Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Szia! Én passzolom a kérdést. [#nemtudom]

D.Laci

A CAM szoftverek általában 5 tengelyt kezelnek, ha az kevés Indexelt megmunkálást kel alkalmazni, vagy Robotnak kel tekinteni, azokra külön szoftverek vannak.
Nehezen tudom elképzelni, hogy mire kel 6 tengely plazmavágóra?
A posztprocesszornak semmi köze a szerszámpálya készítéshez.

frob

Megnézve az uccnc postprocesszorát, tudja mind a 6 tengelyt, az hogy mire használod és hogy állítod be, ez már a te döntésed lehet a fusion 360 ban, de ennyire még nem vagyok spíler a cam részében hogy ilyet tudjak...
hogy mire kell 6 tengely
mivel a uccn posprocesszora ahogy írtam xyz mm-ben abc-t pedig fokban

ha az asztalod olyan ami elve síklemezt is fogad akkor, már is használod a hármat (xyz)
kettőt a fej szögbe állításához, egyet meg akár a cső forgatásához...
még síklemeznél is elkélhet az 5 tengely :)

de nem mélyedtem még bele, egyenlőre csak örülök hogy ha netán kellene tudhatja :)
persze az más kérdés, mennyire bonyolult egy pályát ilyen módon elkészíteni fusionban? :)

Hanks

Sziasztok! Aspire UCCNC post processor-t keresek forgatóhoz A tengelyre. Ha tud ilyet valaki azt megköszönném!

svejk

Hogy is van ez?
Ha az Y irányt két orsó mozgatja és az Y-hoz szolga tengelyként van rendelve egy másik -mondjuk B tengely-, akkor feltétlen kell mindkettőhöz referencia kapcsoló és külön kell, hogy megkeressék azt?

Bízom benne, hogy nem és egy kapcsolóra konfigurálhatom mindkét tengelyt...

2am4nwzib

Mach2/3-WrapX2A ATC -------- X+A  párosítás
Mach2/3-WrapY2A ATC -------- Y+A  párosítás.

Hanks

Köszönöm, ezeket próbáltam, de az A tengelyen a DRO számol, de valósan nem mozog az A tengely. Más wrap post processzornál nincs ez a probléma. Elméletileg tudja az UCCNC is a wrap-ot makró-ból, de nem tudom hogyan. Abban bíztam, hogy valaki írt már X2A, vagy Y2A aspire post processzort UCCNC-hez.

dtb

Az működik, én is azt használom. valamit szerintem benéztél...

dezsoe

Az Y-hoz be kell állítani a home-ot, így lesz egy érzékelőd. Ha másik bemenetet állítasz be a szolgának, akkor mindkettőt használja.

svejk

gvox

Tisztelt Urak!Segítséget kérnék, UC300ETH-5LPT + UCCNC 2.113verzió esetén a P1-P4-P5 portok 15. pinje sem kimenetnek sem bemenetnek nem konfigurálható, mi a teendő?  
 Köszi: gvox

dezsoe

Első ránézésre nálam megy. Melyik képernyőkészletet használod?

gvox

Firmware 1.00 API ver 2.182o

dezsoe

Ezt tudom, de melyik képernyőkészletet használod. Az új szélesvásznút, a régi 4:3-ast, ezek közül a normál vagy a plazmás készletet?

gvox