Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

svejk

Nem tudom hirtelen megnézni, mert a céges gépen a Symantec megint vírusnak gondolja az UCCNC.exe-t. :(

svejk

A [#t255p20#] 1.2108-tól van benne.

istvan58

És tényleg,  köszi. :)
Már csak azt kéne beleírni hogy a "job proberties" be hogy kiirja a többi tengely limit-jeit is. Mivel két Z-m van hasznos lenne.
Dezsö mutatott erre egy macrót valamikor de nem ártana beintegrálni a progiba.

svejk

Ha szépen kéred és van benn ráció előbb utóbb biztos bekerül.

Nekem már nagyon sok vágyam teljesült. :)

istvan58

Szépen kérem :)

A legujabb verzióba ez a led mi? (csatolt kép)
A képernyő szerkeztővel megnéztem és LED256 és LED257.
A listában csak LED255 ig van.

És ez hol van?:

"Szerszámpálya megjelenítés tiltása opció a memóriahasználat csökkentése érdekében. Hasznos lehet nagyon nagy file és/vagy lassú számítógép esetén"

dezsoe

Az M50/M51 párossal lehet ki-/bekapcsolni, hogy a sebesség vagy a főorsó fordulatszám az FRO/SRO értékkel felülbírálható-e. Ha tiltva van a felülbírálat, akkor a hosszú LED pilácsol a megfelelő mező mellett.

istvan58

Köszi,
és még látom M48/M49 is megy de az egyszerre.

És ezt hogy?:

"Szerszámpálya megjelenítés tiltása opció a memóriahasználat csökkentése érdekében. Hasznos lehet nagyon nagy file és/vagy lassú számítógép esetén"

dezsoe

Mit hogy? :)

Maga a kapcsoló a Configuration/Appearance alatt Disable toolpath néven található. Ha be van pipálva, akkor nincs szerszámpálya megjelenítés. (Ne felejts el Apply-t vagy Save-et nyomni.)

istvan58

na igy már jó. :)

köszi.

istvan58

Most egy mini PC-re tettem az UCCNC-t. Z8350 4 magos intel Atom, 2G ram.
Test G kód futatva (Rasterdrills) a proci használat 55-60%. Néha felugrik kis időre 100% ra. Okoyhat e ez gondot?

Fli4l

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata AXBB-E vezérlővel? Az analóg kimenet érdekelne ami lehet 0-5V vagy 0-10V elméletileg és gyakorlatilag is van egy jumper amivel be lehet állítani, hogy melyil legyen. Mivel a leírás eléggé hiányos még csak a jumpert sem mutatja csak, ha a burkolatot leveszem. Viszont ott meg ellentmondsába kerül a leírás a nyákra festett jelöléssel. A leírás szerint "The signal full scale voltage range is selectable
between 0-5 Volts when the J1 jumper is off and 0-10 Volts when J1 jumper is on."
A nyák szerint akkor van 0-10-os kimenet ha off-on van vagy is leveszem a jumpert és nyitott lesz a kör. Az írás szerint ha zárt a kör akkor van 0-10V. Lehetne kicsit frissíteni, ha már ilyen cucc kerül a piacra legalább jelöni, hol a jumper pontosan, hogy 100% legyen az ember mit csinál. A kirpóbálásig még el sem jutottam, de remélem nem fog gondot okozni.

Fli4l

Kicsit utánanéztem és mások is jelezték ezt a dolgot a külfödli fórumon. A fura az, hogy két verzió van ebből a manual-ból itt https://www.cncdrive.hu/downloads/AXBB_E_manual.pdf
ez a régebbi pdv
https://www.cncdrive.com/downloads/AXBB_E_manual.pdf
a com-os oldalon az újabb pdf-van ahol már megegyezik a nyák jelölésével. Tehát 10V ha off vagy is jumper nélkül.

dtb

Az Intel Atom széria a kicsi fogyasztásra lett kihegyezve, és ennek a teljesítmény erősen áldozatául esett. Alulról közelítve a teljesítményhez, szerintem legalább egy Dual Core erősen ajánlott. (Annak durván 2 szeres a teljesítménye az Atom-hoz viszonyítva a bechmarkok szerint)
Mint írod, már most beleszalad a 100%-ba időnként. Mi lesz, ha valami combosabb G-kódot akarsz marni, és esetleg meg kell nyitni valami más programot is? (...és akkor még a grafikai képességeiről nem is beszéltünk)

dezsoe

Szia!

Videokártya driver-re figyelj oda, hogy fent legyen. Akkor szokott sokat enni, ha nincs megfelelő driver vagy a kártya nagyon gyenge. Általában jól szokott futni tableten is, meg ilyen picipécéken is. Pl.:

dezsoe

Szia!

Igen, ezt sajnos most észleltük. Hogy izgalmasabb legyen, sajnos a panelen is fordítva van a felirat: akkor 10V, ha rajta van a jumper.