Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

istvan58

OK, délután elküldöm.
Annyit próbálj pl. hogy P1 pozicióra programozd be mondjuk a "P" vagy "R" gombot és P2 re ugyanazt a gombot "alt" vagy "shift" el .

Én P1-en elküldöm a gépet hátra (szerelés, takarítás) , P2-re elöre (szerszám csere)

dezsoe

Így már értem. Ez egy ismert hiba, ami még nincs javítva. Ha van egy P és egy shift-P beállításod, akkor ha P-t nyomsz, akkor csak a P fut le, de ha shift-P-t nyomsz, akkor mind a kettő. Tedd mindkét gombot módosítottra, tehát pl. shift-P és alt-P, úgy jó lesz.

istvan58

OK, ez igy járható mert van shift és alt is a dummy dobozomon.

istvan58

Anyit próbáltam még hogy ha continous-ba érem el a softlimitet simen megy viszafele step-el, de ha step-be akkor akad be, nincs tovább step.

dezsoe

Oké, köszi, majd megnézem.

dezsoe

Sziasztok!

UC300ETH akció a CNCdrive-nál!

UC300-ETH combo1 mozgásvezérlő + ingyen szoftver

vagy

UC300-ETH combo2 mozgásvezérlő + ingyen szoftver

Az akció 2019. október 15-ig vagy a készlet erejéig tart.

frob

uccnc api és annak leírása hol érhető el?

köszi!

dezsoe

istvan58

ipróbáltam néhány régebbi verziót.
A hiba már az 1.2047 ben is jelen volt. Érdekes hogy más nem jelezte eddig.

frob

de csak az új verziókban ügye
az 1.2049 mappájában nem lelem

dezsoe

Persze, mert a 2110-ben jelent meg: [#t255p22#].

istvan58

észrevétel:

miután lockol a step jogging soft limit elérésekor nem muszály reset elég ha csak 2x enter, vagy az MDI mezőbe irok valamit, vagy csak bele klick és enter

svejk

Próbáld már ki azt, hogy ha megáll akkor csak tengelyt váltasz oda-vissza.

Nálam ettől elindul, bár nekem nincs távvezérlőm csak hardveres gombok.
(én eddig azt hittem a yaxlie illesztő makromnál van a gebasz)

istvan58

most nem vagyok a gép közelébe, csak egy laptopon van demó módban. Itt csak a reset vagy a click az MDI mezőbe segít.
De majd othon megnézem UCR-el.

Fli4l

Sziasztok!

Tapasztalt már valaki olyat AXBB-E vezérlővel olyat, hogy a leválasztott részre bekötött végállsá szenzoroktól folyamatosan Limit swtich triggered hiba jön uccnc-ben? Valójában szerintem nem is jön semmi mivel az előtte lévő UC400ETH val nem tapasztaltam ilyen frankó működési hibákat azzal kb semmit ezzel vannak érdekességek. Persz az egy külön jelelosztóval volt összekötve. Szóval törlöm a hibát és pár másodperc perc és ugrik is a limit switch triggered hiba. Még csak a tesztelésnél járok, de ha ez gyártás közben is ilyen lesz az katasztrófa lenne. Valakinek ötlet? Nem lehet esetleg olyat kiírni, hogy melyik tengelyről jön? Mert alapból a 3 tengely külön van szedve és 2,3,4-es bemeneten vannak. Jó lenne ha látnám legalább melyikről érkezik.