Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Ezt most nem egészen értem. Melyik 3, melyik 2,5? Ha az első G3-as sorra gondolsz, akkor azért -2,5, mert 0-ig kell marnia és a maródnak 2,5 a sugara. Vagy nem értem a kérdést. [#zavart2]

István83

Én se 100% értem a kérdést.De talán arra gondolsz,miért nem egyezik meg,azért mert végpontot programozunk nem pedig kezdő pontot.És a Te esetedbe a maró rádiuszt rá kell számolni,a marópályára.Remélem érthető.

dtb

Esetleg... ha letöltöd akár a Mach3, akár az Uccnc programot, és demó módban elindítod, akkor sorról sorra kirajzolja neked, hogy épp mit csinál(na) a maró. Tudod a paramétereket változtatnia G-kódban, és látva az eredményt talán könnyebb megérteni az egészet.

ecp4rs0md

Oké, megkaptam a választ a kérdésemre, köszi! A maró átmérővel nem számoltam...megvettem a tapintót de még nem tudtam vele foglalkozni majd kereslek.

ecp4rs0md

ecp4rs0md

Köszi! Van UCCNC-m telepítve marógépen csak nagyon keveset használom, jobbára csak reteszhornyokat martam vele vagy csak egyenes mozgásokat(az nagyon egyszerű), ezért nem tudtam a rádiuszos témát de már oké.

ecp4rs0md

Sikerült megcsinálnom amit szerettem volna, köszönöm mindenkinek, sajnos megint abba a csapdába kerültem,hogy túlbonyolítottam.

zt2c4wh9

Hátha valakit érdekel egy MAHO CNC gép szinkron menetfúrás videó.
A gép eredetileg is CNC nagy méretű DC szervomotorokkal. A régi vezérlése az idővel kiöregedett és elhalálozott.
A teljes vezérlést cseréltük DG4S szervo kártyákra és UC300ETH-5LPT + UCBB vezérlőre UCCNC szoftverrel.
A szinkron menetfúrás a főorsóra szerelt inkrementális encoder segítségével történik.

dtb

UCEth400+Legutolsó teszt verzió.
Kör kivágás, MDI ablakból.
G1X-1Y0, majd G2I1F300. Ez csak egyszer fut le, ha megint beírom, hogy G2I1F300, semmi nem történik addig, amíg valamilyen más értéket nem adok az I-nek. Utána megint csak egyszer fut le.

zt2c4wh9

Megnéztem, nálam jól működik.

frob

Sziasztok
Ha esetleg olyan elvetemült lennék hogy 4 tengelyt szeretnék jeladóval ellátni, annak mozgását valamilyen úton módon a dro-ban látni, azt hogy tehetem meg?

Csak hogy érthető legyen mit szeretnék, kézi mozgatással bejárom a pályát, feljegyzem az adatokat, amiből g kód íródik, utána pedig szépen végigjárja majd az alapján a pályát

kicsi tanítható robot :)

szóval lehet valahogy ilyet csinálni uccnc-vel, vagy ehhez kell egy külön prg-t kreálni?

Kösz

zt2c4wh9

Az AUX encoder fülön az UCCNC-ben tudsz konfigurálni 6 darab inkrementális encodert. Ezeket a mozgásvezérlő folyamatosan olvassa (számlálja) és az AUX fülön lévő DRO-kba írja.
Fontos, hogy ez a funkció csak az ethernetes mozgásvezérlőnkkel működik, UC100, UC300USB-vel nem!

Az hogy a koordinátákból mi készül az meg már programozás kérdése, macroloopból vagy pluginból lehet olyat programozni, hogy mondjuk lekérdezze majd elmentse az értékeket bizonyos időnként vagy akár g-kódot generálni, vagy bármit. :)

dezsoe

Éppen két éve csináltam valami hasonlót Svejknek: [#t218p4183#]. Ez nem jó?

istvan58

Sziasztok,

Ma kaptam meg az UCR201 vezérlőt.
Nem kapcsolódik a vevőhöz, "No connection to receiver" üzenet van.
Az ellem állapotjelző üreset mutat, az elemek jók. (3.15V ot mérek bekapcsolt UCR 201-en.
Mi lehet a gond?

frob

uc400 van, az ethernetes

hogy smint kell rákötni? van erről valami leírás?

köszi!