Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

Béni

Próbáld ezzel a posztprocesszorral:
https://cnctar.hobbycnc.hu/UCCNC/Vectric_Post/UCCNC_ATC_MM.pp

A pályák tűrését az opcióknál állíthatod.

gvox

Üdv, dezsoe! ha időd engedi térjünk vissza az alábbi problémához, eddig én is mással foglalkoztam,  UC300ETH +V2.113 Beállítás Analóg 1 bemenetre F potméter rendben működik az előtolás szabályzás, de A1 kimenet dc 0v, analóg 2 bemenetre S potméter kötve a képernyőn a változtatást mutatja, a 2-es kimeneten dc jel nulla, ezért a 2-est hozzá rendeltem a pwm-hez ,pwm kimenet P4/14 ahol az inp szélesség a min és max érték változtatásával módosítható de a potméterrel nem.
Software vagy kártya probléma? köszi Attila

TZoli

Köszönöm a választ!
posztprocesszort kipróbáltam többet is, a Mach3 arcs-ot is. másképp generálja a g-kódot de akkor is lapkás lesz sajnos
keresek beállítást, hátha

TZoli

Köszönöm, megpróbálom :)

frob

Pontosan mit takar hogy inkrementálisan adja meg a kör középpontokat?
miért jó vagy rossz ez?

első tippre azért ha program középtől akarsz indulni nem lesz jó a soron következő furathely

egyéb ami gondot okozhat?

dezsoe

G2/G3-at a szabvány szerint úgy írsz, hogy a jelenlegi koordinátáidhoz képest adhatod meg a középpontot (I/J/K, síktól függően, az R mód most lényegtelen). A Mach3 eltér a szabványtól én engedi az abszolút koordinátákat is. Ezt az alapbeállításokban is megadhatod, de válthatod a G90.1/G91.1 párossal kódból is. Az UCCNC a szabványt követi és a koordinátákat relatívként kezeli.

frob

Köszönöm!
Gondolom a fusion oldalán lévő és ahhoz való postproci az ezt így is kezeli?

dezsoe

Jó szokott lenni, meg amúgy is ez a szabvány. :)

eduard

Kedves mind,

valaki összeírna egy listát azokról a CAM-ekról amikben(amikhez) van UCCNC-t támogató post? (vagy stepcraftot támogató)

Köszönet.

2am4nwzib

Alapból minden CAM támogatja a ,,Fanuc,,  posztprocesszort.

eduard

A "Fanuc" a UCCNC lánykori neve? Vagy hogy jön össze az egyezés?

dezsoe

Leginkább sehogy. A Mach3-as kód áll hozzá a legközelebb, kevés kivétellel jó szokott lenni.

2am4nwzib

,,Az UCCNC ugyanazt az iparági szabványos programozási nyelvet (RS274NGC) érti, mint a Mach3, tehát a Mach3 post processoron működnek.
A Generic Fanuc postprocessoron működik, de szükség lehet néhány apró beállításra a mach3 és az uccnc esetében ,,
Link CNCDrive.Forum  itt
Gondom azt nem kell felsorolnom hány CAM-ban van Mach2/3/4.postprocesor(kb 5-6, azis ikáb hobby kategoria)

dezsoe

Jeff-nek van némi igazsága, de a szabvány legutóbbi kiadása 2000-es és minden gyártó eltér tőle egy kicsit (vagy nagyon). Gondolok itt azokra az utasításokra, amik nem is szerepelnek ebben a szabványban. Ezen utasítások megvalósítása pedig az esetek nagy részében a Mach3-hoz vagy a LinuxCNC-hez hasonlóan készült el.

3ebj3bk8b

Sziasztok!

Hasonló kérdésem van, mint az előbb pár hozzászólás.

UCCNC-t használom és eddig mindig a Fuison 360-al generáltam a szerszámpályákat. Sikerült SOLIDCAM-re váltanom illetve Solidworks-ra. Kell e valamilyen beállítást eszközölni a CAM softweren vagy a gmilling_3X opciót, ha választom, akkor jó lesz a kód az UCCNC-hez.
Vagy van a Solidcam-ban olyan post processor ami még közelebb áll az UCCNC-hez?