Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Gépek felújítása A-Z

Indította gaben, 2024 április 09, 16:03

Előző téma - Következő téma

jani300

Na itt van !
Ez egy számmal nagyobb mint az E2N .
Valahogy az a megérzésem hogy E3N lehet ,de nem tudom .
Urak ?   Valaki felismeri ?

PSoft

Ha csak "egy számmal nagyobb" az E2N-nél, akkor az tényleg csak E3N lehet. :)

jani300

Tudtam én hogy jók a megérzéseim :)
A többiek meg alszanak ... :)

mdani2

Én egy újra leppelt lapot vettem papírral. Nekem kellett a measurement confidence. :)

mdani2

Ez szerintem is E3N főorsó lesz.

mdani2

Micsoda kincsek lapulnak meg nálad...

mdani2

Én meg kiszedtem végre a tornyot a gépből. Egész könnyen kijött, kézzel ki tudtam felfelé húzni. Mondjuk nem könnyű, biztos van 40-50kg, szóval ha picit is megszorult volna, akkor ott marad. :)

Virbo

Hát igazából egy öntvény derékszög etalont látnék benne. Némi vagdosás után... [#vigyor]

Szóval ha van hozzá főorsó is akkor inkább nem bántanám.
(Meg mintha jó messze lennél tőlem.)

Virbo

Elkezdtem összelegózni a főorsóházat.
Elötte elpucoltam mindent, lesorjátlanítottam a hajtás átadó fogaskerékpár belsejét... mondjuk ezt így nem is értem, az összes fog belső élén durva lemezes sorja. Mintha fogazás után tojtak volna rá. [#rolleyes]

A kihajtás csapágyait cseréltem, meg visszatettem amit kell oda.
Holnapra marad a főorsó, nyilván elsőre nem lesz jó mert kihagyok valamit. [#vigyor]

Amúgy amatőr kérdés. Az utólagos támcsapágy túlfedéssel illesztett futógyűrűjét kellene a golyóscspágy felé tenni, jól gondolom?

jani300

[#csodalk]
Na vagdosdás , hát ,na mindegy :)
A főorsó az nem abba való .
Máshonnét másik gépről vagyok most úgyhogy nem nagyon rogatok .
Inkább elásom :)

PSoft

IdézInkább elásom

Hehehhh!...
Sose fogod Te azt megtenni!
A betonba se tettél egy darabot se...mikor korábban javasoltam. [#vigyor2]

Virbo

Azért ezeket leszedtem a belső homlokfelület felől. [#kacsint]

jani300

Ahhoz túl vastag beton kellene :)
A betonba betonvas való ! :)
Meg fúró orsónak is megfelelő anyag , hogy legyen idevaló is a dumában .
Az aknaperem mellé tettem is rendesen . Mondjuk az akna ki lesz e valaha falazva ,az kérdéses :)
Tegnap nagyméretű téglát vittek el .némi megélhetési támogatásért . Talán valahogy kihúzom ,míg elkezd érni a cseresznye .

6agnn8pu0

A támcsapágy szűkebb vége megy a golyós felé, a tágabb támaszkodik a lapon. A másik oldalon is a tágabb támaszkodik a lapon, a szűkebb a fogaskeréken.