Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

svejk

Csak hogy értsétek nem elméleti dologról van szó, hanem egy munkadarabon belül kell jobbos külső menet vágnom jobbról balra és egyet balról jobbra, persze mindkettőt vállig.

Tehát muszáj hátsó késtartót és M4-et használnom, hogy balról jobbra tudjak jobbos menetet vágni.

Egyébként már egészen megbékéltem az első késtartóval, ha kell a hátsó akkor Dezsoe ötlete alapján egyszerűen G51 X-1 -et programozok.

Szóval akármennyire is nem eszterga progi ez de azért lehet használni. :)

svejk

No jó, akkor majd M4-gyel kapcsolok egy kimenetet és negálom hardveresen a főorsó encoder egyik csatornáját...

kr97pwss2

Rajta vagyunk, csak valamikor nem elég az 1-2 óra amit megsuoktál [#vigyor3], hanem jóval több idő kell hozzá [#rolleyes][#integet2]

svejk

:)

Hát igen elkényelmesedtünk már itt az tény.

svejk

Hopsz... most tudatosult csak bennem, hogy a G76 és a G33 hibát dob  ha előtte "G51 X-1" van.
Ennek van tényleges oka vagy csak esetleg benne maradt mint valami biztonsági feltétel?
G33-nál főleg nem érzem indokoltnak az X tengely tükrözésének a tiltását.

(jó lenne ha engedné a hátsó késtartós dolgom miatt)

ecp4rs0md

A képen látható rádiuszt csak így programozzam?:( a négyzet 14-es és a közép a nulla Y tengelyen, X-en a homlok, a maró pedig átmérő 5-ös) Jelenlegi pozíció X20Y9,5
G1F20X-2,5R3
Y-9,5R3
X20
még nem volt szükségem rádiuszra így nem foglakoztam vele. Köszönöm a segítséget.

2am4nwzib

Egyszerűen zseniális .

vzolesz

Szia!
A sarokrádiusz értékét is növeld meg a maró rádiuszával.

dtb

Lehet, hogy én vagyok a tudatlan, de én sehol nem látok se G2-őt, se G3-at. Az nem kell???

ecp4rs0md

Nem tudom ezért kérdeztem! Valaki azt mondja jó, valaki azt,hogy nem...

ecp4rs0md

zt2c4wh9

Nem, ez a kód teljesen életképtelen, mert nem határozza meg semmi, hogy a rádiusz óramutató járásával megegyezően vagy ellentétesen fordul-e. Szóval így nem lehet programozni, mert nem egyértelmű a kód.

zt2c4wh9

Igen, erre van a G2/G3, ami meghatározza, hogy a körív az óramutató járásával fordul vagy ellentétesen.

zt2c4wh9

Igen, a nagyítás le van tiltva teljesen a menetvágásnál. Oka a működésből adódik, persze meg lehetne csinálni, hogy működjön a nagyítás is, de nem igazán láttuk értelmét amikor megfejlesztettük ezeket a kódokat, illetve a nagyítást.