Vagy az elozon is rajta voltak a Spindle CW es egyeb gombok?

dezsoe

Elvileg be van fejezve. Gyakorlatilag javítjuk, mert egyikünk sem vette észre. :) Köszi!

gabi

Sziasztok
Az új verzió saját parancsikonjával elindul
de profilfájlos ikonnal a régi képernyő felület jön elő
Mit csináltam rosszul?

dezsoe

Szia!

Semmit. A profilban van beállítva, hogy melyik képernyőt használja és mivel régen csak az volt, így azt hozza be. A régi képernyőn a profil beállításoknál találsz egy select screenset gombot. Kiválasztod a default2019-et, select gomb, majd újraindítod az UCCNC-t.

gabi

istvan58

Mpg vel is ugyanaz a hiba  "step" módban.
Én akkor használom pl. 0.01 steppel amikor rá akarok állni egy darabra úgy hogy éppen érintem. Igaz ilyenkor nem érem el a softlimitet.
De be szoktam állítani a soft limitet mindég Z tengelyen úgy hogy ne menjek bele az asztalba, és ellenőrzéskor szokott beakadni.
.