Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

remrendes

Hosszu kihagyas utan ujra sikerult kicsit foglalkoznom a "dolgommal". Bedrotoztam az XYZ mindket oldali vegallaskapcsolokat a Port 2/1-re es a referenciakapcsolokat a 2/2-3-4-re.
A plazma lebego(?) fejnek is lenne egy kapcsoloja, a "floating head"-re rakeresve viszont nem ad semmi iranymutatast a manual. Hol tudok ezzel kapcsolatban valami informaciohoz jutni?

svejk

Az UCCNC 1.2048-nál régebbi verzióival is megy az UCR201?

Elég lehet egy újabb verzióból átmásolni és engedélyezni a DLL-t.

dezsoe

Elképzelhető. Nem rémlik, hogy ne menne, de nem írtál verziót, igaz, nem is vagyok gép mellett. Próbáld ki. :)

svejk

1.2046 ostobán össze-vissza szerkesztett felülettel, tehát a verziócsere sem lenne egyszerű.
(megjegyzem egyébként jól működik, csak most igény támadt egy ilyen kezelőegységre)

"Próbáld ki."
Ha lenne UCR201-em meg is tenném...

dezsoe

A 2049-ből származó plugin-nal működik, megnéztem. Egyébként frissítheted 2049-ig, mert ott csak javítások voltak, nincs új beállítás, tehát maradhat a képernyőkészlet. Persze, ha az alapértelmezett képernyő van átprüntyölve, akkor kézzel tudod csak frissíteni. (Máshová telepíted az újat és a frissebb exe-t és dll-eket bemásolod a régibe.)

svejk

eduard

Üdv,

tud valaki segíteni abban, hogy létezik olyan makró vagy plugin UCCNC-hez ami segít, hogy a marószár ne menjen a tárgyasztal alá? Jelen esetben egy vákuumasztalt szeretnék védeni a saját vagy más tévédésétől. Valami olyasmire gondoltam, hogy a szerszámbemérővel lenne összekötve, és lenne egy 0.1-0.5mm mozgástere a tátgyasztal fölött, ez alá soft limitet állít. MIndig a bemér szerszámnak megfelelően.

dezsoe

Nem tudok ilyenről, de hátha valakinek van. Ha nincs, meg lehet írni. Mi a max. Z sebességed (velocity beállítás)?

eduard

Szia dezsoe, a max Z sebesség 5000mm/min

dezsoe

Szia! Hümm, ez gyors. Azon elmélkedtem, hogy egy makró hurok húsz alkalommal fut le másodpercenként. Két futás között még mindig 4,17 mm-t tud megtenni a Z, ha teljes sebességgel megy, tehát nem elég egy hurokból ellenőrizni. A probléma az, hogy a softlimit-et futás közben nem lehet átírni, csak álló helyzetben. (Az apply/save nincs jó viszonyban a ciklus futtatással, viszont kell ahhoz, hogy az új értéket elfogadd.) Most hirtelen nincs jobb ötletem, de írok, ha valami eszembe jut. :)

istvan3

Csak egy ötlet:

Ha ismert a vákuumasztal és a szerszámhossz bemérő távolsága, akkor a szerszámhossz bemérés után makróból a Z (-) tengely szoftveres limitet ez alapján lehetne módosítani.

Lehet ilyen makróból??

dezsoe

Csak eggyel olvass lejjebb: leírtam, hogy miért nem jó a softlimit-es megoldás. [#email]

istvan3

Igen,  mikor írtam még nem láttam.

Mire összeszedtem a gondolatom és bepötyögtem és elküldtem a hozzászólást, te közben már írtál :)

Nekem is lenne egy kérdésem, hátha esetleg van ötleted.
Makró hurokban, hogyan lehetne azt megírni, hogy megmunkálás közben X, illetve Y irányú előtolás esetén 1-1 kimenet aktiválódjon?

Minimál hűtésnél szeretnék spórolni az alkohollal, hogy csak X irányú előtolásnál csak az X irányú szelep porlaszt a horonyba, Y esetén pedig csak az Y irányú. Illetve ha mindkét tengely mozog, akkor mindkettő.

eduard

Szia, szuper lenne egy megoldás :) A z-t tudom limitálni 3000mm/min-ig.
Álló helyzetnek számít egy szerszámcsere? Bár kódból küldi cserélni.

dezsoe

Amíg a ciklus start gomb világít, addig nem áll a program. Ha szerszámcseréhez megáll és lekapcsol a start, majd csere után neked kell újra startot nyomni, akkor jók vagyunk. :)