Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

istvan58

Igen, fent van a megfelelő driver.
Anélkül el sem indult az UCCNC

istvan58

Sziasztok,

mivel a gépemen 2 főorsó van ugy oldom meg hogy M3 az 1-es, M4 a 2-es főorsót kapcsolja. (csak CW irány kell)

Na de az a gondom hogy az 1-es max 5000 rpm, a 2-es max. 10000 rpm.

Ezért olyan macró kellene amiben benne van az M3 + M215, és az M4 + 215.

Próbálnám ezt megirni de nem találom az M215 macró leírását.

dezsoe

Szia!

Benne van a kézikönyvben, az UCCNC\Documentation mappában.

istvan58

Köszi,

de ezzel az a bökkenő hogy programozni nem tudok és már nem is akarok megtanulni. Maradok a hardware-nél.
De egy meglévő macró-ba bele tudok "kontárkodni".
Mach3-nál ez jól ment.
Összefüzném az M3,M4 macrókat az M215-el de csak 214 ig van meg a macró könyvtárba.

dezsoe

Ja, értem a problémát. Az M215 nem szerkeszthető, benne van a rendszerben.

istvan58

Mondjuk ha egy m3 makróba beirom az m215 őt, megcsinálja?

dezsoe

Nem egyszerűbb a g-kódban az M3 és M4-ek elé beírni?

istvan58

De igen, csak gondoltam legyen rá gomb is.

dezsoe

Pont a gombbal van gond: a közvetlen gombok nem futtatják a makrókat, csak a motort kapcsolják. Ezért nem javasoltam az M3/M4 makrók módosítását.

istvan58

Ok, ezzel együtt lehet élni, csak meg kell szokni.

Lassan minden be van állítva és két zavaró tényező van:
Nem szereti a "shift + key" vagy az "alt + key" hotkey eket. PL. "P" a parking 1 es "shift vagy alt + P" a parking 2. Ne kérdezd miért nem használok más gombot, mert nincs ( van egy kidrotozot billentyű gombokkal egy dobozban), de még ezzel is együtt lehet élni.

Viszont tapasztaltam egy olyat hogy ha UCR201 el step módban tekerem  és eléri a soft limitet ( pl. Nekem 0) akkor az UCR megszűnik működni step módban csak velocyti ben megy.
Ezen csak a reset + homing segit.

istvan58

Most próbáltam egy másik gépen, demo módban UCR nélkül. Ha elérem a softlimitet megszünik a "step" mod csak a "continous" megy. Majd reset, home is megint megy

dezsoe

A hotkey-knek kéne menni. Úgy próbáld beállítani, hogy a Set gomb után a dobozos gombot nyomd meg, majd egérrel okézd le. Nem tudok róla, hogy ne működne.

Az UCR201-softlimit problémát majd megnézem, most nincs nálam UCR201.

dezsoe

Aha, akkor nem távirányító függő. Megnézem.

istvan58

Megy a hot key alt+key gombal csak öszevisza meghülyül a gép.  Van hogy először elmegy P1-be majd magától P2 be és megál, van hogy oda-vissza megy p1-p2 között.
Van hogy dob egy errort : "file read eror occured. The file loading will be abborted now!"
Próbáltam alt+p, alt+r, alt+m,  shift+m, shift+p.....stb.

dezsoe

Az elég érdekes... Küldd el a profil file-odat (.pro) a support kukac cncdrive pont com-ra, belenéznék.