Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

PSoft

Pedig, de sokszor egy szekrényben lakik frekiváltó, DC vezérléssel, PLC-vel, mérőkörökkel, stb...stb.
Jahhh...
Békességben veszekedés nélkül, mint a jó szomszédok, akik sokszor...nem is tudnak egymásról.

gaben

Persze, ezért írtam, hogy ez is okozhat problémát. ;)
Mikor elkezdtem tervezni a gépemet, Sirnyeteg fórumtársunk mondta, hogy amennyiben szeretném a zavarokat minimálisra csökkenteni, tegyem külön szekrénybe őket.
Nekem ennyi elég volt, azótata is hibátlanul fut minden.

TBS-TEAM

A frekiváltók 99%-ban a bemenetüket lehet változtatni, hogy PNP vagy NPN működjenek.
Általában egy jumpert kell átrakni.
Nem kell megrelézni.
Mi a pontos típus?
József

svejk

Az 1.2111- tesztverziónál a softlimits file  precheck többször rosszul számol valamit és ok nélkül túlfutást jelez.

Ugyanazt a kódot futtatva van amikor jelez van amikor nem.

Kikapcsolva a funkciót rendben fut a kód.

svejk

Kérés.

Okos dolog a Show softlimits area funkció. [#eljen]

Jó lenne ha a 142 gomb (Toolpathviewtop) használatakor ez is befordulna a síkba.

svejk

Hozzáteszem az adott kódban több koordinátaváltás és gépi koordináta meghívás is szerepel.

istvan58

ezt a soft limit problémát tapasztalta e még valaki?

dtb

Én jeleztem hasonlót, de egyszerűbb volt kikapcsolni.

Fli4l

Igazad van! Megnéztem az adatlapját és lehet egy deep kapcsolóval kiválasztani, hogy PNP/NPN legyen. Így tényleg elhagyható a relé. Köszi a segítséget. Amúgy Danfos FC-051 a tipús.

svejk

Húú...basszus! :)

Nem semmi változás!
(pedig már úgy megszoktam a papagájos képernyőt :) )

Most itt hirtelen egy 24"-os 16:10-es monitoron nézem, ez így tök jól látható/olvasható nekem, de mondjuk egy notin nem lesz ez túl apró?
No majd meglátom.
Szerencsére két-három kattintással vissza lehet váltani.

Ezen a képernyőn még szembetűnőbb a pár héttel ezelőtti ötletem/kérésem, hogy a főképernyő és az offset képrenyőn szinkronban váltson a G54-G59 rublika.
Tehát ha a főképernyőn másik koordinátarendszerre váltok az alsó sorban a gombokkal, vagy MDI-ban akkor automatikusan az offset képernyőn is az a rendszer legyen aktív.
Sokkal kisebb lenne korrekciózáskor a tévesztés lehetősége.

dezsoe

Itt is működik a makró, amit adtam, tedd alá.

dezsoe

Aki 32 bites Windows-t használ, az várjon egy picit a letöltéssel, mert 32 biten egy hiba belecsúszott. Nemsoká ki lesz javítva, majd írok. Köszi a türelmet!

istvan58

Tetszik,

gyorsteszt demo módban:

softlimit led nem aktiválódik soft limt esetén

istvan58

na ez hamar elment véletlenül,

szóval:

soft limit led nem müxik,

soft limit továbbra is beakad step jogging módban

frob

hát tényleg jó nagy változás, eléggé szokatlan a régi után...