Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

2am4nwzib

A cnczone_forumon Tele ,,Mach3,, postprocesorral SolidCam.

xs55942m6

szervusztok!
Lehomoltattam a gépet, beállítottam a limiteket. de beadja folyton ezt a hibát ha + irányba akarok menni. az X tengely jó de az Y, Z nem akarja adni magát. ( a gép nullán áll csak azért van +-500-on a softlimit, hogy mozduljon már meg)

Laci11

Ha a Softlimt + és Softlimit -  is 500, homoláskor a home pozícióba szintén 500 -at írsz be, akkor jogos, hogy nem mozdul. Softlimit -  legyen modjuk 0, ha a tengelyed 500 mm elmozdulást tud, és a + végén van a Home kapcsoló.

3ebj3bk8b

Köszönöm!

Találtam egyet, felinstalláltam. Ránézésre ok a kód.
Majd még élesben kell kipróbálni.

istvan3

Jó reggelt!

Mi okozhatja a videón látható problémát?

AXBB-E, UCCNC-vel.

Előfordul, hogy a kimenet kapcsolásra elkezd nagy sebességgel ki-be kapcsolgatni. Programban történő kikapcsolásra nem reagál, csak 3-4x próbálkozásra hagyja abba. (A videón is folyamatosan próbálom a szoftverben kikapcsolni az M7 makrót, de láthatóan nem áll le) Ha sikerül leállítani a következő kapcsolásra újra kezdi. Csak a szoftver újraindítással oldódik meg...

(Step-dir vezérlés gond nélkül működik eddig)

Több kimenettel is előfordult már. Egyaránt makróból vagy képernyőről kapcsolva.

A kimenetek reléket hajtanak. Relét lekötve nem szűnik meg a hiba.

kr97pwss2

Szia István.
E-mailen küldd el a pontos leírását a jelenségnek, illetve, az M7 makrót is, ami előidézi, és akkor megvizsgálom az okát.

Laci11

Szia !

Programból mivel akarod kikapcsolni?

istvan3

UCCNC főképernyőn megtalálható az M7 szerszámhűtés makró indítás/leállítás gomb.

Ha pedig szerszámcsere makró közben bolondul meg valamelyik kimenet akkor nem tudok mit tenni. Újra kell indítani az UCCNC-t.

Laci11

M7 makrót módosítottad?

istvan3

istvan3

Nem, az a gyári szoftverhez mellékelt makró.

dezsoe

Szia!

Válaszoltam az emiledre.

Autotec1

Sziasztok
Programfutás ujraindítása után nem indul el a főorsóm
Hiba, vagy ez így működik?

svejk

Valakinek esetleg van olyan makrója készen, hogy egy adott bemenet aktiválásakor az üzenetablakba ír egy üzenetet, de a program futásába nem avatkozik be.
Viszont a legközelebbi ciklus startot már nem engedélyezi, csak ha megszűnt a bemenet aktivitása.

(szánkenő kifogyás)

dezsoe

Szia!

Ez így működik, neked kell elindítani. Egész pontosan a start nem csinál semmit, csak elkezdi végrehajtani a kódot. A stop viszont leállítja a főorsót.