Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Gépek felújítása A-Z

Indította gaben, 2024 április 09, 16:03

Előző téma - Következő téma

mdani2

A homokfújás mennyire járható út? Az nem jobb, mint az égetés? Azzal is próbálkoztál? Igaz az se megy be a pórusok közé... Én, amit be tudok tenni a kamrámba, azt inkább homokkal tisztítom.

ii5d35wcx

Igen lehet azzal is . Én is, a kisebb alkatrészeket amiket ki lehet mosni azzal csinálom . De egy 50 éves marógép oszlopot és a szupportot , amit 50 évig olajoztak, az olyan , mint egy szivacs , azt égetem. Az öntvény is porózus szerkezetű, mint az a bizonyos szivacs. Egyébként , ha alapos gözborotvás mosással 120 fokos gözzel veretjük az öntvény , akkor is egyenetlen a hőbevitel.De ez nem tud maradandó változást okozni.Csak a Lacibácsi-nak mondom. Nekem is van homokszóró szekrényem saját gyártmány.Ha nem fér bele az alkatrész akkor az udvar hátulján veretem le az alkatrészt a szabadtérivel.Ez porraloltó tartályból készült.A fúrógép háza pl. homokszórva lett .Az utolsó képen lévő fúrógép és szerszámköszörű szintén. Ezek nem is voltak olyan olajterhelésnek kitéve , mint egy eszterga, marógép, nem beszélve a harántgyalu gépekről.De ez az én felújítási módszerem , ami szerintem eddig sikeres volt.Egyébként mindenki úgy csinálja , ahogy gondolja.Nincs vállalati utasítás.
Üdv: Sándor

frob

A piroska lábánál lévő kis ciklon, a kiáramló levegőből kapja ki a homokot?
Nincs külön megszívva semmivel sem, csak ami a belső térből jön levegő az megy keresztül rajta?

épp minap gondolkoztam mi a fenét kellene csinálni hogy ne legyen az egész műhely tiszta homok...

mdani2

Én egy ipari porszívót használok. Semmi nem jön ki a kabinból, csak amikor kinyitom az ajtaját.

mdani2

Nagyon szuper gépeid vannak. Majd kipróbálom én is ezt a festék leégetést. A szabadtéri homokfúvással még nem próbálkoztam. Nem hiszem, hogy a szomszédok örülnének a dolognak. Én arra gondoltam, hogy készítek egy sátrat és abban próbálkozom. Már megvettem hozzá az anyagot, de még nem állt össze. Most van bőven már dolgom. Én amit tudok homokfújok, habár nem tökéletes a dolog, mert jobb lenne egy olajmentes kompresszort használni hozzá és még a levegő szárítását is meg kell valahogy oldanom.
 Egyébként én is most tettem kerekeket a kabinra. Most már mobil az enyém is, de jobban örülök annak, hogy kb 10 centivel magasabb lett és nem kell görnyednem előtte. Nekem gyári import kabinom van.

mdani2

Lassan halad a köszörűgép pucolás. Már vissza került az oszlop és az emelő hajtás. A bolygóművel szívtam rendesen. Vagy 10 szer kiszedtem és újra vissza, mire egyenletesen körbefordult és nem szorult. Én nem tudom mi van ezzel, de mintha valami youtube videóban mondta volna valaki, hogy a bolygóművet nagyon össze kell jelölni, mert csak egyféleképpen megy össze. Ez nem volt összejelölve. Szóval maradt a betesz, próbál, kivesz megforgat, visszatesz nem jó, megint...
 Aztán valami szorult még és nagy nehezen megtaláltam. Hiába, nem tökéletes itt se az alkatrészek illesztése. Nagyon tanulságos nekem ez a gép megpucolás. Érdekes megoldások vannak és szépen látszik a gyártás technológia is az egyes alkatrészeknél. Viszont sok durván megmunkált alkatrész van, ami hagy kivetni valót maga után. Gondolom a 70 es években más volt a munkamorál, de ki tudja, hogy volt ez a gép azóta felújítva, vagy szedte e szét már valaki más is.
 Minden esetre jó látni, hogy a fekete alkatrész újra csillog villog. Festeni nem fogom, mert annyira nincs rossz állapotban, és akkor soha nem készülnék el vele. :)

ii5d35wcx

Egy hamuporszívóval van megszívatva a ciklon. gy a porszívó szűréjét alig kell takarítani.
A szabadtéri homokfújás nem annyira veszélyes. nincs olyan sok por , ami zavarná a szomszédot. Mivel egy évben max 4-5-ször használom.A sátor jó ötlet de gondoskodjál túlnyomásos sisakró. Még kint is használok M3 szűrős arcvédőt.
A kabinban korundot használok különböző szemcsenagyságban.Ez többször felhasználható. Kiszitálom és a nagyon apró porszerű megy aluhoz vagy spiáterhez.Azért a perzselőt erre is szoktuk használni, csak nagyobb lánggal, mint a festékégetés.[#kacsint]

Virbo

Ma feltettem a tokmányt, végre odajutottam a vasamhoz.
Befogtam egy hatos menetesszárat meg egy ultraéles kést, igaz ezt ideiglenesen mert még a befogója nem lett kész.
Kapcsoltam egy háromezres fordulatot (itt picit darálós hangja van, majd meg kell nézzem, lehet az ékszíj csúszik) és hajrá. 0,5mm fogásmélységgel, 3mm-es előtolás.
A felület elsőrangú, azt hiszem nincs okom panaszra...  [#zavart2][#vigyor]

2am4nwzib

Zseniális , néha azért  érdemes vigyázni a részletekre, mert vannak itt egy páran  akik ismerik a szakmát.

mdani2

Király. [#vigyor] Csak elszúrtad a dátumot. Hirtelen azt hittem április elseje van, de az már 11.

Teaway

150mm-t haladt a kés 1s alatt[#nyes]

vadember

Nekem is kell ilyen kés ami így fel tudta hízlalni a hatos menetesszárat! Hol kapható? [#kacsint]

mdani2

Én meg már azt hittem, hogy kikapcsolódás képen itt van valami kicsi könnyű gépegység, amit majd tök könnyen szétszedek, megpucolok és újracsapágyazok... Francokat. Összerohadt szétkalapált szopás folytatódik...

D.Laci

Ha jól látom HSS kés? 3000-es fordulaton acélt?...
A többi minden adat elírva...
Kés csak behajlítva a késtartóba egy játék pillanatszorítóval, jól kilógatva.
A tokmánynál nincs perem, tehát nem volt forgácsolva.
stb.

Elsején elment volna egy jó poénnak :)

4d52ifwte

Ez mind semmi, de reggel megvette előttem a Mitutoyo szögtapintós órát![#vigyor][#nyes]