Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

mazso1988

Igen. Magamnak létrehoztam egy külön profilt, és abba mentettem el a gépem beállításait. Ezzel a profillal is használom.
És ha marad a profil az új szoftver tulajdonságait kitudja használni?

dezsoe

Persze. Annyit azért csinálj meg, hogy nézd végig a beállításokat, ami esetleg új paraméter és hiányzik, azt állítsd be, aztán mentés. Minél régebbiről frissítesz minél újabbra, annál több beállításnak nem lesz értéke (vagy valamilyen alapértelmezett lesz).

mazso1988

Rendben köszönöm.
Még egy kérdésem lehetne bekapcsoláskor nekem mindig visszaáll a tengely mozgások sebessége S=10 értékre.Hol tudom módosítani?

dezsoe

Igen, alapból visszaáll. Megoldás: [#t218p4472#]. :)

mazso1988

mazso1988

Most kezdtem csak el a programmal foglalkozni.A beépített AutoLeveller plugin-ról fellelhető dokumentáció a használatáról?Nyák marásra-fúrásra használnám.Kipróbáltam, és mikor a fúró file-t betöltöm felülírja a fúrási mélységet minden esetben.

dezsoe

Azt nem igazán ismerem, nem használom. A fejlesztőt itt lehet elérni, szokott válaszolni is a kérdésekre némi késéssel.

mazso1988

Igazából ha csak nyákmarásra használom működik tökéletesen. Most vettem csak észre fúrásnál ezt a jelenséget, de lehet én szúrtam el valamit.

istvan58

Sziasztok,

Hogyan tudnék két olyan gombot definiálni ami a következőket csinálja:

1: M3 , M215 P1
2: M4 , M215 P2

Ezzel tudnám a két főorsómat kapcsolni, mivel az egyik max 5000 a másik max 10000-ret forog és csak egyirányú.

Szóval olyan gombok kellenének ami 2 makró-t futtat.
Az M215 makró rol nincs leírás hogy össze tudjam fűzni M3 al vagy M4 el.

dezsoe

Szia!

Csak a kézi bekapcsolás a cél?

istvan58

Igen persze.
G kódba be tudom írni a 2 makró-t.
De jó lenne kézzel is.

dezsoe

Oké, akkor ha ennyi a cél, akkor kell két makró. A sorszámuk 20000-21999 legyen, ezeket lehet gombokhoz rendelni. (A gomb száma ugyanaz, mint a makró sorszáma.)

List<string> codelist = new List<string>();
codelist.Add("M3");
codelist.Add("M215 P1");
exec.Codelist(codelist);
while (exec.IsMoving());

A másik ugyanez, kivéve a két codelist.Add sorokat.

istvan58

istvan58

Kipróbáltam, müxik.
Kérdés: Lehet ezt még tovább felyleszteni hogy "toggle" módban ki-be kapcsolja a főorsót vagy kell külön spindle off gomb?

dezsoe

Lehet, persze. Pont ezért kérdeztem. :) (Kicsit később megírom, most el kell lassan indulnom.)