Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

dezsoe

OK, közben megjött a link. Úgy lesz az, ahogy írtam, a P17 melletti GND-t használd.

n6xdwssa

Semmi változás.
Úgy tettem ahogy mondtad.

dezsoe

Próbálom értelmezni a PDF-et, de elég zagyva...

A jumperek rajta vannak? Van 3 jumper, JN1, JN2 és J4 a doksi szerint. Ha ezek rajta vannak, akkor elég az a táp bekötés, amit csináltál. Ha nincsenek rajta, akkor kell egy külön táp a leválasztott oldalnak is. Legalábbis ezt tudom kiolvasni a doksiból...

n6xdwssa

Pontosan úgy van, ahogy a doksiban van.

TBS-TEAM

Vedd le az 5V+ az ENBL+ ról a motor meghajtóról.
József

n6xdwssa

Az a furcsa, hogy nem zöldülnek ki a diagnosztika panelon a portok úgy mint a mikrokapcsolóknál.
Most pl. a 03-as led piros.

n6xdwssa

Az imént átcseréltem a + - nem volt jó
Most kihíztam az enable csatlakozót így sem változott semmi.

dezsoe

A szín nem hibaállapotot jelöl, hanem a kimenetek pirosak, a bemenetek zöldek. Ha a 3-as piros, akkor az a kimenet aktív.

TBS-TEAM

Az az irány (jelenleg neked DIR) mindig az utolsó iránypozicióban marad.
József

gabi

Szia
A bemenetek zöldek a kimenetek ha "aktív magas" akkor piros
A tengelyek PIN beállításai?

TBS-TEAM

A bekötési rajzod szerint a J1 J2 jumper rajta kell lenni mert csak úgy aktív 1db +5V tápról a kimenet.
József

n6xdwssa

Step pin: 2  port: 1
Dir pin:  3  port: 1

Home pin: 10 port: 1

n6xdwssa

n6xdwssa

Most cseréltem kártyát, hátha ott a gond, de nem változott semmi.
Egy kérdés, az usb porton keresztül van bemenet a pc felé, akkor onnét a kimenet is zavartalan?
A pc irányba van jel hiszen működnek a home kapcsolók.

TBS-TEAM

17 láb meletti GND kösd be az 5V táp GND-vel.
József