Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Gépek felújítása A-Z

Indította gaben, 2024 április 09, 16:03

Előző téma - Következő téma

Virbo

Akkor elkészítem a bevágásokat majd.
Köszi.

Virbo

Hoppá, hát ez meg honnan? :)

Pedig milyen jót vitatkoztunk már pár napja ezen. [#vigyor]

Köszi.

Virbo

Nekem közvetlenül a golyóscapágy után van a beverődött perem. Ahogy mértem 3 század + van ott néhány pontján.
A fedlap belső furata érintetlen, szerencsére nem ért bele az orsóba.

Megmértem a csíkos felületet is, egy méreten van az ép résszel (40,00, néhol mínusz egy vonalnyi). A hosszanti csíkoknál van 2 század mínusz. Ebből elvenni nem nagyon lehet.

Istvan0728

Nem tudom már honnan vadásztam le, de valószínűleg innen valakitől. [#wink]

Ez egy DjVu fájlban van meg 39 oldal és csak rajzokat tartalmaz az E2N-nekről. Sajnos dátumot nem találtam rajta.

Ha gondoljátok elküldöm Csuhásnak, hogy tegye be a gyűjteménybe.

svejk

Jó lenne, mert hátha van a többi rajzon is módosítás.

svejk

" közvetlenül a golyóscapágy után van a beverődött perem. Ahogy mértem 3 század + van ott néhány pontján."

Hogy is?

Ha be van verődve akkor gödör és nem perem, ha +3 század akkor hogy meg fel az első nyomcsapágy illesztett gyűrűje?
Erőből? :)

Ha eddig is volt a mélyhornyú előtt nyomcsapágy akkor gondolom az követte el.

...és most jön a kedvenced: Rakd már össze így! [#crazya]

Istvan0728

svejk

svejk

Készítettek anno ezekből a gépekből sokat exportra is. Lehet az készült szimpla nyomcsapággyal és azért nem találkozik senki olyannal itthon?

Csuhás

Letölthető: https://data.hu/get/12368793/e2n_rajzok.djvu Hamarosan felveszem a listába is.
Köszönöm én is!

Csuhás

Van a rajzok között kettő a régi lakatszekrényről. Azt már sokan keresték.

Virbo

"Ha be van verődve akkor gödör és nem perem, ha +3 század akkor hogy meg fel az első nyomcsapágy illesztett gyűrűje?
Erőből?"
Igen. Pont ez volt a bajom néhány napja mikor letakarva félreraktam neislássam'. [#kacsint]

Virbo

Virbo

Az én gépem külföldről jött, mert német feliratos. Lehet benne valami.

Csak mint érdekesség, vajon az E3N-nek milyen lehet a csapágyazása?

svejk

Ez akkor gondolom azt is jelenti, hogy a régi lakatszekrényes a dupla nyomcsapágyas főorsóval szerelt az új meg a szimplával.

Használatilag mi a különbség a két lakatszekrény közt?