Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Csak olyan van, ami le is állítja. De itt állíthatsz valamennyi késleltetést, hátha elmúlik a hiba. (Fault signals plugin.)

svejk

Köszönöm, megnézem!

Bár itt most akár fél, vagy egy órát is megy egy program.

istvan3

Sikerült megoldani a problémát, köszönöm dezsoe kollégának a segítséget!

A munkahengert indító kimenetre más kimenet is rá volt konfigurálva (régebbi beállításokból így maradt) ezért lebegett a kimenet.

j3cx5jtk6

Sziasztok.
Nos lehet fura a kerdes, de lenne egy gèp amelyen nincs se főorsò, sem semmi, hutès es egyèb nyalanksag, ellenben az m3 at egy munkahenger szelepère kotnèm.
Lètezik olyan programfuttatás, vagy egyèb kimenet is lehet?! Marmint nem dedikalt, m3m7m9 csak annyi a lényeg, hogy--inkabb peldat irok,.
Start
x150
M3
Itt várunk egy bemenetet
Es addig nem megy tovabb mig megnem jon az
I1 ahogy megjott
M3 ujra/hatramegy a henger
G4p2
Es ujra x150
Tovabb tovabb
Megprobalom relèkkel megoldani a hidraulikat es tobbit, hogyha homerseklet, hidraulika táp nem oke akkor jon a bemenet a stop ra.
Remelem ertheto vagyok es inkabb remèlem hogy a mach3 tudja. Azert irok ide mert egy 400as ethernetes kartya mukodik itt mach3 pluginnel.
Annyi köszönöm elore is, hogy hajjjaj✌

TBS-TEAM

Ha Mach3 használsz akkor Brain editor itt megismerheted
József

dezsoe

Szia!

Erre a [#t175#] vagy végső esetben az [#t219#] a megfelelő hely, itt Mach3-ról nem beszélünk. Egyébként valószínűleg az előttem szólónak lesz igaza. Ha már itt, akkor az UCCNC-ben van M66, ami bemenetre vár, de nem tudom, hogy ez létezik-e Mach3-ban.

frob

UCCNC demó módban is megnyaggatja a pc-t maga alatt
érem ez alatt azt, hogy ha demó módban lefuttatok rajta egy g kódot akkor vezérlővel is menni fog?

én úgy gondolom hogy igen, hiszen ugyan azokat a megjelenítési számítási dolgokat műveli a program...

Dezsoe mit mondasz vagy bárki más?

dezsoe

Maga a g-kód futtatás nem igazán erőforrásigényes, inkább a pálya rajzolása terheli a gépet. Tehát igen, ha demóban bírja a gép, akkor élesben is fogja. Az 1.2111-től kezdve ki is lehet kapcsolni a szerszámpálya megjelenítést.

frob

közben kiderült számomra hogy úgy van ahogy leírtad :)
sajna nem bírja az opengl-t a gép, régisége miatt meg már win10 alá nem lehet feltenni ilyesmit...

és mivel a prog opengl hiba miatt nem indul így a megjelenítést sem lehet kikapcsolni :)

no mindegy, ez van
Köszönöm!

TBS-TEAM

Probáljál ne határra tervezni készíteni dolgokat.
Főleg egy CNC gép központi egységét, mely meghatározza az egész gép  kezelhetőségét működését stabilitását.
Lehet a vas bármilyen stabil, ha enm tudod megbízhatóan üzemeltetni, mert a vezérlő egység a leggyengébb láncszem.[#kacsint]
József

frob

Spec csak az eladásra szánt pc vel kapcsoltban kérdezték hogy megy e uccnc vel, de sajna nem, így nem lett eladva, de jó helyre került :)

egyébként ha lehet tartalékokkal tervezek ilyesmit :)

zt2c4wh9

Ha OpenGL hiba miatt nem indul a program, akkor az azért van, mert nem telepítetted fel a videókártya drivert. Fel kellene telepíteni és akkor fog menni.

ww98f3280

sziasztok.
a következő videóban lévő szoftver, ami 2:29-nél látszik, az uccnc, vagy mach3, vagy más?
köszi a segítséget!
https://www.youtube.com/watch?v=982BZPwCgws

frob

az adott gép szoftvere sztem
ettől még lehet uccnc és mach3 is, hiszen mindkettő felülete teljesen átszabható, így használhatja az előre megírt összes dolgot....

frob

régi gép, win 10 hez nem találtam drivert, a gyártó honlapján sem, de mindegy is... már lett helye...ott ahol ez egyáltalán nem számít :)